När ytan tas bort

Golv som ser gamla och slitna ut kan sänka värdet på en bostad ganska markant. Men med kunskap och bra utrustning går det att snabbt och billigt få golven som nya igen, om de är slipningsbara.

Smink i ett ansikte är ett mycket litet lager färg som gör en enorm skillnad. Lite så är det också med ytan på ett slipningsbart golv. För ett golv som kan se ut att vara helt utom all typ av räddning, och måste brytas upp och bytas ut, kan med hjälp av en enkel golvslipning se ut som nytt igen. Är man en modig och händig person så kan man försöka sig på det själv. Eller så tar man det säkra före det osäkra och anlitar ett proffs till uppdraget.

Som smaken är idag

Om man vill slipa om ett golv så bör man först och främst kontrollera att det är ett golv som går att slipa om. När det är gjort så är det bara att börja planera vilken ytbehandling man önskar sig, efter slipningen. Kanske vill man ha en ofärgad lack, en heltäckande färg eller en färg med nyans där ådringen kan ses igenom.

Det går också att använda sig av flera heltäckande färger och göra mönster som bårder, rutor eller figurer på golvet. På det sättet kan man skapa precis det golv som man önskar sig. Skulle man inte bli nöjd så är det bara att måla om igen. Med eller utan en ny slipning av golvet. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: golvslipningvästerås.se

19 Jan 2021