Blogg

RSS

Markiser i Stockholm är reglerbara solskydd

26 Mar 2023

Du som vill ha markiser till ditt hus i Stockholm vill säkert att de ska vara reglerbara. Det innebär att du själv kan reglera hur mycket ljusinsläpp det blir.

En markis kan ge dig en hel del solskydd. Det kan vara nödvändigt om du till exempel sitter och jobbar med en skärm som är i närheten av ett fönster. Lyser solen och ljuset rakt in är det mer eller mindre omöjligt att se vad som finns på skärmen. Samma gäller om du har en TV placerad i fel läge.

Allt om markiser kan du inte läsa dig till men om du tar väl hand om din markis kan den hålla så länge som tjugo år. Det betyder att en investering i markiser är ett riktigt bra val. Du får arbetsro om du sitter vid fönstret och du slipper att få solen i ögonen om det är soligt ute och du är inne.

Markiser är alltid ett bra val om du arbetar i Stockholm

Om du arbetar och till exempel driver en restaurang eller en liten bar, eller varför inte ett enkelt och trevligt café, skulle man kunna säga att det är nödvändigt med markiser. Det går ju inte an att ha gäster som inte kan sitta vid fönstret en solig dag.

Det finns så mycket bra med att ha markiser i Stockholm. Som tur är finns det olika modeller när det gäller markiser. Det gör det lättare för dig att hitta just den typ av markis som passar din verksamhet.

Hitta mer info om markiser på denna sida: https://www.markisstockholm.nu/ 

Är det dags för badrumsrenovering i Huddinge?

24 Mar 2023

Dags för badrumsrenovering Huddinge? För att det ska bli rätt från början är underarbetet kanske det viktigaste av allt. En kunnig hantverkare hjälper dig.

Går du i tankarna att renovera ditt badrum? Då finns det en mängd olika saker att tänka på. Såklart behöver du veta hur du vill ha det. Ska det vara helkaklat eller inte? Vilken färgsättning ska badrummet ha? Vilken typ av inredning gillar du? Ska badrummet kännas lyxigt, enkelt, ombonat, praktiskt? Eller är det kanske inte så noga hur det ser ut?

Vissa saker är det dock desto mer noga med. De senaste åren har det kommit allt fler bestämmelser kring hur framför allt underarbetet ska vara gjort. Allt för att du ska slippa problem med fuktskador, mögel, läckor och annat som kan ge dig stora problem. Golvbrunn och ventilation är exempel på viktiga delar för att du inte ska få problem.

Ta hjälp med hela eller delar av din badrumsrenovering

När det gäller renovering av badrum i Huddinge finns det företag som kan ge dig komplett hjälp med allt från vilka regler som gäller, till underarbetet och slutligen inredningen och slutförandet av ditt nya badrum.

Kanske vill du ta hjälp med hela arbetet. Eller kanske är det bara enstaka delar av badrumsrenoveringen som du behöver hjälp med. Kanske vill du lägga in golvvärme, eller ha hjälp med att kakla golv och väggar. Tar du hjälp så kan du får ROT-avdrag och på så sätt få ner kostnaden en bit.

En innergårdsrenovering Stockholm behöver

15 Mar 2023

Den innergårdsrenovering Stockholm verkligen behöver är den renovering som utförs noggrant och precist. Som tur är finns det företag som gör just sådana.

Den som letar på sökorden “innergårdsrenovering Stockholm” kommer att få upp ett helt gäng snygga bilder på gårdar som fixats till. Det krävs dock mer än yta för att vara just en sådan innergårdsrenovering Stockholm kan ha behov av. En bra innergård ska nämligen också vara praktisk, säker och lätt att sköta.

För att en innergård ska kunna klassas som praktisk ska den tillåta ett smidigt leverne för personerna som nyttjar den. Kanske innebär detta att gården måste rymma bra förvaring för cyklar eller ytor där barn kan leka. Bor det många äldre personer i husen runt gården kan det vara klokt att se till att stigar och gångar är plana, breda och lätta att ta sig fram på.

Detta krävs vid en innergårdsrenovering

När det kommer till en gedigen innergårdsrenovering gör man klokt i att överlåta denna till ett proffs. Idag finns det många företag som uteslutande jobbar med att snygga till innergårdar och som har stor kunskap kring dessa, och många bostadsrättsföreningar vänder sig till dessa för att få hjälp.

Något många idag lägger stor vikt vid är att innergården ska vara upplyst på ett tillfredsställande sätt. Detta ökar de boendes känsla av trygghet, och företag som arbetar med innergårdar vet exakt vilka delar av gården som bör belysas. Med denna proffsiga hjälp kommer de boende runt gården garanterat att uppleva en ökad trivsel på sin innergård.

Du kan läsa mer om innegårdsrenovering på denna sida: innergårdsrenoveringstockholm.se

Anlita ett besiktningsföretag

11 Mar 2023

Ett besiktningsföretag har en viktig roll när det gäller undersökningar av hur hus mår och är konstruerade. Något såväl ägare som köpare kan dra nytta av.

Det är känt att man är klok om man nyttjar ett besiktningsföretag innan man köper ett hus. Det kan annars bli många mycket olyckliga och otrevliga överraskningar. Sådant som kan kosta stora summor pengar. Därför brukar också mäklare föreslå att man som köpare ska lägga den kostnaden för att få ett ordentligt besked gällande husets tillstånd.

För att få reda på sådant som är dolt så har man inte några andra alternativ än att nyttja proffs inom området. Det kan handla om giftiga gaser, mögel eller fuktskador som kanske inte ens ägaren själv har en aning om. Och det kan finnas på platser i huset som man inte kan komma åt med ögon eller händer.

Besiktningsföretag med olika kunder

När man talar om ett besiktningsföretag så talar man oftast om de tjänster som utförs vid ett husköp. Men det kan även vara aktuellt att anlita ett sådant företag för besiktningsuppdrag vid ett bestående ägande. Det kan bero på att man haft en skada som man åtgärdat och inte vet hur den har påverkat husets konstruktion.

Det är inte heller enbart husköpare som använder sig av besiktningsföretag, utan kunderna kan vara av alla möjliga olika slag. Från byggbolag till myndigheter eller företag. Det vill säga alla som har en fastighet som man känner att man vill kontrollera så att det inte finns några risker eller skador. 

Mer om ett besiktningsföretag kan du läsa här: https://www.mhbyggteknik.se/ 

En källarrenovering Stockholm sent ska glömma

9 Mar 2023

En källarrenovering i Stockholm kan skänka många efterlängtade kvadratmeter till bostaden. Men hur skapar man en källarrenovering Stockholm sent ska glömma?

Att bo i Stockholm är dyrt. Varje liten kvadratmeter av bostaden kan kosta många tusentals kronor. Stockholm är därför en stad som många familjer bor ganska trångt i. Att breda ut sig på allt för stor yta är helt enkelt alldeles för kostsamt. Istället är det ”compact living” som får vara den rådande trenden i många Stockholmska hushåll.

Den Stockholmare som lyckats få fatt i en bostad med källare gör klokt i att renovera denna. En källarrenovering i Stockholm kan vara lösningen på trångboddheten och ge många nya kvadratmeter. Men hur ska man egentligen tänka när man bestämt sig för att utföra en källarrenovering Stockholm sent ska glömma? Vilka är tricken som ger en mysig och ombonad känsla i källaren?

Tips kring en källarrenovering

Det krävs en del när man renoverar i källaren. Självklart är det viktigt att använda rätt sorts material och inte råka kapsla in fukt, men man måste även tänka till för att få rätt känsla i rummet. Ljus är en av de viktigaste detaljerna i en källare. Med rätt sorts belysning försvinner känslan av att befinna sig under markytan och rummen framstår som luftiga och stora.

Textilier bidrar även de till att skapa mysfaktor. Mjuka tyger, sköna soffor och prydnadskuddar gör källaren ombonad och inbjudande. Speciellt viktigt är det med härliga textilier i ett rum som är tänkt för avslappning. Exempelvis källarrum som ska användas som tv-rum eller sovrum.

Hitta rät företag att hjälpa dig med källarrenovering här: källarrenoveringstockholm.se

Förändra miljön genom att slipa ditt betonggolv

9 Mar 2023

Gör det enkelt för dig att fräscha upp miljön. Istället för att byta ut ett slitet betonggolv kan du istället välja att slipa det och få ett skinande resultat.

Betonggolv kan se smutsiga och trista ut efter ett par år. Men det finns ingen anledning att låta golvet dra ner standarden på lokalerna. Kanske har du funderat på att måla eller byta ut golvet för att ge ett bättre intryck. Men varför gå över ån efter vatten? Golvet kan bli snyggt och fräscht med slipning.

När du anlitar en kunnig och erfaren entreprenör som arbetar med att slipa betonggolv kan du få ett resultat som överträffar mycket annat. Betonggolv kan med moderna metoder bli så vackra och trendiga att de kan användas i butiker och annan offentlig miljö.

Genom att du låter slipa ditt betonggolv får det en helt ny elegans

Betong är ett naturmaterial som till stor del består av grus och sten. När man ska slipa betonggolv i Göteborg börjar man med att ta bort det översta grova lagret. När det är gjort framträder det grus och den sten som betongen är tillverkad av. Detta ger liv åt golvytan.

När ytan är slipad blir det dags för ytbehandlingen. Det är nu du kan välja mellan olja, hårdvax, såpa eller lack. Det ytskikt du väljer har olika skyddande egenskaper och ger golvet färg och karaktär. När du anlitar en seriös entreprenör för att slipa ditt betonggolv får du råd angående vad som passar din verksamhet bäst.

Takläggare sätter kronan på verket i Norrtälje

3 Mar 2023

Taklagsfesten är ett tecken på att en byggnad börjar ta form i Norrtälje. Det viktigaste arbetet gör takläggare som lägger den vackra takbeläggningen på plats.

Taket är kronan på verket när man bygger hus. Även om det ligger högt upp och inte är så lätt att se på nära håll. Det är ändå taket som ger karaktär åt byggnaden och det syns på håll. När du väljer tak behöver du därför tänka både på dig själv och andra.

Ett tak ska vara praktiskt och tätt men det ska också passa in i den omgivande miljön. Kanske har du en arkitekt eller en leverantör av färdiga hus som ger dig råd. Vill du ha hjälp att skapa det bästa taket till ditt hus kan du annars vända dig till en kunnig takläggare.

Takläggare känner till fördelar och nackdelar med de olika taken

Det finns mycket att ta ställning till när du väljer ett nytt tak. Takets lutning och material är avgörande för hur det kommer att fungera. Vilket material du väljer påverkar både kostnader och underhåll. Du kan välja mellan plåt, tegel- eller betongpannor och alla har sina fördelar.

Det finns pålitliga takläggare i Norrtälje som kan hjälpa till att hitta det tak som passar husets omgivande miljö, dess konstruktion och det pris du vill betala. När du kontaktar takläggare kommer de på besök för att undersöka förutsättningarna och du får en offert. Det blir alltid lättare att fatta beslut när du får tillgång till expertisråd.

Utförande av fasadrenovering i Göteborg

26 Feb 2023

En fasadrenovering i Göteborg kan vara mycket omfattande. Eller så kan det vara en mindre renovering som ändå kan göra en mycket stor skillnad på huset.

Om man ska göra en fasadrenovering i Göteborg så bör man starta i ett planeringsstadium där man bland annat ska ställa sig en del frågor. Det första man bör kunna svara på är varför man ska göra renoveringen. För det kan vara en mycket stor skillnad gällande utförande om man måste utföra renoveringen eller om man bara vill göra den, av någon anledning.

Vid en renovering av fasader är det lätt att börja i viktiga punkter, som lagningar, men sluta i ett fokus som handlar om utseendet. Och när man ändå gör en renovering så är det samtidigt passande att skaffa sig det utseende man önskar sig på sin fasad.

Fasadrenovering av villa i Göteborg

En fråga som man även bör ha på sin lista är om man ska göra allt, delar eller inget av fasadrenoveringen själv. Idag finns det många duktiga företag som arbetar med att renovera fasad i Göteborg och det behöver inte alls bli så dyrt som man kanske tror.

Vill man vara på den säkra sidan så kan man be om en offert, så att man vet var kostnaden kommer landa. Om det är en renovering av en mycket illa åtgången fasad så får man räkna med att det tyvärr kan uppstå situationer där det är mer som måste åtgärdas än vad man ursprungligen trodde.

Bänkskiva – för kök i Göteborg som behöver piffas upp

25 Feb 2023

Du som vill piffa upp köket kan lätt göra det med en ny bänkskiva. I Göteborg finns många fina alternativ i olika material som sten, marmor, trä och laminat.

Hur ser det ut i ditt kök? Är du nöjd med inredningen och designen eller skulle du vilja göra förändringar? Att göra en omfattande köksrenovering är ett effektivt sätt att skapa en helt ny känsla och look, men är tyvärr ofta mycket kostsamt. Som tur är kan även mindre ändringar påverka helhetsintrycket av köket på ett fint sätt.

Till exempel kan det göra underverk att byta ut en eller flera bänkskivor i köket. Särskilt om du kombinerar det med nya färger på väggar och skåpsluckor. Genom smarta val kan du skapa en helt ny atmosfär i ditt kök, som antingen går i linje med eller helt emot bilderna på köksinteriörer i inredningsmagasinen. Ditt kök ska självklart se ut precis som du vill.

Bänkskiva först, sedan välja färg

Det finns ett flertal företag som erbjuder snygga bänkskivor i Göteborg. Det är vanligt att välja naturmaterial som sten och trä i köken på västkusten, men självklart går även en praktisk laminatskiva att få att se bra ut i ett modernt kök. Det beror helt på hur du hanterar övrig inredning.

Det kan vara enklare att anpassa färgen på väggarna till din bänkskiva än tvärtom. Särskilt om du vill välja en bänkskiva i mönstrade naturmaterial som marmor. En äkta marmorskiva är one of a kind, och har sina egna unika färgskiftningar. Ett tips är att först välja bänkskiva, och sedan välja färg till köksinredning och väggar.

Ett byggföretag förverkligar dina extraordinära idéer i Norrköping

21 Feb 2023

Du har bra fantasi. Vem skulle annars komma på att bygga ett torn i Norrköping? Men det är nog bäst att behålla verklighetsförankringen med ett byggföretag.

Behöver du mer plats i Norrköping? Det finns flera sätt att skapa mer utrymme. Du kan till exempel köpa ett till hus eller en tomt och bygga ett nytt hus. Det är däremot oerhört dyrt och ganska krångligt. Annars kan du skaffa en husbåt och tuffa runt på Bråviken. Men det blir nog kallt på vintern.

Om du redan har ett hus är den billigaste och mest praktiska lösningen troligtvis att bygga ut huset. Du kan bygga en våning till, eller ett högt torn i ena hörnet, eller kanske ett uthus med en kulvert från garaget. Möjligheterna är nästan obegränsade.

Det är nog bättre att låta ett byggföretag förankra dig i verkligheten

Det är nog inget fel på din fantasi, men för att det ska fungera behöver den ha förankring i verkligheten. Det kanske inte är rimligt att bygga ett underjordiskt komplex mitt i Norrköping? Grannarna kommer att bli oroliga och dessutom passar det inte spårvagnarna eller Motala ström. Det kommer ju att rasa in.

Det är nog bättre att du kontaktar ett byggföretag i Norrköping som kan hjälpa dig med planering och en tillbyggnad som fungerar i praktiken och som är budgetmässig. Det kanske inte blir ett torn men det kommer att bli mer plats för dig. Det var ju faktiskt det du ville ha till att börja med.

Hitta mer om ett byggföretag på denna sida: byggföretagnorrköping.nu

Högtrycksspolning vid akuta situationer i Stockholm

20 Feb 2023

Det kan snabbt bli en akut situation som kostar mycket pengar, om man får ett stopp i avloppet i Stockholm. Då är lösningen att göra en högtrycksspolning.

Vatten och avlopp är två mycket viktiga funktioner som behövs i privata hem, men även inom i stort sett alla verksamheter i landet. Därför kan det snabbt bli en allvarlig situation ifall ett stopp i avloppet uppstår hos en restaurang, ett hotell eller en industri i Stockholm.

Men det finns en lösning som kan lösa stoppet snabbt och effektivt. Det heter högtrycksspolning och är precis det som namnet säger. För det handlar om att man får loss stoppet genom att spola vatten med ett mycket högt tryck. På det viset kan man sära på det som orsakat stoppet och få det att sprida sig så att inget nytt stopp uppstår.

Jobba med högtrycksspolning i Stockholm

Det finns flera olika företag som arbetar med högtrycksspolning i Stockholm, och det är ett jobb som många tycker om att göra. Trots arbetets art. För den som arbetar med högtrycksspolning har ett arbete där man får åka runt på en mängd olika adresser, träffa olika slags människor och lämna en löst situation. Oftast också med ett stort tack till avsked.

Om det är något som lockar så bör man ha körkort för lastbil och ha en god fysik. Det beror på att rören som används väger väldigt mycket, och att det därför är ett arbete som är tungt. Men mellan jobben får man vila när man är på väg till nästa.

Balkonginglasning Stockholm - öka värdet på bostaden

19 Feb 2023

Fler och fler bostadsrättsföreningar väljer att ta steget och genomföra en balkonginglasning i Stockholm. Detta sker inte av en slump. Att glasa in balkong i Stockholm är något som ger en massa mervärden. Det handlar om en ren investering där den enskilde individen kan få enorma fördelar - både för stunden och på längre sikt. Här nedan följer några av dessa fördelar:

  • Värdeökning. En balkonginglasning i Stockholm gör att värdet på bostaden blir högre. Många spekulanter ser en inglasad balkong som en riktig lyx - och man är också beredd att betala för detta. Något som leder till en budgivning och ett bättre slutpris den dagen man ska sälja sin lägenhet.
  • Förlänger säsongen. En balkong under sommaren är underbar - men underbart är, dessvärre, också kort. Vi i Sverige har en relativt kort sommar och detta gör att vi heller inte kan använda detta extra rum i den utsträckning vi skulle önska. Och, om det blåser eller regnar så blir det också något som påverkar negativt. Väljer man att glasa in balkong i Stockholm så gör man sig själv oberoende av väderleken: man kan sitta utomhus även om det spöregnar. En balkong kan användas året om ifall man kombinerar inglasningen med exempelvis en extern värmekälla. Att sitta ute på balkongen på vintern är riktigt mysigt!
  • Dämpar buller och oljud. Stockholm är en storstad och med detta kommer också liv, rörelse - och buller och oljud - som ett brev på posten. En balkonginglasning gör att en stor del av detta ljud dämpas bort. Det påverkar dels när du sitter på balkongen, men även då du befinner dig inne i lägenheten syns en stor skillnad.
  • Skräddarsydda lösningar. Det spelar ingen roll hur stor din balkong du har, vilken modell och form den kommer i - en inglasning kan alltid skräddarsys efter detta. Med rätt företag för en balkonginglasning i Stockholm så skapas en lösning som fullt ut passar din balkong. Det är viktigt även sett till att det handlar om ett projekt som kräver ett bygglov. Väljer du rätt företag så får du hjälp med att ta fram ritningar som ligger i linje med fastighetens övriga stil och arkitektur.

← Äldre inlägg