Blogg

Underhållsplaner ger översikt

16 jan 2022

För att få grepp om en fastighets behov av underhåll och reparationer under de kommande åren så behöver man utföra en besiktning och upprätta hållbara underhållsplaner för framtiden.

Alla fastigheter utsätts för slitage från väder och från att de används. De behöver regelbundet underhåll med reparationer, service och tillsyn. Vissa saker som trappuppgångar, gångvägar och andra gemensamma och synliga områden blir uppenbara. Det är svårare med det som inte syns. Tak, dränering, avlopp, ventilation och fönster behöver man vanligtvis genomföra en besiktning av för att se i vilket skick de är.

Tar man hjälp av en besiktningsman som kan gå igenom hela fastigheten både invändigt och utvändigt så får man bättre grepp om hur läget är. Utifrån den besiktningen kan man sedan upprätta underhållsplaner för att budgetera för kommande arbeten.

Underhållsplaner bidrar till en stabil ekonomisk planering

Oavsett om det gäller en bostadsrättsförening, en hyresfastighet eller en industrilokal så behöver man kunna göra en hållbar budget för framtida åtgärder. Det är de akuta åtgärderna som kan få en ekonomi på fall och som dessutom brukar bli alldeles onödigt dyra. Med hjälp av ett företag som upprättar underhållsplaner kan man anpassa hyresintäkter och utgifter efter vad man vet kommer att behöva göras.

Stora åtgärder som stambyten, fönsterrenoveringar eller byte av tak kan planeras in och genom besiktningen får man en uppfattning om hur brådskande det är. För hyresgäster och på styrelsesammanträden blir det också mer tryggt om man ser att det finns en framförhållning och man kan lägga in säsongskänsliga åtgärder vid lämpliga tider. Läs mer om underhållsplaner på den här hemsidan: underhållsplaner.net

Nödvändig badrumsrenovering i Sundbyberg

14 jan 2022

Det är inte alltid för utseendet som man gör en badrumsrenovering i Sundbyberg. Då och då händer saker som kräver direkta åtgärder. Det kan handla om fuktskador som hos Anderssons.

Gerd och Ingemar hade varit på långtidssemester på Cypern, något de gjorde varje år från julen till sista mars. Då var värsta vintern över och våren började göra sitt antågande. Trots att de haft det härligt kändes det alltid bra att få komma hem till huset igen. Förbereda inför den stundande sommaren och träffa barn och barnbarn. Denna gång skulle det bli annorlunda.

Gerd stod och hoppade medan Ingemar låste upp och i full fart sprang hon mot badrummet. Ingemar hörde att Gerd lät upprörd och han skyndade sig in bara för att upptäcka att golvet var täckt av vatten. När de tystnade hördes droppandet från taket där en stor fläck bredde ut sig.

Oplanerad badrumsrenovering i Sundbyberg

Huset ljöd av hantverkarnas arbete när Ingemar lämnade huset för lite lugn och ro. Gerd hade redan åkt in till stan för att träffa en väninna och titta på badrumsskåp. De hade beslutat sig för att göra en ordentlig badrumsrenovering när de ändå var tvungna att byta ut taket och mattan som fått fuktskador.

Det nya badrummet växte fram dag för dag och paret började se allt i ett ljusare sken. Tänk att de äntligen skulle få massageduschen som de länge talat om. Ingemar var mest glad över golvvärmen som innebar att han skulle slippa bli blåfrusen om fötterna när han skulle på sina nattliga toalettbesök. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringsundbyberg.se 

Garageportar - dags att investera?

10 jan 2022

Om du lever i Stockholm och har äldre garageportar så är svaret på frågan ett rungande ja. Det finns ett enormt värde i att se över de garageportar och välja en modern modell. Många av de äldre modellerna har uppenbara brister och vissa av dem kan rentav vara farliga. Garageportar har en begränsad livslängd: hur gamla är dina?

Vad gäller garageportar så finns det idag fler alternativ än förr. Det finns de klassiska - takskjutportar, slagportar och vikdörrar - men det finns även andra som exempelvis rullportar. Den tekniska utvecklingen har gått framåt rejält och det finns stora fördelar med att se över vilka alternativ som passar bäst för din villa i Stockholm - eller för er BRF.

Garageportar idag ger dig rejäl valuta för pengarna och ser man till hur exempelvis en BRF i Stockholm kan agera så finns definitivt ett mervärde. Genom att byta garageportar så ökar värdet på varje enskild lägenhet: detta genom att fastigheten får ett estetiskt lyft och där portarna i fråga integrerar med övrig stil i området. Förr har detta varit ett problem: garageportar har varit förfulande i många fall, men nu går de att anpassa på ett tydligare sätt och detta både till färg, struktur och ytskikt. Detsamma gäller, givetvis, även för villaägare i Stockholm som numera - på samma sätt - kan ge huset ett estetiskt lyft genom att byta garageportar.

Stora fördelar med nya garageportar i Stockholm

Det handlar emellertid inte enbart om utseende och estetik. Garageportar i en mer modern version ger även andra fördelar. En sådan handlar om isolering och möjligheten att spara pengar på uppvärmning.

Har du problem med en för hög kostnad för uppvärmning? I många fall så finns ett läckage och inte sällan så är garageportar en bov i dramat. Moderna modeller isolerar bättre och stänger ute kall luft samtidigt som den varma stannar inomhus. Det ger lägre kostnader och ett behagligare inomhusklimat.

Säkerhet är en annan fråga. Visste du att många inbrott man ser i Stockholm sker via garaget och där garageportar med lätthet antingen dyrkas eller forceras upp? Moderna portar är omöjliga att ta sig in genom via våld och det handlar således om en rejäl investering i den egna säkerheten. Detta oavsett om du har ett fristående garage eller ett sådant som ger möjlighet att komma in i din bostad.

Har du värdefull utrustning, maskiner - och givetvis din bil - i garaget så finns all anledning att se över den här frågan. Gör det svårt för tjuven genom att välja moderna, tekniskt utvecklade garageportar i Stockholm. Detta kan även ge dig en lägre premie hos ditt försäkringsbolag.

En köksrenovering i Uppsala ökar trivseln i ditt hem

5 jan 2022

Du tillbringar en hel del tid i köket så det är viktigt att du har ett kök som du trivs bra i. Om du vill förnya eller reparera ditt kök kan du anlita ett företag för en köksrenovering i Uppsala.

När du ska laga mat, baka eller inta en måltid i köket vill du givetvis att köket är helt, fräscht och ger en känsla av välbehag. Ingen tycker att det är roligt med ett kök som är slitet, trasigt och inte fungerar optimalt. Om du inte trivs i ditt kök kanske du går ut och äter eller beställer hem mat istället för att laga maten själv. Om du renoverar ditt kök höjs både mysfaktorn i ditt hem samt värdet på ditt boende. Du kan enbart måla om köksluckorna eller göra en helrenovering av köket. Oavsett vad du väljer att göra så kommer ditt kök att kännas som ett helt annat rum.

Med en köksrenovering får du en helt ny upplevelse av ditt kök

Ett kök blir slitet med tiden och kan kännas omodernt och tråkigt. En köksrenovering behöver inte kosta så mycket då det går att förnya köket med små resurser. Du kan anlita ett företag som sköter din köksrenovering exakt som du önskar. Du väljer själv hur stor renovering du vill ha och allt utförs av erfaren och utbildad personal. Ett nytt golv, ny fin färg på taket eller nymålade köksluckor räcker långt för att ditt kök ska kännas nytt och fräscht.

Målare i Norrköping var tveksam

4 jan 2022

Som färg på husfasad är det vanligt med röd, gul och vit färg. Då och då är det husägare som vill välja en färg som sticker ut i mängden. Då kan man fråga en målare i Norrköping om tips och råd.

Andrea hade under lång tid funderat på att måla huset i en ny färg som stack ut lite. Favoriten var chockrosa, något som skulle göra sig fint särskilt om vintern. Hon hade till sist bestämt sig. Nu skulle det bli av. Hon berättade om sina planer vid tio-fikat på jobbet.

En av kollegorna trodde att det fanns regler för det och tipsade henne om att höra med en målare i Norrköping. De brukade ha koll på vilka regler som gällde.

Målare i Norrköping visste råd

Mycket riktigt fick hon veta att det kunde behövas bygglov. Det var viktigt att husfärgen harmonierade med övriga byggnader i området. Om det inte behövdes hade grannarna ändå rätt att säga sitt.

Målaren föreslog att hon skulle måla huset ljust rosa istället. Det skulle bryta mindre mot omgivande hus och troligtvis vara lättare att få igenom. Han visade några bilder på sin telefon och hon var tvungen att medge att det var väldigt fint. För att skapa lite annorlunda känsla i huset kunde hon skaffa spröjsade vita fönster som skulle ge en fin kontrast.

Andrea gillade hans idé och hörde sig för. Det visade sig att han hade rätt. Målaren från Norrköping fick jobbet att fixa hennes drömhus. Det skulle verkligen bli något utöver det vanliga. Läs mer om målare på denna sida: målarenorrköping.biz

Stålkonstruktioner Örebro gör de stora byggnaderna

29 dec 2021

På ett företag som arbetar med stomsystem är det viktigt att allt håller högsta kvalitet och när det gäller stålkonstruktioner i Örebro är allt stål CE-märkt vilket är en kvalitetsgaranti.

Stål kan användas till så mycket och inom byggbranschen har det nästan blivit ett måste. Det är ett starkt och formbart material. Materialet kan dessutom tillverkas i moduler om det blir enklare. Sedan kan man lätt montera ihop det på plats. Det kan exempelvis ha fördelar på ställen med dålig framkomlighet.

Ska man starta ett stort projekt så är det många bitar och entreprenörer som behöver samordnas. Om man istället anlitar ett företag som har kompetensen att sköta om hela resan från projektering till driftstart har man sparat mycket besvär.

Företag som arbetar med stålkonstruktioner i Örebro arbetar med produkter för just stora projekt. Produkterna passar för byggnader som är i mer än ett plan. Det kan vara bostäder, affärslokaler, industrier eller parkeringshus. Stålkonstruktionerna är flexibla och anpassas till just det projekt som är aktuellt.

Stålkonstruktioner i Örebro har många olika kompetenser till sitt förfogande

Det som gör företaget så framgångsrikt är att alla kompetenser man behöver finns på samma ställe. Man kan vara med från första idé och fram till att byggnaden står klar. Konstruktörer och arkitekter finns med i planeringsfasen. Sedan finns entreprenörer, smeder och projektledare som ser till att allt blir klart.

Stålkonstruktioner i Örebro är inte ett så stort företag men är bra på stora projekt eftersom man har uppriktigt engagemang och intresse för det man tar på sig.

Marksanering - hur ser det ut på tomten?

28 dec 2021

Idag ser man att fler och fler tomtägare i Sverige tar ett eget ansvar i att undersöka hur tomten egentligen ser ut. Att den ser bra ut och har ett bra läge rent okulärt har ingenting att göra med hur en tomt egentligen mår. Vad gömmer sig under jorden?

En undersökning följt av en marksanering kan leda till ett riskfritt boende i framtiden. Det är också rådet till alla som planerar att bygga hus på nyinköpta tomter i Sverige: säkerställ tomtens kvalitet genom en undersökning och mät om det finns gifter under jorden. Om så är fallet - anlita ett företag för en marksanering.

I dessa frågor kan man inte ta några risker. Att leva i ett hem byggt på giftig mark kan orsaka enorma skador där exempelvis astma, allergier och - beroende på vilka gifter som finns - även cancer. Det kan sluta i en mardröm. Då man idag ser att svensken i gemen i många fall drömmer om ett nytt hus och då man ser att det finns hur många tillverkare av villor som helst så är det lätt att glömma bort mark och tomt. Man lägger ner extremt mycket tid på att undersöka husen och villorna, man läser omdömen och man jämför priser mellan alla olika producenter.

Man gör jobbet - men glömmer bort det viktigaste: hur säker är egentligen jorden och marken? Finns det gifter som kan leta sig in i huskroppen och exempelvis förorena dricksvattnet - och vattnet barnen duschar och badar i? En marksanering kan lösa detta och ta bort alla kemikalier, metaller, oljor, PCB och allt annat som kan finnas i jorden - men först måste man alltså undersöka om något av dessa ämnen finns.

Marksanering - ett projekt som kräver kunskap

Det viktigaste är att man hittar en trygg partner i detta. Visar en initial undersökning att det de facto finns förhöjda värden av något gift i marken så måste detta avlägsnas. Företag inom marksanering använder sig av olika tekniker och metoder för att sanera mark.

Viktigt i sammanhanget är att man ska vara medveten om att det går att genomföra en marksanering även om det finns ett hus på tomten. Det kräver bara lite mer jobb och lite bättre planering. Uppföljning och slutbesiktning är givetvis också viktiga detaljer. Först och främst måste en avslutad marksanering visa på att värdena är okej och inom de gränser som finns. Detta måste även gälla i framtiden, vilket innebär att regelbunden uppföljning och kontroller är nödvändiga.

Varför en marksanering?

Sverige är ett land som är byggt av industrier. Vi har skapat en välfärd genom detta. Tyvärr så har även detta skapat problem. Miljölagarna har inte varit så hårda som de är idag - och detta är något som man måste tänka på. Har du exempelvis en tomt som ligger nära en gammal industri, ett sågverk eller exempelvis en kemtvätt så är det definitivt läge att undersöka marken. Där kan en marksanering vara en absolut nödvändighet. Det finns ett ordspråk som lyder: det som göms i snö… Vad gäller denna fråga så är det mer aktuellt än någonsin tidigare.

Lägg en chevronparkett i lägenheten

25 dec 2021

Det finns gott om olika typer av golv att välja mellan när det är dags att lägga in nytt golv i lägenheten. Om du väljer en chevronparkett kommer ditt hem få en unik och exklusiv atmosfär.

Du har länge gått och funderat över hur du skulle kunna göra om hemma i din lägenhet. Du är en sådan typ av person som ofta köper nya sängkläder, kuddar, filtar och mattor, bara för att du tycker om att förändra och förnya ditt hem. Men nu är det nog på tiden att du gör en lite större förändring i ditt hem. Golven i lägenheten börjar bli otroligt slitna och det är nog dags för dem att kastas ut. Frågan är bara vilket golv du ska lägga istället. Det finns ju hur många olika typer av golv som helst. Hur ska man kunna välja liksom?

Chevronparkett gör ditt hem unikt

Det du gör är att kolla runt både i butiker och online för att få ett hum om hur de olika golven ser ut. Du fastnar för en chevronparkett och tänker att det nog skulle passa in perfekt i ditt hem. Du vill lägga likadant golv i både hall och sovrum och tänker att en parkett nog skulle fungera alldeles utmärkt. En chevronparkett kommer ge ditt hem en unik känsla. Du har nog inte sett just detta golv tidigare hos någon annan vad du vet. Du bestämmer dig för chevronparketten och är väldigt nöjd med ditt val av golv.

Golvslipning Stockholm - undersök dina möjligheter

21 dec 2021

Golven i ditt hem påverkar mer än vad du tror. Ett nött och slitet golv kommer att rinna över på den övriga inredningen. Oavsett om du har ljust och fräscht i övrigt och oavsett vilka möbler du har så kommer golvet att ta över. Ett fräscht golv däremot - det har en förmåga att höja vilken bostad som helst. Hur ser dina golv ut i Stockholm?

Att golv slits är naturligt. Du sätter dagligen din egen kroppstyngd på ytan, du har tunga möbler, du tappar saker, dina barn leker på golvet och din dammsugare kan exempelvis repa ytan. Dessutom drar du in väta och smuts utifrån, något som även det kommer att påverkar golvets utseende. Det naturliga slitaget finns alltid och det krävs ett regelbundet underhåll för att hålla ett golv i det skick man vill nå. En del av detta underhåll handlar om en golvslipning.

En golvslipning i Stockholm är något som borde vara vanligare, men i många fall så ser man istället att golv rivs ut och ersätts med nya. Vilket är totalt onödigt då en golvslipning har väldigt många fördelar. Dels så är den avsevärt mycket billigare än ett nytt golv. Dels så blir resultatet bättre. Ett äldre golv har skaffat sig en patina och det har växt klart. Genom att slipa bort det översta lagret så tar man åter fram den inneboende skönheten i golvet. Väljer man ett nytt golv så kommer detta att kräva en lång tid innan det når samma estetiska höjder.

Kan man slipa parkettgolv?

En annan fördel handlar om att de flesta golv också går att slipa. Man kan slipa parkettgolv, man kan slipa betonggolv och man kan slipa vanliga trägolv. Det som krävs är att det finns en slipmån. Har ett golv slipats många gånger så kan detta innebära att golvet är för tunt. Det är det enda egentliga hindret och det går naturligtvis att undersöka detta innan; något som företaget man anlitar för en golvslipning i Stockholm kan hjälpa dig med.

Många vill riva ut ett golv för att man tröttnat på det. Man vill ha ett golv med en annan framtoning - ett varmare sådant, ett ljusare golv eller ett golv i en helt annan färg. Att förändra är roligt, men det är inte synonymt med en tung investering i ett helt nytt golv. Det går att förändra även ett äldre golv i samband med en golvslipning. Genom att välja en annan ytbehandling så kan du få ett golv med mer värme, med mer glans eller - genom en pigmentering - ett golv i en annan färg.

Ytbehandlingen sätter tonen för golvet, men tänk även på att den kommer att vara ett skydd. Rådet är att du konsulterar företaget du anlitar för golvslipning om vilken lösning de rekommenderar till respektive rum. I ett rum med mycket slitage så ska skyddet stå i centrum.

Låt en takläggare lägga om ert tak

21 dec 2021

Börjar taket bli slitet och dåligt? Då kan det vara dags att lägga nytt tak på fastigheten. För att få ett väl utfört arbete så är det bra att anlita en takläggare till hjälp. De kan det här med tak.

Det har börjat läcka in vatten vid skorstenen i huset. Taket som ni länge vetat varit i dåligt skick börjar det nu bli så pass dåligt ställt med att ni varken vet ut eller in. Ni vet i alla fall att ni behöver ett nytt tak, helst idag. Men så fort går det ju inte. Ni börjar ringa runt till olika takläggare i staden som får komma och kika på ert hus och lämna en offert på arbetet. Att ha ett helt och fungerande tak på huset är viktigt. Dels för isoleringen men även på grund av husets värde. Ett nytt tak höjer automatiskt värdet på huset, särskilt om taket är gammalt och har legat på under flera årtionden.

Att lägga olika typer av tak

En takläggare kan det här med tak. De är erfarna experter inom takläggning och kan lägga både plana och lutande tak. Alla hus ser olika ut och samma är det när det gäller takets utseende. En del väljer att lägga plåttak på sitt hus medan andra använder sig av tegel. Teglet som används till hustak finns i flera olika färger och utföranden. Där väljer man helt utefter sin egen smak och vad man tycker passar till huset. Man kan också be takläggaren om tips och råd inför takläggningen.

Avancerad trädfällning i Nacka

20 dec 2021

När man arbetar med trädfällning i Nacka är det inte alltid hela träd som skall tas ner. Ibland kan det vara delar som sticker ut så att trafiken inte kan ta sig fram eller delar som blivit dåliga.

Träd kan bli flera hundra år gamla och de kan bli väldigt stora. Det är vackert att se på mäktiga trädkronor och kraftiga stammar. Men om ett träd faller så kan det skapa väldigt mycket skada. Därför är det viktigt att se till att de som finns är friska och starka och kan stå emot en storm.

Företag som arbetar med trädvård i Nacka vet att inget träd är det andra likt. En gran har helt annan karaktär än en gammal ek eller björk. Om ett stort träd står i vägen eller måste tas bort för att det är gammalt så har de rätt erfarenhet och utrustning att göra det.

Riktigt stora träd kan man inte bara fälla

De riktigt stora bjässarna som står i ett tättbebyggt område kan inte fällas med en motorsåg. Inte ens i skogen gör man det längre. Istället använder man en bil med kran, gripklo och såg, för att ta ner såna träd. Så tar man det bit för bit på ett tryggt och metodiskt sätt.

Allt grenverk och de delar av stammen som sedan blir liggande på marken forslar man bort, om det inte ska användas till ved. Den besvärliga stubben kan man också fräsa bort. Stubbar kan annars bli stående i väldigt många år. De är kompakta.

Investera i solceller i Dalarna

19 dec 2021

Det är inte imorgon vi ska börja bidra till en bättre miljö utan idag. Det optimala är att använda en evig energikälla och solceller i Dalarna. Mer pengar på kontot lär ingen gråta över heller.

Framtiden har förstås redan börjat. Vi lever i den varje dag och vi har också alla möjligheter att göra den bättre för alla. De små sakerna vi gör i vardagen har stor betydelse fast vi kanske inte alltid tänker så.

Att värma våra bostäder och hålla våra elektriska apparater igång kostar pengar. Idag kostar det faktiskt mer än någonsin. Både situationen globalt och situationen på våra bankkonton är en klar indikation på att vi behöver vidta lämpliga åtgärder. En effektiv och lönande åtgärd är att skaffa solpaneler. Och jo, soltimmarna i vårt vackra landskap räcker till. Vintern är solfattig men sommarnätterna är desto ljusare.

Hitta plats för och montera solpaneler för solceller

Självklart är att ju mer plats det finns för solpaneler desto bättre är det. Allt behöver inte alltid sitta monterat på ett tak på en bostad. Även uthus eller ladugårdar fungerar fint, för att inte tala om industrilokaler eller flerbostadshus. Även marknivån har sina möjligheter och sin charm om inte taken räcker till.

Ordnar du så att din anläggning är ansluten till elnätet ligger du mycket väl till ekonomiskt. Den el du inte själv använder säljer du helt enkelt till elbolaget. Så - en anläggning med solceller kostar inte gratis men betalar sig snabbt. Utrustning och arbete rabatteras av staten och du får utsläppsfri el. Läs mer om solceller på denna hemsida: https://www.solcellerdalarna.net/

Låt en hantverkare i Stockholm genomföra ditt drömprojekt

17 dec 2021

Oavsett vilken renovering du är på väg att utföra i ditt hem i Stockholm, så finns det hantverkare som kan göra jobbet. Med proffsiga hantverkare kan du få dina idéer förverkligade.

Är du en person som går runt och har många renoveringsidéer och projekt som du skulle vilja förverkliga? Kanske har du köpt ett renoveringsobjekt någonstans i Stockholmstrakten som ska genomgå en riktigt omfattande renovering? Eller vill du kanske fixa en platsbyggd garderob i sovrummet, eller bygga ett litet hönshus i trädgården?

Det är lätt att få idéer, men inte alltid lika lätt att genomföra dem på egen hand. Och det är förstås inget konstigt med det. Alla besitter inte händigheten och kunskapen som krävs för att färdigställa ett byggprojekt.

Hitta en kunnig hantverkare till ditt projekt

Det finns gott om hantverkare i Stockholm som kan hjälpa dig att genomföra idéer för hemmet. Men hur hittar man rätt? Om man inte tidigare har tagit hjälp av hantverkare kan det förstås vara svårt att veta vem man ska anlita.

Kanske har du någon i din omgivning som nyligen har renoverat hemma, och som kan tipsa dig om en bra hantverkare? Det kan vara ett bra första steg att höra sig för i bekantskapskretsen. En snabb sökning på nätet är ett annat sätt att få lite koll på vilka hantverkare som finns i närheten. När du söker efter hantverkare i Stockholm kan du dessutom hitta tidigare kunders recensioner. Att få veta vad andra tycker kan vara en stor hjälp i valet av hantverkare.

Hur man målar om sitt tak

16 dec 2021

Det viktigaste när man skall måla tak är säkerheten. Innan du sätter igång skall du be en yrkeskunnig person besiktiga ditt tak så att det är säkert att vistas på. Kontrollera att takstegar och annat är helt och inte har rostat sönder. Du kan också köpa en säkerhetslina eller säkerhetssele som du kan ha när du arbetar på taket, det är en billig livförsäkring. Om du känner dig otrygg uppe på taket är det bättre att du låter en professionell takmålningsfirma göra jobbet.

Införskaffa verktyg och färg

Innan du börjar måla behöver du införskaffa färg och andra verktyg. När man skall måla ett plåttak är det viktigt att man är väldigt noggrann med underarbetet, annars fäster inte färgen och du behöver göra om allting. Fråga din färghandlare efter bra utomhustvätt att rengöra taket med. Köp även borstar och skrapor då du får bort gammal färg och rost ordentligt.

Om taket är angripet av alger eller mögel kan du även behöva medel mot sådant. Sedan behöver du grundfärg och täckfärg. Även om du har en gammal plåtfärg hemma är det bättre att köpa ny. Risken är annars att färgen förvarats fel eller blivit för gammal för att använda. Det finns många olika typer av färg beroende på vad du har för plåttak och hur gammalt det är. När man målar ett gammalt plåttak skall man använda samma typ av färg som använts innan. Ett plåttak som underhålls på ett bra sätt kan hålla en hel livstid.

Dags att ge sig på taket!

Nu är det dags att sätta igång. Gör rent taket efter konstens alla regler med de medel och verktyg som du införskaffat. Måla sedan med grundfärg. Snåla inte med färgen och se till att vinklar och kanter blir ordentligt täckta. När grundfärgen torkat kan du måla med täckfärgen. Måla minst två gånger och ta hänsyn till tillverkarens rekommendationer gällande torktid.

Försök att måla vid gynnsamt väder såsom växlande molnighet, helst på sommaren då luftfuktigheten är runt 60%. Försök undvika att måla i stark sol då det kan göra att det bildas blåsor i färgen. Om man målar när det regnar så kan det bli små kratrar i färgen där det samlas smuts. I värsta fall behöver man då skrapa bort alla färg och börja om från början.

Vi hoppas den här texten har hjälp dig hitta inspiration och kunskap till att måla om ditt plåttak. Lycka till!

Du kan läsa mer om takmålning på takmålning.net

En målare i Gnesta sätter ny färg på fasaden

11 dec 2021

Börjar huset se lite sjaskigt ut? Då är det läge för en ommålning. En fasadrenovering är ett stort projekt så varför inte ta hjälp av en målare i Gnesta för ett bra resultat som håller länge.

Tänk vad lite färg kan göra. Och det behöver faktiskt inte kosta en förmögenhet att fräscha upp bostaden genom att måla om eller sätta upp nya tapeter. För arbetskostnaden utnyttjar du självklart rotavdraget. För den som är ovan kan det kännas omständligt att slipa, spackla och sätta upp skyddstejp. Det tar tid att vänta på att det torkar. Och så kladdar det och resultatet blir allt annat än perfekt. En målare i Gnesta vet hur man gör för att undvika nybörjarmisstagen. En målare vet hur man undviker kladdiga fläckar och spill och har dessutom tillgång till bästa verktygen. Med penslar och rollers av superkvalitet går jobbet lättare. Så överlåt målandet till ett proffs så får du tid för annat.

Låt en målare återbruka dina gamla luckor istället för att köpa nya

Gör både miljön och plånboken en tjänst genom att fräscha upp gamla luckor istället för att köpa nytt. Det är faktiskt möjligt att renovera och måla om gamla köksluckor, dörrar, skåp och lådor. Ofta är gammal inredning tillverkad av gediget trä som efter lite slipning och kärlek förtjänar en andra chans. Och tråkiga skåp kan även målas invändigt. Handen på hjärtat – visst känns det bra att ta vara på gammalt och bidra till ett hållbart samhälle?

← Äldre inlägg