Blogg

RSS

En stålbro är ett vattentätt koncept för en vattenrik kommun

20 maj 2022

En stålbro är det perfekta valet för den kommun som kan stoltsera med ett vackert vattendrag rakt genom samhället. Underhållsfri, miljövänlig och stabil.

Att bo i en kommun med många vattendrag är ofta mycket trevligt. Vatten har en unik förmåga att skapa stämning och trivsel i en utomhusmiljö, och för många människor är det helt otänkbart att bo någonstans där det inte finns vatten. Oavsett om det är ett hav, en sjö eller en liten å.

Däremot innebär ju dessa trivsamma vattendrag vissa komplikationer vad gäller kommunikationerna i en stad. Det går att ta sig över vatten med båt, absolut. Men att lasta ur bilen och lasta i båten och lasta ur båten igen och lasta i en ny bil på andra sidan vattnet flera gånger om dagen skulle kunna driva vem som helst till vansinne. Här behövs en bro.

Så kan en stålbro förenkla kommunlivet

Och ska det byggas en bro, är det lika bra att det blir en stålbro. En stålbro är nämligen miljövänlig, underhållsfri och stabil. En riktig vinnare till bro för den kommun som vill ha ett vattentätt sätt att ta sig över vattnet. Med en stålbro slipper ni lägga tid och pengar på krävande underhåll som stänger av trafiken.

Du som ansvarar för kommunens trafikkontor kan alltså slappna av när stadsbyggnadskontoret kommer med nya planer för en stålbro. Den här gången kommer de göra både ditt och alla andra kommuninvånares liv enklare. Ni kommer till och med kunna gå över ån för att hämta vatten. Läs mer om stålkonstruktioner på denna hemsida: www.stålbro.se 

Målare sätter färg på tillvaron i Stockholm

19 maj 2022

Färg ger lite mer glädje i vardagen och det finns så många saker man kan måla. Vid stora projekt kan man låta målare i Stockholm göra det - de är proffs.

Är du redo att sticka ut? Ha ett hem som inte liknar någon annans hem. Fyllt med färg och liv så sprider det glädje varenda gång man går innanför dörren. I en stad som Stockholm behöver man även kunna stressa ned. Det trivsamma hemmet, där man nästan tappar andan lite varenda gång man kommer in, är det perfekta stället. En vacker färg pryder vardagsrummet, men än är man inte nöjd där. För att ge rummet lite mer liv så ska en tapet upp på ena väggen, eller rättare sagt, en fondvägg. Precis som om det skulle målas och man då hade anlitat en målare i Stockholm, så gör man detsamma när man ska sätta upp tapet. Man vill ju ha ett perfekt resultat.

Vilket resultat får du av en målare?

Det finns många områden man kan behöva måla om på. Det kan vara utsidan av huset, insidan av huset. Målare tar även sig an andra ställen som trapphuset, fönsterlisterna och så mycket mer. Givetvis gör de även tapetseringar. Väggar är de nämligen experter på och man kan förvänta sig ett mycket bra resultat om man anlitar dem. Det blir inga ojämna streck, inga mönster efter spacklet, utan med deras hjälp så får ni ett riktigt bra resultat. Anlita alltid en målare när det behövs.

En plåtslagare i Stockholm erbjuder många olika tjänster

17 maj 2022

Olika sorters plåtslageridetaljer kan behövas för att skydda ditt hus mot vädrets makter. Det är någonting som en plåtslagare i Stockholm ofta arbetar med.

Hur ser det ut uppe på ditt hustak? Det kanske är någonting som saknas och som du behöver komplettera med. Det är är inte bara själva taket som behövs för att ge ett fullgott skydd mot bland annat snö och regn. Några saker som du bör kontrollera att du har är skorstensskydd, hängrännor, stuprör och plåtar runt skorstenen. För att skydda fasaden på huset behövs det ett väl fungerande avvattningssystem. Om det saknas smådetaljer kan det innebära takläckor, men det är enkelt att undvika dessa problem. Om du anlitar en plåtslagare i Stockholm kan du vara säker på att du får ett professionellt resultat. En erfaren yrkesman tillverkar varje plåtdetalj perfekt anpassat till just ditt tak.

Erfarna plåtslagare hjälper dig både inom- och utomhus

Det finns många olika detaljer i plåt som kan behövas såväl inomhus som utomhus. Det är inte så enkelt att fixa allt på egen hand och få till ett bra resultat då plåt är ett svårt material att arbeta med. Om du anlitar en firma som hjälper dig kan du känna dig trygg med att du får god kvalitet på arbetet. Vanligt förekommande arbetsområden för en plåtslagare är bland annat takavvattning, takläggning, plåtmålning, taksäkerhet och altan- och terassbygge. Inomhus kan det till exempel röra sig om ett plåtskydd vid öppna spisen eller intäckning av köksfläkten.

Golvläggare i Uppsala lägger golvet perfekt

13 maj 2022

Ett dåligt golv kan få hemmet att se ofärdigt ut. Har du ett slitet och gammalt golv, så anlita en golvläggare i Uppsala och slipa eller lägg ett nytt golv.

Det är rätt roligt när man står inför en renovering eller ett nybygge. Varenda sak man gör tar en ett steg närmre till slutresultatet och det ser betydligt bättre ut hela tiden. Men det finns en del saker som verkligen får hemmet att se färdigt ut. Har man inget golv, eller ett riktigt ruggigt golv, kan det ge känslan av ett oinrett hem.

Detsamma gäller med väggarna. Därför är det väldigt viktigt att ha både golv och väggar i fint skick. Det handlar även om trivseln. Visst går det bra ett tag, men att i längden bo i ett hem som inte känns färdigt är inte så roligt. Det går både snabbt och smidigt för en golvläggare att lägga golvet, och du får ett hem som känns komplett.

Golvläggare i Uppsala kan olika typer av golv

För många i Sverige är det ett självklart val att välja just trägolvet. Sverige är nämligen rikt på trä och många bra golv består av trä. Det är dessutom både fint och behagligt att se och stå på. Men trots det så finns det även andra material. Golvläggare lägger alla sorters golv.

Golvläggaren kan även hjälpa dig att lägga den perfekta heltäckningsmattan. Det lönar sig att ta hjälp av dem. Med deras hjälp får du ett perfekt lagt golv som kommer hålla en lång tid framöver.

Anlita en målare i Bromma

10 maj 2022

Vill du anlita en målare i Bromma för att få målat något i din bostad är du rätt ute. Här finns det hjälp att få som gör den mest kritiska nöjd och belåten.

Det finns gott om erfarna och kunniga hantverkare. Därför är det lätt att hitta en suverän målare i Bromma. Vill du ha hjälp med att tapetsera eller måla om i ditt hus? Du kan välja på att göra det själv och lägga många timmar, till och med dagar, på att få det gjort. Eller så anlitar du helt enkelt något proffs som gör det åt dig i rödaste rappet. Då är det inte tal om något hastverk utan professionellt utförda arbeten. Som grädde på moset kan du få allt utfört med svanenmärkta produkter. Färg som är så giftfri som möjligt är till exempel en självklarhet.

Både privatpersoner och företag är en lätt match för en målare

Oavsett om du som anlitar en målare i Bromma är en privatperson eller driver ett företag får du bästa möjliga service. En målare har inte bara som uppgift att måla ditt hus eller lokaler på ditt företag. Hen har även en personlig service som gör att du kan få råd och bolla dina tankar när det gäller färgskala och färgton. När jobbet är utfört ska du som kund känna dig riktigt nöjd och belåten. Det är viktigt att du kan känna att den målare du anlitar är hundra procent kunnig. De flesta målare drivs av en passion att måla och renovera. Hitta din målare på denna hemsida: www.målarebromma.nu 

Takläggare i Gävle ska lägga taket – inte du!

9 maj 2022

Låt en takläggare i Gävle lägga om taket när det behövs. Koncentrera dig på äppelträden i stället. Det är högt nog. Och en lite mer förlåtande arbetsuppgift.

Om det har börjat regna in på övervåningen är det hög tid att lägga om taket. Men försök inte göra jobbet själv. Risken är att du ramlar ned eller att du inte tänker på att ta hand om fuktskadorna efter vattenläckan innan du smäller på nya takpannor.

Takläggning är ett jobb för proffsen. Amatörer skola hålla sig på marken. Om du tänker efter lite är det kanske rätt skönt. Även om du gillar det där med DIY och att klara allt själv. Det sägs nämligen att sommarmånaderna är högsäsong för fallskador på landets akutmottagningar. Och inte alltför sällan handlar det om gubbar som trillat ned från tak.

Låt takläggare i Gävle göra sitt jobb

Om du ändå vill envisas med att jobba på hög höjd, kan du kanske passa på att beskära äppelträden medan en takläggare i Gävle gör jobbet på taket. Det är en mycket rimligare höjd att vistas på för en lekman. Om du gillar känslan av att leva lite farligt ska du veta att det går att ramla och slå sig däruppifrån också.

Du behöver dessutom inte oroa dig för att en felklippt gren ska innebära katastrof för hela ditt hus. Till skillnad från ett felaktigt lagt tak, som kan förstöra en hel del om det regnar in för mycket under för lång tid. Fuktskador är dyrt att åtgärda.

Behöver du hjälp med håltagning i Stockholm?

8 maj 2022

Det krävs en hel del kunskap för att ta upp ett hål i betong eller tegelväggar. Ta hjälp av en erfaren firma om det är dags för håltagning i Stockholm.

Det finns många tillfällen då man kan behöva ta upp ett hål i till exempel en vägg. Det är vanligt vid installation av VVS, el eller ventilation. Du kanske vill öppna upp en vägg i din bostad eller göra ett hål för att sätta in en dörr. Oavsett vad det gäller så är det en god idé att ta hjälp av en kunnig yrkesperson.

Det kanske låter enkelt att ta upp ett hål, men det krävs både rätt verktyg och stor kunskap för att få ett snyggt resultat. Om du inte utför jobbet korrekt kan det medföra sprickor eller att puts från andra delar faller av.

Låt en firma ta hand om din håltagning för ett perfekt resultat

Finns det några fördelar med att anlita en firma i Stockholm för att ta upp ett hål? Om du låter de som har rätt kunskap och erfarenhet hjälpa dig med håltagning får du det resultat som du önskar. Hålet hamnar exakt där du vill ha det och kanten runt om blir otroligt rak och snygg.

Firman som du anlitar tar sig an alla typer av material med bland annat diamantborrar och robusta sågklingor. Du som kund kan känna dig trygg med att slutresultatet uppfyller dina önskemål. Saneringen efteråt sköter de också på samma gång, så att arbetsplatsen lämnas ren och välstädad.

Med en gallergrind kan man effektivt förhindra inbrott i Stockholm

5 maj 2022

En gallergrind ökar säkerheten och den är ett effektivt skydd mot inbrottstjuvar i Stockholm. Den fungerar bra för privatbostäder, företag och butiker.

En gallergrind förstärker skyddet mot inbrott och kan hålla de flesta tjuvar ute. Det går dessutom att specialbeställa gallergrindar i unika mått och vacker design för butiker, företag och privata hem. Bor man i exempelvis en äldre fastighet med fina gamla ytterdörrar som man inte vill byta ut kan man på insidan montera en gallergrind och få ett bättre inbrottsskydd. Detsamma gäller en äldre butikslokal. Men där kan det vara bra att också montera fönstergaller på insidan av skyltfönstren. En gallergrind måste också ha ett bra lås och man brukar kunna välja mellan exempelvis ett cylinderlås, kodlås, motorlås och modullås. Det kan vara smart att prata med sitt försäkringsbolag innna man väljer lås ifall att de har särskilda krav.

Specialdesignad gallergrind med unika mått

Den som är intresserad av att förstärka inbrottsskyddet med hjälp av en gallergrind ska vända sig till ett företag som är specialiserat på olika typer av inbrottsskydd. En gallergrind i Stockholm till en äldre fastighet kan även behöva särskilda mått. Därför kan man behöva vända sig till ett företag med egen tillverkning. Väljer man dessutom en aktör som erbjuder en totallösning får man hjälp med att allt, från måttagning till montering. Är man ekonomisk tar man in offerter från några olika företag innan man gör en beställning. Men kom ihåg att man som privatperson kan använda sig av rotavdraget på arbetskostnaden för monteringen.

Kan vem som helst lägga fiskbensparkett?

5 maj 2022

Lika enkelt att lägga fiskbensparkett som klickgolv? Det är viktigt att veta att det är en enorm skillnad. För fiskbensparkett krävs betydligt mer kunskap.

Andreas såg fram emot helgens projekt. Dagarna skulle ägnas åt att lägga fiskbensparkett i vardagsrummet, något som han inte tidigare gjort. Men han var redo för utmaningen. Allt han behövde var inhandlat och låg hemma i gästrummet redo att användas. En tidsplan var gjord så han kunde njuta av sista lediga kvällen på söndagen.

Fredag kväll kunde han inte hålla sig och började ta bort plastmattan som just nu låg i rummet. Under såg det inte för roligt ut, men hade golvet legat bra förut var det nog bara att lägga på det nya utan problem. Trött men nöjd med att redan ha gjort första delen gick han till sängs.

Lägga fiskbensparkett, en utmaning

Direkt efter läste han åter igenom en arbetsbeskrivning han hittat på nätet. Han satte igång och insåg snart att det skulle bli mera tidskrävande än han trott. Men det stoppade honom inte. Hela dagen jobbades det hårt med bara korta pauser för mat och toabesök. Sent på kvällen var både kroppen och ögonen trötta.

Andreas granskade gårdagens jobb. Något var fel. Golvet såg inte ut att ligga tätt och buktade en aning. Han synade golvet noga och såg att en bit halvvägs in på gårdagens jobb inte var exakt som de andra. I stället för att börja om hyrde han in en golvläggare. Fiskbensparkett krävde mer kunskap än vad han besatt. Det var bara att erkänna.

Några förklarande ord kring fönster

4 maj 2022

Fönstervärlden har ett eget lingo. Läser man beskrivningar av fönster blir man inte mycket klokare då många av orden är obegripliga. Här förklarar vi lite mer.

Vad betyder till exempel bröstning? Det är beskrivningen av nedre delen av en altandörr med tvärpost. Namnet används oavsett om den delen är glasad eller fylld. Ett annat ord är bågbottenstycke. Detta är den undre delen av en fönsterbåge som ligger vågrätt.

Du kan även stöta på termen fallkolvsspanjolett vilket är en låsanordning i vissa dörrar där dörrhandtagen fjädrar tillbaka efter nedtryckning. Vidare är fönsterbågen den del av fönstret som glaset monterats i. Isolerglas är två eller tre lufttäta glas som satts tillsammans för att helt enkelt kunna isolera bättre.

Punktlista med termer för fönster

  • Karlmunderstycket är den vågräta delen nedtill på en fönsterkarm.
  • Dreh-Kipp är en låsmekanism som gör att man beroende på hur handtaget vrids antingen kan öppna vanligt eller upptill.
  • Slutbleck är det beslag i karmen där spanjolettkolven låser in.
  • Spanjoletten i sin tur är själva anordningen som låser fast fönstret i karmen.
  • Karmfast fönster är ett fönster som inte går att öppna. Där är allt monterat fast.
  • Kopplat fönster består av två separata, öppningsbara delar. Detta innebär att det är totalt fyra ytor som måste hållas rena.

Som du märker är det mycket att lära sig och hålla reda på innan köp av fönster. Ett sista råd på vägen: köp fönster på nätet om du vill försäkra dig om bra kvalitet till de bästa priserna.

Hur vet man att det är dags att dränera?

3 maj 2022

Här kan du läsa om hur får reda på om det är dags att dränera och hur dränering går till. Tips och råd om hur du skall tänka kring dränering.

Hur vet man att det är dags att dränera?

Ett dräneringsarbete håller i ungefär 30 år. Har man otur och marken runt huset är lerig så kan man behöva göra om dräneringen redan efter 10-15 år. Ett riktigt bra gjort dräneringsarbete som är gjort på mark som har gynnsamma förhållanden, till exempel ligger på en kulle, kan hålla i upp till 50 år.

Om man är ägare till ett hus som är äldre än 20 år och inte haft någon ny dränering gjord sedan det byggdes så kan man behöva sätta undan pengar och vara beredd på att man snart kommer behöva göra en dränering runt huset.

Tecken på fukt

Märker man av fukt i källaren så kan det vara ett tecken på att det är hög tid att inleda dräneringsarbetet. Tydliga tecken på fukt är våta eller vita saltfläckar på källarväggarna, småkryp som spindlar och silverfiskar samt unken lukt. Om du upptäcker mögel så har du fått fuktskador och kan behöva mögelsanera. Mögel inomhus är farligt för människor och kan leda till allergier och andningsproblem.

Källan till fukten måste inte vara dålig dränering. Det kan vara en ide att anlita en fuktexpert som utreder vart ditt fuktproblem kommer ifrån. Ibland är det trasiga rör och vattenläckor som orsakar problem. Det kan även vara dålig ventilation som gör att du får fuktproblem i din källare och hus.

Dränering - Så funkar det

Man kan dränera själv men det är säkrast att anlita en seriös markenterpenör. Det går att få bra och prisvärd dränering i Göteborg eller vart du nu än bor.

När man dränerar så gräver man bort all jord som finns runt huset och en bit nedanför husgrunden så man frigör hela källarväggen. Sedan gör man som en lite backe ungefär 15-20 cm nedanför husgrunden där man placerar dräneringsröret. Dräneringsröret är ett rör som är perforerat på ovansidan där vattnet kan rinna in. Röret leds bort från huset, helst till en kommunal dagvattenbrunn eller till en stenkista. Många väljer att isolera källarväggen på utsidan när de ändå grävt upp runt huset. Det gör källaren mer isolerad mot fukt och kyla och kan dessutom hjälpa till att sänka dina väremkostnader. Efter det fyller man på med grus och makadam runt huset.

Det kan vara bra att se över hur avrinningen från taket ser ut. En del har stuprör som bara leder rakt ut på marken. Det är inte en bra lösning. Istället kan man lägga ner täta rör bredvid dräneringsrören till vilka man kopplar stuprännorna. Sedan leder man rören med regnvatten till samma ställe som dräneringsrören. Man skall absolut inte koppla ihop stuprören med dräneringsrören då det kan göra stor skada vid kraftiga regnfall.

Se till att laga sprickor i er betonggrund

29 apr 2022

Att huset är i bra skick är viktigt för att inte större skador ska uppstå. Har man exempelvis funnit sprickor i sin betonggrund så behöver man se till att laga dessa så att det inte blir värre.

Det var ett par år sedan som ni la någon tid på ert hus. Särskilt husets utsida. Ni målade om fasaden för ett par år sedan men sedan dess har det inte blivit något mer gjort. Men nu har ni upptäckt att ni har lite att åtgärda kring väggar och golv nere i källaren, både utvändigt såväl som invändigt. Ni har fått sprickor i er betonggrund som ni behöver se till att laga snarast möjligt. Om man inte gör någonting åt dessa sprickor i betongen så riskerar dessa att växa sig större och då blir det mer jobb som man får lägga på det hela.

Knacka upp existerande sprickor för att laga betonggrunden

Ni hör runt lite grann efter vad ni behöver för att kunna laga sprickor i betonggrund. Ni inser att det inte krävs så mycket, ni kan nog klara ut det på egen hand egentligen. Men ni vet inte när ni ska få tid och detta vill ni få åtgärdat snarast. Ni kontaktar ett företag som hjälper er att laga sprickorna i er betonggrund. Ni får lära er att det bästa är att knacka upp lite till av sprickan innan man lägger på mer bruk. Detta för att bruket ska få fäste och komma in i själva sprickan på djupet.

Tillbyggnad som komplement till hus i Stockholm

20 apr 2022

Behöver huset mer yta? Det är enkelt att fixa en tillbyggnad i Stockholm. Har man ritningar och fått ett okej från Byggnadsnämnden är det bara att köra igång.

Man köper ett hus efter det behov man har när man köper det. Ibland kan man ju lyckas planera lite extra så att det finns utrymme för det man önskar. Har man ett intresse att skruva på motorfordon så har man med säkerhet sett till att det finns ett garage. På samma sätt som en trädgårdsintresserad person ser till att det finns trädgårdsyta att sysselsätta sig med.

Ibland kan man dock inte planera för allt. Flyttar man in nygift och utan barn kanske man planerar för ett till två barn. Åren går och man vill gärna ha en liten trea. Även minstingen i familjen kommer att vilja ha ett eget rum efter ett par år. Dessutom händer det titt som tätt att ”trean” råkar vara tvillingar så det blir både en trea och en fyra på en gång.

Tillbyggnad anpassad efter behov

Då kan man göra en tillbyggnad på huset som gör att man får ett välplanerat hus för hela familjen. För att kunna bygga till behöver man lämna in ritningar till kommunen samt få ett bygglov klart. Både ritningar och byggnation av tillbyggnaden sköts av erfarna firmor, däremot behöver man ansöka om bygglov själv. Ett tips för att få bygglov är att tillbyggnaden smälter ihop med resterande hus. Då brukar bygglovet gå som en dans.

Blästring gör det gamla nytt i Stockholm

15 apr 2022

Blästring är en enkel och miljövänlig metod att göra ytor rena och få dem att bli som nya. Företag som arbetar med blästring i Stockholm tar in objekt till verkstaden eller kommer ut på plats.

Även om blästring som metod uppfanns redan på 1860-talet började den inte användas i större utsträckning förrän hundra år senare. Det var när man började använda metoden för att rengöra tankfartyg som utvecklingen satte igång på allvar. Nu används blästring i många sammanhang eftersom det är ett skonsamt sätt att rengöra olika föremål från korrosion, alger eller smuts.

Företag som utför blästring i Stockholm använder moderna metoder och redskap när de med hjälp av tryckluft sprutar sand på det som ska rengöras. Fördelen med att använda tryckluft är bland annat att sanden når vinklar som kan vara svåra att komma åt med en slip.

Blästring skapar en stark yta som är lätt att måla om

När du lämnar in en släpkärra för blästring i Stockholm eller får din pool renoverad får du en yta som är lätt att måla om. Man kan göra blästring på de flesta material. Den skapar en lätt ruggad yta som gör objekt man behandlat lätta att måla om eftersom färgen får bra fäste.

Blästring är en ren och torr metod. Om du kontaktar ett företag som utför blästring i Stockholm kan du få hjälp med allt från att renovera grindar till att ge bilfälgar nytt liv. Det lönar sig dessutom att renovera istället för att köpa nytt.

← Äldre inlägg