Blogg

RSS

Golvslipning i Sollentuna kan löna sig bra

28 Sep 2022

När du begär att få en golvslipning i Sollentuna kan det visa sig att det lönar sig i längden även om du behöver lägga ut lite för arbetet som utförs.

Att se över dina golv gör att hela huset eller bostaden får ett uppsving. Det kan löna sig om du efter ett tag får för dig att du vill eller måste sälja ditt boende. Ett snyggt slipat golv kommer alltid att höja värdet på huset. Jämför det med ett där golven är slitna och nedgångna.

Redan i tankarna kan du nog föreställa dig vilket intryck det blir att se ett golv som genomgått en golvslipning. Kanske kan du i tankarna föreställa dig hur det skulle kännas att gå med bara fötter på den behandlade ytan. Olja, vax eller lack är det vanligaste ytskiktet man använder idag.

Golvslipning i Sollentuna ger nya, fina golv

Letar du upp något bra företag som kan utföra golvslipning i Sollentuna så har du snart nya, fina golv i hela ditt hus. Det kommer generera glädje och förnöjsamhet i hela dig varje dag du ser vad som hänt med ditt hem. Från det förut så nedslitna golvet syns inte ett enda spår.

Det finns många golv som kan slipas. En golvslipning gör du med fördel på ett helt gediget plankgolv av genuint trä såklart. Andar golv som ger riktigt fina resultat att slipa är parkett. Det går även att slipa ett laminatgolv en eller två gånger. Så passa på när du ändå har en expert hemma i ditt hus.

Fönster kan vara en energitjuv – men också en viktig del av husets ventilation

9 Sep 2022

Fönster är en av ditt hus allra viktigaste komponenter. Har du gamla fönster kan det vara dags att byta, men tänk på att inte välja alltför täta fönster.

Hur ser du ut egentligen? För dig som är ägare till en villa vars fönster inte blivit utbytta på länge kan detta vara en relevant fråga att ställa. Dina fönster är bokstavligt talat ditt fönster mot världen, och är en viktig komponent i ditt hus allmänna välbefinnande.

För det kan man faktiskt tillåta sig att tala om; att ett hus kan “må” på olika sätt. Särskilt när det kommer till fönster, som har så stor påverkan på hela husets ventilation och energieffektivitet. I dag är det vanligt att en husägare försöker täta varje drag som finns i huset, på jakt efter en lite lägre uppvärmningskostnad, men faktum är att det kan vara att skjuta sig själv i foten.

Fönster kan vara en del av husets lungor

Ditt hus är nämligen byggt med en särskild fönstertyp av en anledning. Äldre hus kan faktiskt ha hela sin ventilation beräknad på en hel del självdrag från till exempel fönster. Att helt täta till detta med supertäta energifönster bör bara göras efter att du konsulterat en expert.

När du beställer fönster från Villafönster eller någon annan svensk fönstertillverkare kan du konsultera vederbörande angående vilken fönstertyp som passar ditt hus bäst. Var noga med att specificera byggår på huset när du begär en offert.

Trädfällning Uppsala - tänk på detta

3 Sep 2022

Att trädfällning är ett projekt som kan vara farligt är en underdrift. Årligen så sker svåra olyckor på både person och egendom i samband med att träd ska fällas. Många förknippar detta endast med skogsröjning, men faktum är att vanlig trädfällning i Uppsala även det skördar sina offer. Primärt ser man att skador sker på närliggande egendom, men det handlar även om att personer gör sig illa på både såg och av det fallande trädet. Därför är professionell trädfällning i Uppsala alltid det bästa alternativet för dig som lekman.

Träd kan behövas fällas av flera olika anledningar. Dels så kan trädet vara sjukt eller skadat och genom detta utgöra en fara. En storm kan innebära att trädet faller och vill det sig illa så kan både huset, bilen och annan egendom - exempelvis grannens - ta skada. Ett annat vanligt skäl till en trädfällning handlar om funktionalitet. Som villaägare så kan man vilja dra nytta av solen och detta innebär att man kan behöva fälla några träd på tomten för att exempelvis få sol på verandan, balkongen eller uteplatsen.

Trädfällning kan även ske som en följd av att man vill skapa mer plats och yta på tomten. Man kanske vill planera för ett attefallshus och frigöra plats genom en trädfällning i Uppsala. Oavsett skäl dock: jobbet bör ske av proffs.

Anlita rätt företag för trädfällning i Uppsala

Att välja rätt företag för jobbet handlar mycket om att undersöka. Dels så bör du alltid kolla att det finns försäkringar hos företaget du anlitar - och dels så bör du kolla att man är registrerad för F-skatt. Det senare är en förutsättning för att du ska kunna nyttja Rut-avdraget för din trädfällning i Uppsala.

En annan viktig detalj gäller extraarbete. Vad ska ske med trädet och alla grenar? Många företag kan åta sig att ta hand om allt detta och behöver du exempelvis ingen ved eller flis - exempelvis till trädgården - så är detta ett bra alternativ. Den sista punkten du ska titta efter handlar om tidigare kunder. Referenser är viktiga och ju fler sådana du kontaktar, desto säkrare trädfällning i Uppsala garanteras du.

Enskilt avlopp - kontakta miljönämnden i din kommun

25 Aug 2022

Vad gäller egentligen för enskilt avlopp? Vilka krav måste ett sådant uppfylla och hur ska man som fastighetsägare agera för att klara av dessa? Vad gäller enskilda avlopp så har en förändring till det bättre skett.

För bara några år sedan kunde man runda hörn i denna fråga och man kunde som fastighetsägare - med en bostad eller sommarstuga - utanför det kommunala avloppsnätet göra lite som man ville. Vilket kraftigt bidrog till försurade vattendrag och en förstörelse av den närliggande miljön.

Idag så ställs högre krav och det finns större kapacitet för både uppföljningar och inspektioner. I kombination med att varje ansökan behandlas unikt och skärskådas i detalj så skapar detta en bättre miljö. Ett enskilt avlopp kan inte längre installeras på måfå: det finns regler att följa och ganska stora viten att betala om dessa bryts.

Olika regler beroende på hur marken ser ut

Hur ser då reglerna ut? Man ska alltid utgå från att ett enskilt avlopp dels ska passa de egna behoven och dels att det inte ska kunna åsamka den närliggande naturen någon skada. Avloppet får inte förgifta och förorena grundvatten, dricksvattenbrunnar eller exempelvis andra vattendrag. Baserat på detta så kan man också fastslå att varje ärende blir unikt och att det också ska behandlas som ett sådant.

Vilket gör att det enkla svaret också blir: kontakta miljönämnden i den kommun du tillhör för vidare information om vad som gäller i just det område där du ska förbereda för ett enskilt avlopp. Du kommer ändå att behöva tillstånd och godkännande innan ditt framtida avlopp sätts i drift. Genom att agera preventivt och etablera en kontakt med Miljönämnden på ett tidigt stadie så kommer riskerna för misstag att bli minimala.

Kontakta rätt företag för grävning av enskilt avlopp

Den enda egentliga risken handlar om grävarbetet som är en känslig detalj i samband med att ett enskilt avlopp förbereds. Här kan vi inte nog poängtera vikten av en erfaren och kunnig partner som har vana av det speciella grävarbete som krävs. Rådet är att du tar in offerter, ser över maskinparken samt att du är noga - väldigt noga - med att både få nummer till- och kontakta referenser. Det här är en punkt som du absolut inte får slarva med. Grävarbetet blir avgörande för framtidens funktion!

Golvslipning är en av alla tjänster som finns i Nacka

24 Aug 2022

Vill du ha en golvslipning genomförd i Nacka är det lika lätt som om du beställer någon annan tjänst. Ring eller maila om en offert och så tar du beslut.

Det ska inte mycket till innan det står en golvslipare utanför din dörr. Alltid redo för att ta sig an ditt golv och få det att se ut som om det var helt nytt. Så blir det ju också. Helt nytt. När det är slipat lackat och klart. Då ligger det där framför dina fötter. Redo att trampas på i många år framöver.

Innan du sätter igång med att bjuda in en golvslipare i ditt hem, kanske du först ska ta reda på om du behöver förbereda dig på något sätt. Vet du inte om att du ska tömma rummet på prylar, kan det komma som en otrevlig överraskning.

All golvslipning i Nacka gör dig nöjd och glad

Golvslipning i Nacka är något du kan använda dig av. Det finns flera företag som har gott om anställda. En del jobbar själva och är nöjda med det. Det alla har gemensamt är sin lust att slipa golv. Golvslipning är ett hantverk och det ger ett direkt resultat. Ett golv kan efterbearbetas på olika sätt.

Det var förr vanligt att man lackade ett slipat golv för att det skulle hålla längre mot slitage. På senare tid har det blivit mer och mer vanligt att man istället oljar in det. Det kräver lite mer skötsel men ger en mjukare och mer sammetslik lyster

Elektriker i Täby är där när det gäller.

22 Aug 2022

Elektriker i Täby finns där för dig inte bara när något går fel utan även innan något går fel – just så att det aldrig kan gå fel. Rätt el ger ett bra liv.

Ständigt denna el. Den går runt och runt och tas ofta för given. Tills elräkningen kommer. Eller tills något går snett. Världsläget ändras och priserna stiger. Den som tänker efter märker snart att de har en brinnande elfråga i sin närhet. Vad drar mest, vad slår jämt ut propparna? Behöver jag förnya något?

Sanningen är att du nog behöver det. En elektriker i Täby kan hjälpa dig hitta smarta trådlösa lösningar, till exempel appar som läser av din energiförbrukning och ser till att du gör av med så lite el på ett så smart sätt som möjligt. Kanske du inte visste att elektriker på så sätt kan hjälpa dig sköta hushållet? Det är precis så det ligger till.

En elektriker kan bli din bäste vän

Det är faktiskt aldrig fel att anlita en elektriker. Visst är det så att man ringer en elektriker när man upptäcker ett elrelaterat problem, men de här sakerna går att förebygga. I äldre hus kan det finnas farlig el, på grund av någon tidigare installation, eller ledningar som dragits på ett dåligt sätt.

Elektriker kan hitta fel du inte visste att du har. De kan säkra de installationer du behöver göra. En elektrikers hjälp kan vara lika oumbärlig för dig som en bankrådgivares eller en advokats. Hittar du rätt elektriker i Täby så har du hittat något som är guld värt för dig och ditt liv, oavsett bostad.

En målare på Södermalm har inga begränsningar

15 Aug 2022

En målare kan förvandla en lägenhet på Södermalm till något som hade passat lika bra på Montmartre i Paris. Med tapeter i rött och guld förs tankarna dit.

Amelie var förälskad allt som var franskt. Hon hade arbetat som au pair i Frankrike i tonåren och då hade verkligen fransmännens joie de vivre fastnat hos henne. Nu var tonåren förbi och hon arbetade som expedit i franska bokhandeln. Bodde gjorde hon på Södermalm, där hon hade ärvt en lägenhet efter sin faster.

Södermalm i Stockholm är lite som Montmartre i Paris. Där flödar kreativiteten och det är tätt mellan konstnärerna. Amelie tänkte på detta och även på favoritfilmen om sin namne Amelie från Montmartre. Nu ville hon omvandla den trista lägenheten till att efterlikna Amelies lägenhet i filmen.

Hennes målare kommer

Hon ringde därför en målare på Södermalm. Hon kunde inte hejda sig utan började redan i telefonen att babbla om hur hon ville ha det. Efter ett par minuter lyckades målaren bryta igenom ordsvadan och sa att det var lika bra att han kom och tittade på lägenheten. Då skulle det vara lättare att diskutera förutsättningarna.

Det dröjde alltså inte länge förrän målaren stod på Amelies tröskel. Genast började hon måla upp sina visioner för honom. Det skulle vara rött och guld på väggarna. Helst en tapet om målaren kunde hjälpa henne hitta en sådan. Han kunde inte låta bli att ryckas med av hennes idéer. Det här skulle bli ett roligt uppdrag.

Trädfällning – läge att se upp

28 Jul 2022

Trädfällning i tätbebyggt område är en svår konst. Du som tänkt fälla träd i Nacka bör se upp i dubbel bemärkelse. Vet du ens hur man mäter träd korrekt?

När det kommer till att fälla träd finns det många fällor att gå i. Den främsta fällan handlar om att överskatta sin egen kompetens. Även om du är van att gå i skogen är det en helt annan femma att ta ned ett träd. Utan tidigare erfarenhet av trädfällning kommer det sannolikt gå snett första gången du försöker.

Det är inte något större problem om du tänkt fälla träd just i skogen. Även om det finns vissa risker med trädfällning (som att få trädet över sig, till exempel) är det ändå inte någon stor sak om granen du tar ned råkar dra med sig ett par björkar i fallet. Om du däremot ska fälla träd på din trädgårdstomt i ett bebyggt villaområde är läget dock ett annat.

Trädfällning kräver sin utrustning

Du som tänker fälla träd i Nacka kommer sannolikt göra det på en villatomt. I alla fall om du är privatperson. Då gäller det att inte bara se dig omkring och mäta avståndet till närliggande byggnader, bilar och grannar. Du ska också se upp, i dubbel bemärkelse.

Dels ska du se uppåt för att kunna avgöra hur högt ditt oönskade träd är. Det rekommenderas inte att klättra upp i trädet utrustad med ett måttband. Dels ska du se upp så du inte skadar dig själv på dålig utrustning. Konsultera en arborist angående vad du behöver.

När ni behöver snickare i Västerås

25 Jul 2022

Man kan få hjälp av duktiga och erfarna snickare i Västerås. De kan hjälpa till med allt från renoveringar till nybyggen och ombyggnationer enligt önskemål.

Länge har ni funderat på att renovera lite på hemmaplan. Både badrummet och köket skulle må bra av lite förnyelse. Även attefallshuset på tomten hade behövt fixas lite med. Nu har ni ju inte blivit födda med “tummen mitt i handen” precis, men att ge er på dessa snickerier på egen hand är ni inte helt trygga med ändå.

Eftersom ni bott i trakten en längre tid vet ni dock vart man vänder sig för att hitta en skicklig snickare i Västerås. En yrkesperson med både erfarenhet och kunskap som krävs för att kunna trolla lite med hemmet för att ni ska få det resultat ni har drömt om.

En snickare med breda kunskaper och erfarenhet

Du kan hitta duktiga snickare i Västerås som har både lång erfarenhet och fina referenser från tidigare kunder. När du anlitar en snickare härifrån kan du vara säker på att du får ett genuint utfört arbete som är i enlighet med dina önskemål. Om det rör sig om nybygge, renovering eller ombyggnation spelar mindre roll. Din snickare i Västerås har kunskap om det mesta inom detta.

Vill du renovera ditt våtrum? Inga problem. Här finns kunskapen för att badrummet ska få en ny modern look och samtidigt uppfylla alla krav för ett säkert och tätt våtrum. Ta kontakt med er snickare och be om en offert.

Dags att satsa på värmepump för pool?

5 Jul 2022

En värmepump är det ideala sättet att värma en pool. Den ger en kraftig minskning av uppvärmningskostnaderna och en vattentemperatur som alltid är behaglig.

Erik tog avstamp och dök elegant ned i poolen. Dock kastade han sig nästan lika snabbt upp på land igen. Hade han kunnat ta avstamp på vattenytan för att vända så hade han gjort det. “Mamma!”, skrek han, “Vattnet är ju iskallt!”.

“Det kan väl ändå inte stämma?”, svarade modern. Hon gick och kollade elvärmaren. Displayen var släckt. Hon försökte få igång den igen, men lyckades inte på något sätt få liv i den. Det blev till att koppla ur den och åka iväg till poolfirman för att se vad de kunde göra åt den.

Byte till en energieffektiv värmepump för pool

På poolfirman kom de med ett nedslående besked. Elvärmaren var gammal och hade gett upp. Det var ingen idé att försöka laga den. De meddelade att hon fick köpa en ny, eller titta på alternativen. Man kunde välja mellan hetvattenväxlare, solvärme eller värmepump för pool. Firman rekommenderade särskilt det senare alternativet.

Luftvärmepumparna var speciellt utvecklade för att värma pooler och var mycket energieffektiva. Faktum var att man kunde spara in så mycket som upp till 80 % av värmekostnaderna och unna sig att kunna bada från tidigt på våren till sent på hösten. Ett pooltak hade de redan och det var perfekt att kombinera med värmepump. Installationen var dessutom enkel, så det skulle hon kunna fixa själv. Så fick det bli.

Relining räddar rörsystem i Stockholm

3 Jul 2022

Rören i en fastighet utsätts hela tiden för slitage och olika typer av belastning. Om du bor i Stockholm finns där företag som gör relining och räddar rören.

Det är värt besväret och en god investering att se över fastighetens rör med jämna mellanrum. Rören slits och om det uppstår sprickor eller bristningar kan en vattenläcka eller dold vattenskada bli dyrbar. Om du kontaktar ett företag som gör det som kallas relining eller rörinfodring hjälper de dig att inspektera rören.

Rörinfodring, eller relining, innebär att man sprutar in en tätningsmassa som lägger sig som ett tunt skyddande lager inuti fastighetens rör. Du behöver inte oroa dig för att rören ska gå sönder och du slipper göra ett dyrbart och krångligt stambyte. Företag som arbetar med relining har stor erfarenhet och vet vad som behöver göras.

Med relining i Stockholm kan rören i din fastighet bli som nya

När man ska utföra relining i Stockholm börjar man alltid med att först inspektera rören med en filmkamera för att se i vilket skick de är. Därefter spolar man rent hela systemet med högtrycksspruta och hett vatten innan man påbörjar själva renoveringsarbetet.

Relining innebär att yrkeskunniga hantverkare trycker in en formbar massa som lägger sig på insidan och ger rören en slät och mycket hållbar yta. Arbetet går smidigt och du slipper riva bort gamla rör vilket är både kostnads- och resurssparande. När du kontaktar ett företag som utför relining får du offert på arbetet och ett utförandecertifikat när det är klart.

Dolda fel i ett nyköpt hus

28 Jun 2022

För den som köpt ett nytt hus och senare upptäcker dolda fel kan ersättning fås. Har föregående fastighetsägare orsakat felet kan denna bli betalningsskyldig.

När Kristin och Niklas köpte sitt nya hus var de noga med att det hade besiktats. De hade till och med bokat en egen takbesiktning för att vara på den säkra sidan. De ville inte stå med problem när huset var köpt och de flyttat in med sina barn på sju och tio år.

De första åren gick smärtfritt och de trivdes bra. Barnen älskade den stora trädgården, och det gjorde även Ludde, familjens labrador. Men på det tredje året märkte Niklas att det var något som inte stod rätt till i källaren och han misstänkte att de hade fått in fukt i väggarna. Något som inte bådade gott.

Det fanns dolda fel i huset

De fick hjälp med att mäta fukten i väggarna och mycket riktigt, där fanns ett problem. Det visade sig att dräneringen av huset hade gjorts på ett felaktigt sätt som gjorde att vatten sipprade in. Men det var inte förrän nu som det upptäcktes av familjen. Dolda fel i hus kan man dock få ersättning för.

De reklamerade felet med det samma till den förra ägaren som blev skyldig att betala skadestånd. Man kunde få tillbaka kostnaden för det som skadan orsakat. Så ville de göra något ytterligare var det tvungna att bekosta det själva. De var tacksamma över att det var möjligt att kräva skadestånd så att de kunde åtgärda problemet och slippa skador i framtiden. Läs mer om ett företag som kan hitta dolda fel i ditt hus här: doldafelhus.se

Målare på Kungsholmen ger en fräsch look till gamla lokaler

28 Jun 2022

En målare på Kungsholmen lägger inte bara färg på väggarna, utan hjälper också dig att hitta just de färger som förgyller och ger nytt liv till din bostad.

Att måla om handlar inte bara om att måla över gamla skavanker och spacklade skruvhål. När man målar om har man världens chans att se sin bostad och sina rum i nytt ljus. Eftersom väggarna ändå ska målas om så kan man lika gärna kladda på lite olika färger och se vad som passar.

Det är förstås inte alltid självklart att se vad som fungerar och vad som verkligen inte passar in. Även med de bästa ögonen för färg och design så är det bra att låta någon annan titta och bedöma hur det ser ut. Till syvende och sist så är ju hemmet och rummet något man gärna vill att andra än en själv ska trivas i. Att måla om handlar till en stor del om att behandla egna galna idéer varsamt och blanda dem med lite vett och etikett.

Målare som hjälper dig hela vägen

Det bästa är att kontakta en målerifirma tidigt, innan man har köpt färgen. Målaren har ju fantastisk erfarenhet. Varför bara anlita målaren som en robot som stryker på färgen på väggarna, när man kan få professionella tips och råd om färgval som passar bäst?

Det finns en målerifirma på Kungsholmen som just ser till att man kan få service från allra första början till färdiga väggar. Det är smidigt och enkelt, och man slipper måla om några gånger innan man hittar rätt!

Välj rätt gummiduk

22 Jun 2022

En gummiduk kan idag användas i en mängd olika sammanhang och för en rad olika ändamål. Vilken typ av gummiduk man ska välja beror helt på vilket typ av område det handlar om. Att exempelvis lägga en gummiduk över ett tak kräver en typ av modell, detta medan en helt annan gummiduk kan användas som exempelvis skydd för olika typer av livsmedel. Osäker på vilken typ av gummiduk du ska välja? Rådet är att du alltid tar professionell hjälp innan du beställer och detta i synnerhet om du köper din gummiduk online.

Faktorer som spelar en stor roll i valet av gummiduk handlar om miljön. Ska din gummiduk placeras utomhus - och då exempelvis på taket - så måste den också klara av fukt, vatten, snö och is. Den ska klara kalla vinterdagar såväl som varma sommardagar. Det senare är något som många missar: gummi kan ta enorma skador av solsken och bli både sprött och spricka som en följd av direkt solsken.

Detsamma gäller för övrigt även för andra miljöer där värmen kan nå höga höjder - exempelvis då en gummiduk placeras i en verkstad eller som ett slags halkskydd i en bastu. Utöver temperaturer och miljöer så kan man även väga in användningsområde i valet av gummiduk.

Var ska din gummiduk användas?

Ska den användas som exempelvis golv i ett gym så måste den klara av det slitage som gymlivet kräver - många, hårda och tunga smällar - och ska det å andra sidan läggas in en gummiduk i ett laboratorium eller en verkstad så måste en beständighet mot kemikalier finnas. Gällande det senare så bör man vara medveten om att gummi rent allmänt har en bristande resistens mot petroleum: där måste man välja gummi som baseras på silikon snarare än EPDM eller CR.

Som sagt: fråga alltid innan du klickar på köp. Leverantörer av gummi i allmänhet och av gummidukar i synnerhet är duktiga på att ge svar på frågor gällande sina produkter och ofta sätter de en ära i att svara på mail redan efter någon timme. En timmes väntan är i sammanhanget ingenting om man ställer det mot ett rent felköp. Fördelen med att köpa en gummiduk online snarare än i butik är att du får ett betydligt bättre pris. Det är definitivt en investering.

Maskinuthyrning hjälper dig få rätt utrustning i Enköping

21 Jun 2022

Maskinuthyrning är en bra lösning för dig som ska starta nytt företag i Enköping. Det är både dyrt och onödigt att investera i att köpa in en egen maskinpark.

Det kan vara läskigt att starta eget företag. Särskilt i branscher som kräver att du gör stora investeringar innan du kan komma igång med arbetet. Kanske till och med innan du ens har din första kund. Men det finns en del vägar runt det problemet. I alla fall för dig som behöver maskiner för till exempelvis bygg- och vägarbeten.

Det är nämligen smart att hyra istället för att köpa. Särskilt för dig som är ny i branschen, och kanske har svårt att avgöra vilka maskiner din firma faktiskt behöver. Genom att hyra maskiner kan du pröva och pröva igen, tills du kanske blir så nöjd med utrustningen att du vågar dig på att köpa en egen maskinpark.

Maskinuthyrning för modern utrustning i Enköping

Eller så visar det sig att maskinuthyrning är vägen att gå även efter att du etablerat dig i branschen. Även för firmor som lyckats få återkommande uppdrag kan det nämligen bli billigare att hyra än att köpa. Särskilt eftersom det gäller att hela tiden hålla sig långt framme i den tekniska utvecklingen i din bransch.

Genom att hyra dina maskiner kommer du kunna vara säker på att alltid dyka upp med de modernaste maskinerna på marknaden när du åker ut på jobb. Och det behöver du för att impa på kunderna – både som ny i branschen och gammal räv.

← Äldre inlägg