Blogg

RSS

Byggkonsult Stockholm - stryp onödiga kostnader

29 Nov 2022

Vad skiljer ett lyckat byggprojekt från ett mindre lyckat sådant? För en byggherre så kan denna fråga vara viktig att ställa. Om er BRF står inför att renovera fasaden, byta fönster, bygga om råvinden eller exempelvis byta tak så handlar det om projekt där nu står som byggherre - men där ni för den sakens skull inte behöver ha några kunskaper om hur ett byggprojekt fungerar, vad man ska tänka på, hur man projektleder, ansöker om bygglov, skapar en säker arbetsplats och hur exempelvis en rimlig budget ser ut och hur man håller denna.

Det kan man heller inte begära och just av den anledningen blir extern hjälp i form av en byggkonsult viktig. En byggkonsult i Stockholm kan bistå med sin expertis oavsett vilket byggprojekt det handlar om och oavsett om du är privatperson eller exempelvis representant för en BRF. Huvudsyftet är att den byggkonsult i Stockholm du anlitar kliver in och fyller de kunskapsluckor du har. Detta ger i sin tur ett projekt som flyter på smidigare och som kostar mindre pengar.

En byggkonsult i Stockholm gör skillnad

Projekt där ingen byggkonsult är involverad tenderar att bli betydligt dyrare - och ta längre tid - än vad byggprojekt med professionell styrning gör. Det handlar i slutändan om att man tar hjälp och att man betalar pengar för någonting som ska ses som en ganska rejäl investering.

Så, som svar på frågan som inledde texten: skillnaden mellan ett lyckat byggprojekt och ett mindre lyckat sådant ligger ofta i att de senare projekten saknat en byggkonsult och därigenom sett konsekvenserna i form av högre kostnader och en sprucken tidsplan.

Det handlar inte om stolthet och om att blotta okunskap: genom att anlita en byggkonsult i Stockholm visar du tvärtom att du vill få en byggnation - eller renovering - som verkligen tål att granskas och som håller över tid.

 

 

Bygglogistik för ökad effektivitet

28 Nov 2022

Man försöker ständigt öka effektiviteten, kvaliteten och säkerheten på byggplatser runt om i landet. En sådan åtgärd är att använda sig av bygglogistik.

Det dyraste på ett byggprojekt är oftast hantverkarna, och av den anledningen gör man allt man kan för att försöka få ut det mesta av deras arbetstid. Byggföretagen har insett hur mycket allt kringarbete tar ifrån hantverkarnas effektiva tid. Som när de ska hämta verktyg, ta emot leveranser eller kasta skräp.

Därför har man idag börjat med något som heter bygglogistik. Det är alltifrån att effektivisera materialleveranser till att se till att hantverkaren har rena och förberedda ytor att arbeta på. Man låter helt enkelt alla fokusera på att göra det som de är bäst på. På mindre byggplatser kan det innebära att man låter en person sköta allt som har med bygglogistik att göra. Eller att man väljer att ta in någon utomstående.

Partner inom bygglogistik

När man väljer att använda sig av bygglogistik på ett projekt så är det vanligt att man tar in en extern partner. Ett företag som specialiserat sig på alla tjänster som ingår i bygglogistik. Något som oftast inte är lönt att hålla i för byggföretaget självt.

Bygglogistik kan därmed innebära att planera alla intransporter till byggplatsen, som oftast består av en minimal yta. Man kan även erbjuda lagring, lastbilar, grindvakter, intransportörer, avfallspersonal med mera. Men man kan även kalla det för bygglogistik när man planerar för hur ytorna på byggplatsen ska disponeras samt när man sköter beställningar av allt material.

Lär dig mer om bygglogistik på denna hemsida: www.rejcab.se

Totalentreprenad Stockholm - tips och råd

28 Nov 2022

Större byggprojekt och mer komplexa renovering sköts med fördel av proffs och där man som privatperson tar, minst, ett steg tillbaka. Genom att välja professionell hjälp så väljer man en säkerhet som dels ligger i att kostnaderna inte skenar iväg och dels i att man vid eventuella problem kan ha en enklare väg mot åtgärder och mot exempelvis försäkringsbolag som ställer krav på fackmannamässigt utförda jobb.

Det man även bör överväga är att välja totalentreprenad i Stockholm. Detta då just den typen av entreprenadform ger många fördelar och dit bland annat dessa kan nämnas:

  • Effektivare jobb. Grundprincipen med totalentreprenad i Stockholm är att du anlitar en och samma firma snarare än flera stycken. Det företag du anlitar tar över hela ansvaret och är de som ser till att samordna alla hantverkar. Lekmän kan ha svårt att få ihop arbetsgången och detta kan leda till höga kostnaden och ineffektivitet.
  • Ansvar. Du slipper ta ansvar vid eventuella problem eller anmärkningar i samband med besiktning. Företaget du anlitar bär detta så fort ni skriver avtal. Du tar ett steg tillbaka - men är ändå inblandad i projektet genom den kontaktperson som utses.
  • Prisvärt. Det effektiva jobb som totalentreprenad i Stockholm borgar för kommer att leda till lägre kostnader. Ingen hantverkare står och hänger på en spade i väntan på att en annan ska bli klar - allt flyter på framåt och det sparar dig pengar.

Givetvis så handlar det också om att hitta rätt partner. Det ligger på ditt bord att undersöka och ta reda på så mycket som möjligt om de företag du valt att ta in offerter från. Referenser är en underskattad nyckel i att hitta rätt. Har man genomfört ett projekt liknande ditt och haft totalentreprenad även där? Be alltid om nummer och se till att ringa dessa kunder för att verifiera uppgifterna.

Tänk även på att säkerställa att företaget har kapacitet för att klara av alla detaljer inkluderade i det projekt du ska genomföra. Finns det exempelvis grävmaskiner, finns det rörmokare, elektriker och snickare? Kolla upp och se till att det kan visas upp certifikat och yrkesbevis. Kort sagt: gör din research!

Hållbara och fina papptak i Stockholm

22 Nov 2022

Det finns många olika slags papptak i Stockholm. Du kanske också vill ha ett papptak på din fastighet? Det är ett mycket bra alternativ till andra material.

Nu kanske inte ett tak av papp låter särskilt bra. Kan det verkligen vara en bra idé att ha ett papptak som skydd mot vädrets makter? Svaret är att det är en alldeles utmärkt idé. Det finns många fördelar med att lägga ett papptak. De är billiga i jämförelse med andra typer av tak. Det går även enkelt och smidigt att montera taket.

Inte nog med det, det finns en annan mycket uppskattad fördel. Papptak har den egenskapen att pappen hjälper till att isolera huset. Värmen hålls borta under sommaren samt hålls kvar inne i huset under vintern. Det går till och med att installera solceller på ett papptak. Dock kan montaget kräva lite mer material och arbete än andra taktyper.

Utvecklingen gällande papptak har gått framåt

Förr i tiden var kanske inte ett tak gjort i papp särskilt bra och hållbart. Men utvecklingen när det handlar om papptak har gått framåt mycket. I Stockholm är det populärt att använda detta material vid takläggning. Om ett papptak installeras korrekt är det ett kostnadseffektivt material som kan hålla i upp till 30 år.

Det går alldeles utmärkt att lägga ett papptak på alla typer av hus. Allt från små sommarstugor till större industrifastigheter och företagslokaler. Det går till och med bra att lägga det på en fastighet som har en liten taklutning.

Nedgrävd pool – helrätt, rätt och slätt

17 Nov 2022

Nedgrävd pool är det perfekta valet för dig som vill ha en lyxigt elegant trädgård med din fantastiska utsikt helt intakt. Även om det innebär visst markarbete.

Du som är rädd om din utsikt ska självklart inte installera en stor ovanmarkspool i trädgården. Att behålla alla byggnationer i marknivå är det enda sättet du kan vara säker på att alltid kunna njuta av en ostörd utsikt. När det kommer till pooler och bassänger är det naturligtvis en nedgrävd pool som du ska satsa på.

En snygg pool signalerar lyxliv och resortkänsla. Det är absolut inget fel på pooler som befinner sig ovanför marklinjen. De har många praktiska aspekter, inte minst när det kommer till installationen. Men för dig som är ute efter äkta elegans, kan det vara värt att lägga en slant på att gräva ut marken för att få plats med en nedgrävd pool.

Nedgrävd pool med mindre uppvärmningskostnader

Vilken som blir din kostnad för nedgrävd pool i trädgården beror på flera faktorer. Dels vilken typ av pool du väljer, dels hur omfattande markarbeten som behövs utföras för att få poolen på plats. De flesta leverantörer av nedgrävda pooler kan lägga fram en offert där hela installationen ingår.

När du väljer storlek på poolen bör du ta uppvärmningskostnaden för vattnet i beaktande. Beroende på ditt ekonomiska läge kan det vara klokt att satsa på en lite mindre pool, som blir billigare i drift. Du vill ju självklart ha råd med extra lyx och glamour även efter att du kört igång poolen för säsongen.

Målare Göteborg - ett bättre val

14 Nov 2022

I samband med att man planerar att måla om så kommer det alltid en massa frågor. Vilken färg ska jag välja, hur pass mycket tid ska jag lägga ner på grundjobbet och vilka verktyg behöver jag köpa? En fråga som definitivt fler borde ställa sig handlar om man verkligen ska göra jobbet på egen hand eller om man tjänar på att anlita en målare i Göteborg? Vi tänkte här nedan gå igenom några starka argument som talar för att just det valet är det bästa - enligt följande:

  • Bättre resultat. En målare har den kunskapen som du saknar. Detta visar sig inte minst i grundarbetet där ytan som ska målas förbereds genom spackling, slipning, tvätt och grundmålning. Även om du lägger ner extremt mycket tid på ditt målerijobb så kommer du ändå inte att nå samma verkshöjd som en målare i Göteborg. Givetvis så handlar det också om vilket typ av jobb det gäller. Ska du måla om lite i barnens rum så kanske det är något du kan göra själv, men om det handlar om målning i vardagsrummet, köket eller något annat rum där ni vistas ofta så är en målare ett bra val.
  • Rot-avdraget. Du kan idag använda dig av rot-avdraget och genom detta dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet som din målare i Göteborg lägger ner. Detta i kombination med att man ofta kan köpa in exempelvis färg till rabatterade priser gör det till ett ekonomiskt försvarbart val att välja en målare.
  • Garanti på jobbet. Om du ska måla fasaden så vill du också ha så lång livslängd som möjligt - och samtidigt också ett snyggt resultat. Genom att välja en målare så får du ett effektivt jobb utfört där målaren dessutom lämnar en garanti på jobbet. Det ger dig en trygghet.

 

Målare på Östermalm väcker våningen till liv

13 Nov 2022

Ingen vill bo bland färgflagor och solblekta tapeter. Anlita en målare på Östermalm för att fräscha upp din bostad, eller ge ditt rum ett helt nytt liv.

Det spelar ingen roll om din vackra våning på Östermalm har stora fönster med naturligt dagsljus, underbara parkettgolv och högt i tak. Om tapeten inte är mönsterpassad, väggfärgen flagnar och golvlisternas färg är avskavd så kommer både du och dina gäster ges ett tråkigt intryck. Det kommer att kännas lite sunkigt och ofräscht.

För att få bort den där tråkiga känslan kan du anlita en målerifirma som snabbt och smidigt kan hjälpa din bostad att återfå sin forna glans. Om du istället är sugen på att skapa en helt ny känsla hemma kan även det ordnas. Kanske en fondvägg, eller ett mörkgrönt tak? Du sätter själv gränserna och bestämmer.

Målare ger bostaden ett lyft

Du kan givetvis ta hjälp av en målerifirma även om du inte bor i en flådig våning. Om du bor litet kan en gnutta färg göra under för hur stort ett rum upplevs. Du kan välja ljusa färger för en rymligare känsla, eller skapa rum i rummet, med hjälp av nytänkande i väggfärger och tapeter.

Om du vill ha en ny stämning hemma, men inte känner dig redo för att måla om taket eller väggarna kan du istället satsa på dina snickerier. Alltså lister, dörrfoder och fönsterkarmar. Att ge dem en spännande accentfärg kan verkligen skapa en helt ny stil i hemmet. Med lite färg kan du ge bostaden ett lyft, utan att bekosta en dyr renovering.

Golvläggare i Stockholm specialiserad på trägolv

11 Nov 2022

Funderar ni på att lägga in en parkett i bostaden? Ta då hjälp av en golvläggare i Stockholm som är specialiserad på parkettgolv. Här kommer några tips.

Parkettgolv passar både i äldre och mer moderna hus. Många som bygger nytt väljer till och med att lägga parkettgolv i husets alla rum. Det beror delvis på parkettgolvets stora variationsmöjlighet och att det går att anpassa efter rummet. Men givetvis också på att parkett är väldig vackert.

Fiskbensparkett, mosaikparkett, industriparkett och chevron är bara några av de olika parkettgolv som finns. Men man kan också välja träslag och om parketten ska vara ljus eller mörk. Hur en parkett ser ut och upplevs beror också på vilken ytbehandling man väljer. Tycker man att det är svårt att välja kan man alltid rådfråga en kunnig golvläggare.

Golvläggare med stort utbud av olika typer av parkettgolv

En parkett är både vacker och hållbar. Trä är också ett miljövänligt material som går att renovera och slipa då det blir slitet. Det finns med andra ord flera bra anledningar att lägga in en parkett när det är dags att lägga in nya golv i bostaden. Visst kostar en parkett lite mer än andra golv men ett snyggt golv bidrar även till att höja värdet på bostaden.

En golvläggning i Stockholm omfattas av rotavdraget. Men det kan ändå vara en god idé ta in offerter från några olika golvläggare och jämföra priser. Men tänk på att vissa golvläggare har också ett större utbud av olika typer av parkettgolv och kan även hjälpa till att hitta rätt golv.

Fasadrenovering på rätt sätt i Östergötland

10 Nov 2022

Husets fasad är viktig av många olika anledningar. Speciellt i delar av landet som Östergötland. Därför måste man utföra en fasadrenovering på rätt sätt.

Ett hus består av en grund, ett tak och en fasad. Och alla dessa delar är viktiga för att hålla huset friskt och vid rätt temperatur. Ändå händer det att fasader får förfalla. Ibland så pass att det krävs en grundlig fasadrenovering för att huset ska kunna må bra igen.

När man ska göra en fasadrenovering i Östergötland är det därför viktigt att man tar reda på hur fasaden mår. För om man bara målar om huset kan det stänga in skador som kan förvärras snabbt. Eller så är fasaden vid mycket gott skick och behöver endast en ommålning, eller lagning av vissa mindre partier.

Anpassad fasadrenovering i Östergötland

En fasadrenovering i Östergötland kan se ut på många olika sätt. I vissa fall kan man helt byta fasad samt fönster och dörrar. Kanske har man ett murat hus som man putsar, ett putsat hus som man sätter trä på eller ett trähus som man sätter skivor på och putsar. Eller så handlar det enbart om något mindre som ska lagas eller målas.

Många undrar om man kan utföra sin fasadrenovering själv. Och svaret är då att det beror på vad man ska göra och hur duktig man är. Fasaden är en mycket viktig del av husets skydd, och därför är det klokt att anlita någon så att man vet att det blir gjort på rätt sätt. Läs vidare om fasadrenovering här: www.fasadrenoveringöstergötland.se

Fördelarna med papptak i Göteborg

8 Nov 2022

Undrar ni om det går att lägga papptak på villan i Göteborg? Papptak har många fördelar och är ett av få takmaterial som även går att lägga på helt platta tak.

Ska ni bygga en ny villa i Göteborg och funderar på om papptak kan passa? Papptak är diskreta och passar både nya och gamla hus. Takpapp är också ett av få material som inte påverkas av lutningen på taket och som därför även går att lägga på helt platta tak.

Takpapp finns i flera olika färger som svart, grönt och tegelrött. Att lägga ett papptak är relativt billigt, i alla fall i jämförelse med andra taktyper. För den som behöver lägga om tegeltaket, men inte riktigt har ekonomin, kan ett tegelrött papptak vara en lösning. Dagens moderna papptak är också betydligt tåligare och har en livslängd på ungefär trettio år.

Underarbetet är väldigt viktigt då man ska lägga papptak

Vill man lägga ett papptak ska man ta hjälp av en takläggare i Göteborg som är specialiserad på takmaterialet. Då får man ett papptak utan problem och som håller riktigt länge. Att lägga ett papptak går relativ snabbt då materialet rullas ut. Det som däremot kan ta lite tid är själva underarbetet.

Taket måste vara både rent och och utan ojämnheter innan man kan lägga på takpappen. Genomföringar som exempelvis skorsten och takfönster kräver också extra noggrannhet, för att säkerställa att vatten och fukt inte kan ta sig in i skarvarna. Allt detta kan och vet en takläggare som är specialiserad på papptak.

Betonghåltagning för dig i Uppsala

6 Nov 2022

Betonghåltagning är något som utförs av kunniga personer i Uppsala. Du kan känna dig trygg med att det bara är erfarna arbetare som har hand om all håltagning.

Har du någon gång tänkt dig att du skulle behöva ta hål i en vägg eller ett golv? Är ditt hus gjort av betong? Då ska du vända dig till ett företag som har licens på att få lov att göra betonghåltagning. Det är ett jobb för utbildade personer och inget du kan klara av att göra själv.

Nog skulle det kännas roligt att borra i betong men det är inget för en lekman. Det kräver åratal av vana för att allt ska gå smidigt tillväga. Ditt hus kan ju stå nära ett annat och då gäller det att inget går fel. Det finns

Olika typer av betonghåltagning i Uppsala

Det utförs flera olika typer av håltagning i Uppsala. Här kommer du få läsa om några av dem. Först ut har du något som heter betongborrning. Det är en snabb och effektiv metod som kan göras med moderna och synnerligen effektiva maskiner, Lämpar sig för rör, el eller ventilation.

Golvsågning används när du vill ha ett hål där du ska ställa en trappa. Det passar också bra när du behöver ha gjort ett schakt eller vill ha rännor som löper i golvet. Väggsågning är en metod som kan vara bra till lite av varje. Till exempel om du vill ta upp ett hål för en dörr. En tyst teknik är vajersågning, vilken är bra när det ska göras hål i en mur eller skapas runda trapphål.

Epoxigolv - ett lättstädat och tåligt val

4 Nov 2022

Ett golv ska tåla mycket. Speciellt om det ligger i en lokal där tunga maskiner ska köra över det dagarna i ända. Där är ett epoxigolv ett riktigt smart val.

Alla typer av golv är tänkta att vara slitstarka. Det säger sig själv att det som ska bära allt i en lokal måste tåla hårda tag. Dock finns grader av slittålighet och högt på den skalan ligger epoxigolv. Epoxi är en beläggning av hårdplast som läggs på ett golv för att göra det ytterst slitstarkt.

Utöver att vara tåligt blir golvet även lätt att hålla rent. Då golvet helt saknar fogar finns det ingenstans för smuts att kila sig in. Ett lättstädat epoxigolv är med andra ord ett klokt val i lokaler där hygien har hög prio. Epoxigolv tål också vatten då beläggningen är hel och utan sprickor där vatten kan läcka ner i underlaget.

Lättstädat epoxigolv kan belastas riktigt tungt

Förutom hygienaspekterna är epoxigolv ett lysande val även i en lokal där golvet måste klara av höga vikter. Det kan handla om att tunga maskiner kör över golvet. Eller att golvet ligger i ett lager där tyngden av det man förvarar vilar på epoxin. Ett golv passande för en bostad hade inte klarat av denna belastning, men för ett epoxigolv är det inget bekymmer.

Epoxigolv kan till och med fungera ytterst väl i ett parkeringsgarage och det är verkligen inget dåligt betyg för ett golv. I ett garage passerar tunga, och vibrerande, bilar dagarna i ända och ytterst få material klarar sådan påfrestning.

← Äldre inlägg