Blogg

Plattsättare i Stockholm gör väggar och golv

24 nov 2021

De flesta badrum och tvättstugor har kaklade väggar för att vara lätta att hålla rena och för att skydda från vattenskador, men plattsättare i Stockholm sätter gärna plattor på golv också.

Det finns många sätt att variera en vägg med plattor. Färg, storlek och yta kan varieras nästan hur mycker som helst. Man kan få ett verkligt personligt rum genom att leka med form och mönster. Men allt kakel passar inte att sätta in överallt. Plattsättare vet vad som passar var och hjälper gärna till med planeringen.

Kakel är ett material som tål mycket slitage, så om det har satts dit av en hantverkare kommer det att hålla. En platta är inte så dyr men för att täcka ett helt rum krävs det många, så det är en investering som man vill skall hålla och vara vacker. Man vill kunna glädjas åt det många år och det kan man.

Plattsättare vet vilket bra material det är och att det också passar till golv

I länder med kalla vintrar brukar man vilja ha varma, mjuka golv. Därför väljer man oftast trägolv. Men ett golv med klinkers kan bli precis lika varmt, kanske varmare om man lägger värmeslingor under plattorna. I badrummet kanske man vant sig vid det men det är också väldigt bra i en hall. Smuts och väta blir lätt att torka bort och skorna håller sig varma och torra. Därför använder plattsättare gärna klinkers när de lägger golv, just för att det är så bra.

Golvslipning i Bromma kan höja värdet på din bostad

23 nov 2021

Har du ett mycket slitet och tråkigt golv? Ett trägolv blir slitet med tiden och en golvslipning i Bromma är ett utmärkt alternativ. Då får du ett nytt fräscht, blankt och vackert golv.

Ett golv utsätts för slitage då vi går på det och möbler dras fram och tillbaka. Du kanske har husdjur som sliter och gör märken på dett. Småbarn kan slita på golvet med leksaker och du själv kan skada golvet om du tappar hårda saker. Om ditt golv är slitet på ytan men i gott skick för övrigt är en golvslipning ett bra alternativ. Visste du att en golvslipning i Bromma kan höja värdet på din bostad? Om du ska sälja din bostad är det viktigt med fina golv som gör ett bra intryck av din bostad. Den som ska flytta in vill inte behöva fundera på att byta ut golvet. Hen väljer kanske en annan bostad istället om ditt golv är slitet.

Boka en golvslipning och känn dig trygg

Låt proffsen ta hand om ditt slitna golv så får du ett gnistrande sådant. Du kan även få ytbehandling av ditt golv om du önskar. Ditt golv kommer att tas om hand av av specialister på golvslipning och de har de rätta kunskaperna. Olja, lack eller vax är några av de vanligaste behandlingarna. Om du vill ha ett golv som kräver mindre underhåll än lackade golv är oljevax ett bra alternativ. Plastmattor och laminatgolv går inte att slipa trots att de kan vara väldigt lika trägolv.

Golvläggare i Göteborg gillar grejen

22 nov 2021

Dom som är golvläggare i Göteborg gör ett bra jobb eftersom dom gillar det dom gör och då gör dom det med en sån yrkesstolthet och känsla att kunden blir riktigt nöjd och golvet gött å gå på.

De var väl dom på Macken som sa att “de ska va gött å leva annars kan det kvitta”. Det stämmer ju för väldigt mycket annat också. Det ska vara bra det man gör och man skall göra det ordentligt annars blir det inte kul. Har man med golvläggare i Göteborg att göra så blir det bra.

Ska man lägga ett golv så är det ett stort projekt och det kan kosta en del. Men golv är ju så att säga en rätt grundläggande sak och då måste det vara stabilt. Vill man ha ett snyggt och stabilt underlag så är ju ett golv av trä väldigt bra. Det är stadigt men ändå inte så stumt som en plastmatta och - det är riktigt vackert att se på.

Man kan gå till en golvläggare och titta på golvprover innan man bestämmer sig

Man behöver känna på det och föreställa sig hur det kommer att bli hemma i ens egen bostad. Tar man kontakt med en golvläggare så får man tips om vad som skulle passa.

När man bestämt sig kommer de ut och börjar med att förbereda underlaget väl. Så lägger de in golvet, efterbehandlar det och städar bort allt material efter sig. Ett snyggt jobb med garanti, gjort av golvläggare som gilla det dom gör .

Ritprogram Rita hus - vilket hus drömmer du om?

15 nov 2021

Måste man anlita en arkitekt om man planerar att bygga hus? Det behöver man inte. Idag finns alla instrument och verktyg för att man själva ska kunna skapa ritningar till det hus man drömmer om. Ritprogram för att rita hus gör det enklare att leka med olika lösningar, låta fantasin flöda och där man slutligen hittar det hus som man kan tänka sig att bo i för resten av livet.

Det man dock ska veta är att riktningarna bara är en del av husbygget. Att bygga hus kommer att innebära en resa där alla små detaljer ska sammanfogas till en helhet och där exempelvis bygglovet endast utgör själva startskottet. Gällande just bygglov så har kraven blivit högre på hur en ansökan ska se ut. En skiss på en servett och vaga beskrivningar fungerar inte: ritningarna måste vara professionellt gjorda och ansökningen ska i övrigt innehålla allt som Byggnadsnämnden kräver. Ett ritprogram ger dig, även i detta fall, klara fördelar då ritningarna du skapar får korrekta mått och där de dessutom följer den professionalism som krävs.

Det finns många olika ritprogram för att rita hus online. Vissa kostar pengar, vissa är gratis och somliga är framtagna mer för arkitekter än för lekmän. Ett program sticker ut lite extra. Dels är det gratis, dels är det relativt enkelt att sätta sig in i och börja använda och dels så finns det även andra möjligheter att kombinera med själva ritprogrammet.

Iplanner ger dig möjligheter att rita hus

Iplanner är det ritprogram vi rekommenderar. Det fina med detta är att du även kan räkna på kostnader. Du skriver in material och programmet presenterar då en kostnad för detta - byter du material, ja då kommer en annan kostnad upp. Detta gör det möjligt att bygga billigare och på ett tydligare sätt räkna på hur mycket det kommer att kosta att bygga hus. Och, detsamma gäller för hantverkare.

Iplanner ger dig nämligen även en möjlighet att komma i kontakt med hantverkare knutna till tjänsten och få in offerter från dessa. Detta gäller över hela Sverige och vi spår att Iplanner inom kort kommer att dra ögonen till sig ganska rejält. Så pass bra lösningar växer inte på träd.

Besök https://iplanner.se/ritprogram-bygga-hus om du vill veta mer.

Tänk dock även på följande: det handlar om ditt framtida boende och det handlar då också även om saker som rör uppvärmning, energi och hur olika material fungerar med varandra. Sett ur detta perspektiv så kan faktiskt en arkitekt vara ett bra val. Detta för att skissa upp alla sådana saker innan och få en lite bättre bild över hur du ska tänka. Därefter kan du använda ett ritprogram och påbörja arbetet med att ta arkitektens skiss till en färdig byggritning.

Slipa golv i Stockholm kan bli en bra investering

12 nov 2021

Ta vara på dina gamla trägolv och ge dem ett rejält lyft med hjälp av någon som kan slipa golv i Stockholm. Det kommer skänka glädje i många år framöver och höja värdet på den bostad som du bor i.

Funderar du på att slipa dina gamla trägolv men drar dig för kostnaden så kan du tänka enligt följande. Troligtvis blir det en bra investering och följaktligen skönt för plånbok och sparkonto i det långa loppet. Även om det initialt kan bli en kostnad så känns det ju bara av just i början, därefter är det inget mer att investera i när det gäller dina golv.

Det som är bra är att det du lägger ner på detta i både tid och pengar varar länge. Dessutom skapar det sällan några problem som du behöver ta hand om längre fram i tiden. En nytt och slipat golv varar länge. Därför är det en riktigt bra investering att slipa sina golv.

Var noga med vem som får slipa dina golv

När du väl har bestämt dig för att låta slipa dina golv i Stockholm är det bra om du ser lite om och kring dig när du ska välja vem som får göra jobbet. Du vill väl ha en firma som har anställt riktigt duktiga hantverkare? Men utöver det ska du titta på om de har investerat i en bra maskinpark. Nya fina slipmaskiner som dammar ner så lite som möjligt och som gör golvet så fint som möjligt. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: slipagolvstockholm.se 

Taksäkerhet Stockholm - hur säkert är ditt tak?

4 nov 2021

Taksäkerhet Stockholm - hur säkert är ditt tak? Oavsett om man äger en större fastighet eller om man äger en villa så har man ett ansvar i att hålla en god taksäkerhet. Om någon skadas i samband med arbete eller som en följd av att ett föremål faller ned från taket så kan man dömas till böter - eller i värsta fall till fängelse. Snö och istappar är ett stort problem vintertid - men taksäkerhet i Stockholm handlar även om att erbjuda säkra arbeten för exempelvis sotare, plåtslagare och takläggare. Personer som har taket som sin arbetsplats.

Att se över sin taksäkerhet i Stockholm är något som gör skillnad. Genom att anlita ett företag inom taksäkerhet så kan man också agera för framtiden. Dels så kommer en planering att genomföras - alla tak har olika förutsättningar och taksäkerhet måste i och med detta också skräddarsys. Du, som fastighetsägare, ska helt enkelt ha taksäkerhet som möter de behov just ditt tak har. En annan viktigt del i att upprätta ett avtal handlar om framtiden. I avtalet så skrivs ofta service in.

Att taksäkerhet och de lösningar som finns är en färskvara är tyvärr en sanning. Att de detaljer du har på taket nu - glidskydd, räcken, stegar, fästpunkter och snörasskydd med flera - ser bra ut just nu innebär inte att de håller måttet om något år. Genom regelbundna kontroller och service vid behov så kan man som fastighetsägare hålla en hög taksäkerhet i Stockholm under flera, flera år. För detta krävs det naturligtvis att det företag man anlitar också erbjuder service och kontroller i sina tjänster - vilket vi definitivt anser att man ska eftersöka.

Taksäkerhet i Stockholm - fundera alltid en extra gång

Ett fall från ett tak kan innebära en direkt livsfara. Inte sällan så handlar de årliga olyckor som sker - enligt en studie från Umeå Universitet så handlar det om ungefär 1000 stycken per år - om privatpersoner som ger sig upp på taket utan några kunskaper. Du kanske ska rensa hängrännor, ta bort löv och skräp från taket, skotta snö eller måla om en skorsten. Jobb som går ganska snabbt och som man därför inte behöver skydda sig för. Det är ungefär så folk i gemen resonerar. Man orkar inte säkra sig själv och om olyckan inträffar så står man utan skydd.

Det är därför viktigt att man ser över hur säkerheten verkligen ser ut. Att kunna fästa en sele i en ankarpunkt eller att ha räcken som fångar upp en när man glider ner längs taket. Det handlar om rena investeringar och livförsäkringar!

Snöskottning är nästan alltid ett problem där man ser fallolyckor och detta i synnerhet hemma hos privatpersoner. Två saker finns att säga om detta: 1) det går att ta professionell hjälp och därigenom också få en säker väg till en snöfritt tak 2) det kanske inte behöver skottas? Vissa tak mår ibland bättre av att inte skottas så frenetiskt som många gör. Det kan skapa snedbelastningar och påverka takets konstruktion negativt. Många skottar för att grannen gör det, men där det egentligen inte finns någon anledning till det. Taksäkerhet i Stockholm handlar även om att vara smart. Hur ofta behöver du egentligen ge dig upp på just ditt tak under vintern?

Linhjul för din telfer

29 okt 2021

Lyftanordningar är en vetenskap för sig. Säkerheten måste vara mer än hög för att till varje pris undvika olyckor. Reservdelar, som linhjul, av hög kvalitet är en ren nödvändighet.

Lyftanordningar är en nödvändighet i många sammanhang. En telfer på vagn eller räls gör förstås ovärderlig nytta på sin plats. Verksamheten fungerar inte utan telfer och den kan inte ersättas av någon annan lösning utan stora förändringar. Det handlar inte bara om att material och föremål ska lyftas och flyttas.

En säker användning av telfrar och andra lyftanordningar förutsätter att all utrustning är i toppskick. Konsekvenserna av att någon del inte håller för påfrestningarna kan bli mycket allvarliga. Det handlar inte bara om att material för miljoner kan förstöras. I värsta fall riskerar man också att skada människor i närheten.

En lyftanordning kräver linhjul

En konstruktion som en telfer eller en liknande lyftanordning bygger på att godset man hanterar lyfts med en krok av varierande storlek. Denna sitter fast i en lina eller kedja av anpassad storlek. Linhjulet är fäst i en balk på traverskranen och utan hjulet händer liksom ingenting. Inget går varken upp eller ner. Ett intressant argument för att införliva något extra linhjul eller två i det egna reservdelslagret?

Kvalitet är, som alltid, ordet för dagen. Det är vettigare att investera i material som är anpassat för de maskiner och för de vikter ni på företaget sysslar med. Hellre två linhjul av riktigt bra kvalitet än femton stycken som möjligen skulle passa i en symaskin.

Låt en målare göra jobbet

27 okt 2021

Din renovering i Stockholm kommer att dra ut mer på tiden om du inte anlitar proffs. Målare är inget undantag, för de får ett bättre resultat än en glad amatör. Du ska titta på färgen länge.

En målad vägg ska se snygg ut. Det gör den inte alltid om man målar den själv. Det blir lätt ränder och märken som man inte vill ha. Du renoverar ganska sällan och du kommer att titta på den där väggen under ganska lång tid framöver. Anlita ett proffs i Stockholm för att göra målningsarbetet. Det är en bra investering när du ändå är i farten med att förnya därhemma. Exempelvis kan du anlita målerifirman Vafo och få ett bra resultat direkt.

Rätt färg och rätt nyans

Kanske vill du ha en gul vägg, eller rentav en fasad som ska vara gul. Rådfråga en proffsmålare innan du väljer nyans av gult. Det som ser trist och mesigt ut på en färgkarta kan vara helt perfekt och snyggt på väggen. Det som ser häftigt och trevligt ut på färgkartan kan vara skrikigt och fult och alldeles för mycket när man målar en större yta, som en vägg eller ett helt hus.

Målare har både kunskaper om färgen de målar med och kännedom om färglära och hur olika färgnyanser passar ihop. Dessutom har de vana vid mängder av olika målningsuppdrag så att de kan jämföra olika resultat. Lita på en fackman, för målare är inget undantag från regeln att anlita proffs. Du gör det inte bättre själv.

Rivining i Göteborg

26 okt 2021

Tänk så bra att det finns företag i Göteborg som sysslar med rivning. Så fort du är i behov av rivning i Göteborg är det bara att be om hjälp. För en viss summa pengar kommer du få det du vill ha.

Oavsett om du är ett stort företag, en kommun eller en privatperson kan du alltid få hjälp med rivning i Göteborg. Det finns företag som sköter om nästan allt du behöver hjälp med när det gäller håltagning, sanering eller diverse rivningsarbeten. Både inom Göteborg och i dess kringliggande orter. Mölndal och Kungsbacka neråt Halland till exempel, och kanske även uppåt Kungälv och Nol.

Vilka är det som beställer rivning i Göteborg?

Du kan till exempel vara en privatperson som vill ha hjälp med att få bort dina plattor som innehåller asbest från fasaden. Du kanske ska köpa in ett stort jobb för kommunens räkning där det behöver saneras på skolor eller andra kommunala anläggningar. Eller hör du till dem som köper in stora anläggningar på gamla platser? Dessa kanske du sedan river och gör plats för nya byggnader som passar bättre in i dagens samhälle.

Du kanske har ett företag som äger en stor gammal byggnad som behöver rivas för att det ska byggas nytt? Eller har du kanske köpt ett litet torp någonstans som har sett sina bästa dagar och ska rivas för att du ska kunna uppföra en ny och stabilare byggnad? Spelar ingen roll vad det är för utgångsläge. I Göteborg finns det alltid möjlighet att beställa rivning.

Se över din ventilation i Stockholm

26 okt 2021

Det är inte värt att gå runt och leva i ett hem med dåliga ventiler. Det tar alldeles för mycket energi och kan påverka ditt mående. I Stockholm kan du få expertishjälp med din ventilation.

Bra luft är vi alla i behov av. Det är just det som håller igång oss. Utan syre kan vi inte ens leva. Där förstår man hur viktigt det är att ha tillgång till bra luft. Många använder sig idag av det så kallade självdraget. Det är ett finare sätt att säga att ventilerna är öppna fönster som släpper in den friska luften man behöver. Det funkar en del stunder på året, men långt ifrån året runt. Det är bättre att skaffa en lösning som håller hela tiden istället. En lösning med bra ventilation i hemmet som säkerställer tillgången till frisk luft hela tiden.

Ventilation som ett kretslopp

Hur vet man att man har dålig ventilation i sitt hem? Jo, det kan man märka om man till exempel är mer trött än vanligt. Även problem som huvudvärk, ont i ögonen, illamående med mera kan förekomma om man har dålig luft inomhus. Vid byggnationer av nya hus tänker man alltid på sådana saker. I många av de äldre husen finns det inte så bra ventilation. Det innebär dock inte att du inte kan fixa till det. Du kontaktar helt enkelt ett företag som kommer och installerar nya ventiler. In med det nya, ut med det gamla. Runt runt ska det gå, precis som ett kretslopp. Läs mer om ventilation på denna hemsida: https://www.ventilationstockholm.nu/ 

Rätt och rakt med snickare i Uppsala

23 okt 2021

Är du en av många som inte vill? Eller är du en sån som inte kan? Tycker du att det är roligare med annat? Det är väldigt tillåtet att inte kunna eller vilja. En snickare i Uppsala hjälper dig.

Nej, alla är inte glada snickaren eller ens den argare varianten. Vissa av oss är inga snickare alls. Vi vet i allmänhet om det. Skulle vi tillfälligt ha glömt hur det ligger till behöver vi bara titta på fingertoppen som saknas för att minnas.

Däremot tycker alla om förbättringar. Utan undantag uppskattar vi det nya köket, friggeboden och altanen. Vi vill bara inte bygga det och vi vet att det inte skulle bli bra om vi försökte. Vi är de smarta och förnuftiga så vi väljer bort sånt och ägnar oss åt det vi har talang för.

Vad vill du använda en snickare till?

Snickeri är mångsidigt, minst sagt. En snickare är ett proffs som passar lite varstans. Sätt snickaren i köket och du får dina skåp uppsatta och din nya bänkskiva installerad. Sätt en snickare i trädgården med en hög brädor och lite tillbehör så kan du inviga ditt nya förråd lite senare. Eller slå på stort och låt snickaren bygga attefallshuset för gäster.

Alla mår bra av en altan men den ska inte luta och den ska hålla för släktträffen. Jodå, då dyker du-vet-vem upp och bygger den också. Rak, snygg och fin och älskad av alla förutom den avundsjuka grannen som byggde sin själv. Mer om snickare kan du läsa på denna webbsida: https://www.snickareuppsala.nu/

Golvslipning med säte i centrala Göteborg

22 okt 2021

När du behöver slipa dina golv är det en bra idé att anlita experter på området. Firma med golvslipning som specialitet och utställningshall i Göteborg är nog några du vill ha tips och råd från.

Det är inte alltid du kan traska in i en utställningshall där det finns golv att beskåda i centrala Göteborg. Oftast ligger dessa typer av företag i utkanten av stan och du behöver åka långväga för att hitta dem. Har du ingen bil kan detta bli både tidsödande och besvärligt. Som tur är finns det företag som tänkt till angående det här, som öppnat små butiker där de visar prover på vad det finns för golv både att köpa eller få fixade.

Snygga till ditt golv med golvslipning

Det krävs en gedigen kunskap för att slipa ett golv snyggt så det inte bli några rispor på närliggande trösklar eller lister. Det är en konst att köra slipmaskinerna på rätt sätt. Men de duktiga hantverkare som klarar detta ser till att ditt golv blir ursnyggt på minsta möjliga tid. De har bra utrustning och det innebär även att det kommer bli minsta möjliga damm som yr omkring när golvslipningen genomförs.

Tänk att ditt gamla trägolv kan bli som nytt med bara dessa enkla medel. En duktig hantverkare och en bra utrustning. På toppen av allt kan du även beställa en slutfinish vilket innebär att ditt golv blir antingen lackat eller behandlat på annat sätt så att det håller längre och ser ut som nytt. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvslipninggöteborg.com 

Trädfällning på vackra Värmdö

21 okt 2021

Har du träd på din tomt som behöver fällas, kan du med fördel kontakta ett företag som ägnar sig åt att fälla träd. Trädfällning på Värmdö blir då inga problem, vare sig för dig eller dem.

Att fälla ett träd kräver sin man eller kvinna. Det är bilar som ska köras, kranar som ska manövreras och sågar som ska aktiveras. När du fäller ett träd är säkerheten det som kommer i första hand. Det ska vara säkert för alla inblandade och miljön. Inga träd får hamna på grannens tomt eller trilla över någon annans hus. Lika viktigt är det att den som håller i sågen, inte råkar ut för några skador. När de gäller fällning av träd är det bra att komma ihåg att träden ska fraktas bort också.

Trädfällning är inget för en lekman

För att du ska kunna få lov att fälla ett träd ska du ha utbildning. Det finns numera körkort för att få lov att använda motorsåg. Ett sådant kort kan du ta genom att anmäla dig till speciella utbildningar för just motorsågar. Det kan till exempel vara ett studieförbund som anordnar dessa utbildningar.

Ska du fälla lite träd på din egen mark där det inte finns någon i närheten som kan skadas, är det väl helt okej att gå loss lite på egen hand efter att du tagit körkortet. Men ska du fälla träd där det finns andra människor och byggnader i den omedelbara närheten, kan det vara ett tryggare val att låta proffs utföra jobbet åt dig. Läs mer om trädfällning på denna hemsida: trädfällningvärmdö.nu

Golvläggare i Falun erbjuder fasta priser

20 okt 2021

Funderar du på nytt golv i köket? Det kan vara svårt att veta vilket golv som lämpar sig bäst i olika rum. Låt en golvläggare i Falun hjälpa dig med ditt nya golv så kan du känna dig trygg.

När det är dags att lägga in nytt golv, hur ska du tänka då? Du kanske funderar på att lägga ett nytt golv i köket, hallen eller i något annat rum. Det finns olika slags golv, och det är inte lätt att välja rätt sort. I kök och hall lämpar sig stryktåliga golv bäst, som vinyl och laminat. I kök blir det mycket spill av matrester och tappade kastruller på golvet så det gäller att ha ett tåligt golv där. När det gäller hallen så dras det in grus och annan smuts samt fukt utifrån. I övriga rum kan du välja lite mer fritt vad du vill ha för typ av golv. En golvläggare i Falun hjälper dig med ditt nya golv och ebjuder fasta priser som inkluderar material, frakt och montering.

Ta hjälp av proffsiga golvläggare för ett utmärkt resultat

Att välja rätt typ av golv, köpa material och lägga golvet själv kan vara svårt och mycket tidskrävande. En bra idé är att låta en golvläggare hjälpa dig med goda råd och lägga ditt golv efter dina önskemål och behov. Utgå från vad du tycker är snyggt och hur mycket tid du vill lägga på skötsel av golvet. Har du barn eller hund är ett trägolv inte det bästa valet.

Undertak - för en bra arbetsmiljö

11 okt 2021

Val av undertak kan ha stor påverkan på vilken känsla du får när du kliver in i en lokal. Med rätt undertak som är anpassat efter rummets funktion kan både akustik och arbetsmiljö förbättras.

Beroende på vad du har för rum finns det olika krav på inredningen.Val av tak och undertak kan göra stor skillnad på stämningen i lokalen. I kontorslandskap och konferenslokaler kan ljudnivån snabbt bli för hög, men med undertak i form av ljudabsorberande akustikskivor installerade i taket, fångas ljudet upp och rummets ljudmiljö blir mycket behagligare. I våtrum och kök finns det däremot andra krav på taket. I rum där det bildas mycket fukt och ånga kan väggar, golv och tak ta skada på längre sikt. Genom att installera fuktabsorberande undertak kan risken för detta minskas, samtidigt som undertaken även kan bidra till en bättre arbetsmiljö.

Undertak underlättar installation

Undertak har inte enbart fördelar för akustiken och rummets visuella framtoning, utan underlättar även installation av till exempel el, belysning, ventilation och ljudsystem. De är dessutom oftast mycket lätta att byta ut när det behövs. Om det eventuellt skulle finnas ojämna ytor i innertaket kan undertaket hjälpa till att dölja dessa ojämnheter. Undertak kan även användas för att effektivt dölja elkablar och annan utrustning som du kanske inte vill se hängandes ner från taket. Förutom att undertak är lätta att installera, gör demonterbara undertak att det dessutom blir lättare att komma åt kablar och annan utrustning som är fäst i taket vid eventuellt servicearbete. Läs mer om undertak på denna webbsida: https://www.undertak.biz/

← Äldre inlägg