Blogg

RSS

Säker håltagning i Uppsala

27 Sep 2023

Det finns många företag som kan hjälpa dig med professionell håltagning i Uppsala. Men varför är det så viktigt att välja sin hantverkare med stor omsorg?

Det kan möjligtvis vara lätt att tänka sig att ett hål bara är ett hål. Du har säkert borrat hål i väggen någon gång för att sätta upp gardiner eller något annat. Men det säger sig själv att det är lite skillnad på hålen i din vägg och det över tolv tusen meter djupa hålet på Kolahalvön i Ryssland.

Någonstans mellan de två exemplen ovan har vi håltagning i olika byggprojekt överallt i vårt samhälle. Det kan handla om allt från att borra hål i betong för att sätta upp exempelvis räcken med mera, till att såga upp hisschakt i trapphus och mycket mer.

Professionellt utförd håltagning

Att håltagning utförs på ett professionellt sätt är dels en fråga om säkerhet, dels en fråga om ekonomi. Dåligt utförd håltagning kan vara en fara för såväl hantverkarna som arbetar på bygget som andra personer, om det vill sig illa. Men det kan även leda till ekonomiska förluster om någonting skadas och behöver repareras.

Anlitar du en professionell firma med god erfarenhet av håltagning i Uppsala kan du vara säker på att de har den expertis som behövs för jobbet. Men hur hittar du en sån firma? Det kräver naturligtvis lite efterforskning. Ett bra första steg kan vara att höra runt bland bekanta och därefter möjligtvis använda dig av internet för att hitta olika alternativ.

Behöver du dränering med extra allt? Leta i Göteborg!

24 Sep 2023

Om du behöver experter på dränering kan du lätt hitta dem i Göteborg. Om du är osäker behöver du bara spendera ett år eller två i staden. Du kommer att förstå.

Den som har bott i Göteborg vet att staden är i stort behov av en väl fungerande dränering. Tunnlar svämmar över och vattnet sprutar som iskalla gejsrar ur dagvattenbrunnarna. Det är ganska ofta en blöt stad. Det hade man kunnat räkna ut redan från början, eftersom staden är anlagd i en träskig mynning till en stor älv.

Det var säkert någon som tänkte till när det begav sig och holländarna som byggde staden var ju faktiskt specialister på dränering i Göteborg, men sedan dess har befolkningen mångdubblats. Dessutom kommer problemet säkert att förvärras med framtidens alla skyfall. Det krävs helt enkelt åtgärder.

Med dränering kan du också vinna striden mot vattnet

Eftersom Göteborg under lång tid har varit i konstant behov av god dränering gör du rätt i att leta efter experter på dränering i just den staden och dess omgivning. En anläggningsfirma från Göteborg är inte rädd för lite vatten eller ens mycket vatten i en källare. De har förmodligen sett värre saker.

I framtiden kommer det med stor sannolikhet att krävas allt mer utförlig och avancerad dränering i Göteborg. Men detta är ingenting som experterna på området backar för. De har en lång tradition av att kämpa mot vattnet. Tro det eller ej men det finns faktiskt sätt att vinna den striden.

Trägrindar för säkerhet och skönhet

23 Sep 2023

Med bra trägrindar av hög kvalitet går det att säkra sin trädgård från rymmande hundar eller ovälkomna besökare, och att samtidigt försköna din trädgård.

När någon säger trägrindar så kan det skapa varierande bilder i olika människors fantasier. Någon kanske ser en klassisk trägrind med en halv sol på ovandelen, i strålande gul färg. Medan någon annan kanske ser en enklare variant med stående pinnar i vit färg.

Trägrindar är helt enkelt det du gör dem till och går att välja i en stor mängd olika storlekar, färger och utföranden. Allt för att du ska kunna få en grind som passar till dig, din trädgård och ditt staket. Eller annan inhägnad. För trägrindar går att sätta som öppning i allt från staket och stängsel till murar eller häckar. Det är bara du och din smak som sätter gränser.

Valet av trägrindar

Antingen du väljer att själv bygga trägrindar, eller att köpa dem färdiga, så finns det mycket att välja bland. Men det är klokt att vara noga när det kommer till storleken och vad du vill använda grinden till.

Om grinden ska vara på en plats där det är mycket blåsigt så kan det vara klokt att ha en så gles grind som möjligt, så att inte vinden går för hårt åt den. Men om tanken är att hålla mycket små hundar eller andra djur inne i trädgården, så kan det behövas en grind som täcker bättre. Så kan det även vara ifall du vill att grinden ska skapa insynsskydd.

Takbesiktning i Stockholm - Ett försäljningsknep som höjer värdet

21 Aug 2023

När det är dags att sälja sitt älskade hem är det viktigt att vara förberedd för en framgångsrik försäljning. För att öka chanserna att få bästa pris för ditt hus kan en takbesiktning vara ett värdefullt säljargument.

Innan paret Svensson bestämde sig för att flytta till nya äventyr, ville de se till att deras hus var i bästa skick inför försäljningen. De hade planer på att spendera vinterhalvåret i en lägenhet i Spanien och sommarmånaderna i sin stuga i Stockholms skärgård. Innan flytten skulle genomföras, bestämde de sig för att ta hjälp av en mäklare för att maximera värdet på huset.

Mäklaren var snabb med att ge dem ett ovärderligt råd - en takbesiktning. Att ha ett intakt tak är av största vikt för att undvika fuktskador och andra problem som kan uppstå vid en eventuell framtida renovering. Dessutom är det ett starkt säljargument för potentiella köpare.

Professionell takbesiktning i Stockholm

Paret bokade omedelbart en erfaren besiktningsman för att genomföra takbesiktningen. Besiktningsmannen inspekterade noggrant taket och kontrollerade tillståndet på takpannorna och takpappen. Genom en grundlig undersökning av takstommen kunde man utesluta eventuella dolda brister.

Trots att paret Svensson var säkra på att deras tak var i gott skick, ville de vara helt säkra innan de presenterade huset för försäljning. Besiktningen gav dem den trygghet de behövde, och resultatet var glädjande - taket var i utmärkt skick.

Med den positiva takbesiktningsrapporten i hand kunde mäklaren inkludera denna värdefulla information i husbeskrivningen. Ett välunderhållet tak med lång livslängd är något som lockar köpare och ökar chanserna för en snabb och framgångsrik försäljning.

En tidigare takbesiktning ger inte bara ökad säkerhet och trygghet inför försäljningen, utan det kan också hjälpa till att spara både tid och pengar för både säljare och köpare. Genom att kunna visa upp en positiv takbesiktningsrapport kan potentiella köpare känna sig trygga i sitt köpbeslut och slippa oönskade överraskningar i form av dyra takreparationer efter köpet.

Läs mer om takbesiktning på denna hemsida: www.takbesiktningstockholm.nu

Minskat avfall med deponi i Stockholm

17 Aug 2023

Vi alla bör tänka mer på miljö, återvinning och på att ta hand om vår älskade jord. Det börjar med att ta hand om och lämna avfall på en deponi i Stockholm.

Det första steget mot att bli bättre på att spara är att ta hand om avfall och återvinna det som går att återvinna. Men kan man verkligen återvinna allt? Det mesta går faktiskt att använda igen. Det gäller inte bara petflaskor och pappersförpackningar. Nej, det handlar om något större, som asfalt, betong och tegel. Hör av er till en deponi.

Där kan materialet sorteras och förädlas, så att det kan få nytt liv och säljas vidare. Många material är det svårt att veta vad man kan göra med. Men om de hanteras på rätt sätt av ett företag med erfarenhet i att göra om och nyttja alla resurser, så kommer de snart att kunna återanvändas. Med det så har ni hjälpts åt att spara på naturen.

Det här vill er deponi veta om avfallet

Allt går faktiskt inte att återanvända. Det kan bero på gifter eller andra liknande problem. Vissa material är för utblandade och för dåliga för att kunna omvandlas ytterligare en gång. Till exempel så vill en deponi se att schaktmassorna inte är utblandade med tegel och betong, sopor eller plast, för att de ska kunna hjälpa till.

Det är också viktigt att se så att asfalten inte innehåller PFAS. Det kan krävas undersökningar vid misstanke om PAH:er och PFAS. För allas säkerhet så är det viktigt att alla material inte innehåller sådant som kan skada nästa användare, eller den som tar hand om avfallet.

Projektledning i Göteborg – Anlita konsultfirma för byggprojekt

13 Aug 2023

Att anlita projektledning i Göteborg är en viktig faktor för att framgångsrikt exploatera och bygga fastigheter, inklusive hyreslägenheter, i ett helt nytt område.

Många har nog hört talas om byggprojekt där kostnaderna har skenat iväg och där tidsplanerna inte har kunnat följas. Ett sådant projekt kan vara förödande för vilket företag som helst. Men genom att vara noggrann och välplanerad kan man undvika dessa katastrofer. För att säkerställa en effektiv genomförandefas är det viktigt att anlita en pålitlig och kompetent projektledning.

Under åren har det funnits olika tekniker och metoder för projektledning. Utvecklingen av datorsystem har naturligtvis bidragit till att bli ett sofistikerat verktyg för planering och uppföljning av projekt. För byggherrar kan det även vara förmånligt att överlåta projektledningen till en erfaren konsultfirma med bred kompetens och erfarenhet från olika projekt.

Kompetent projektledning i Göteborg

Om du är en byggherre som äger flera hyreslägenheter i Göteborg och dess omgivningar kan det vara en fördel att anlita projektledning från en konsultfirma. Ditt företag har tidigare huvudsakligen köpt och förvaltat fastigheter, och inom det området har ni en betydande expertis. Nu har ägarna till bolaget beslutat sig för att köpa ett markområde och bygga fastigheter själva. Dock saknar ni den specifika kunskapen inom byggande.

För att säkerställa ordning och reda i projektet har du kontaktat en konsultfirma som har erfarna byggprojektledare i Göteborg. Projektet kommer att pågå under flera år, och du har engagerat konsultfirman från början. Som representant för byggherren har du delegerat flera uppgifter till projektledaren. Det kan innefatta granskning av olika dokument, såsom ritningar och handlingar som ska skickas in till myndigheterna. Projektledaren granskar även kostnads- och tidsplaner, och självklart deltar han eller hon aktivt vid byggmöten.

En kompetent projektledare för bygg i Göteborg är avgörande för att säkerställa att byggprojektet genomförs på ett smidigt och framgångsrikt sätt. Projektledaren ansvarar för att samordna olika faser av projektet och se till att alla resurser används effektivt.

Snabb hjälp från takläggare i Linköping

13 Aug 2023

Behöver ni hjälp av en takläggare i Linköping? Inte ett problem. Med en snabb och erfaren takläggare har ni snart ett nytt, helt färdigt och hållbart tak.

Det går såklart att lägga tak själv, men har ni någon gång funderat på hur mycket tid, pengar och frustration som ni sparar på att anlita en riktig takläggare? Det finns så många fördelar med att anlita en erfaren takläggare från Linköping. Bland annat så kan ni vara säkra på att det går snabbt och att det blir hållbart.

Oavsett om det gäller renovering eller takläggning i Linköping så är det lättare att anlita någon som håller på med takläggning på en daglig basis. Låt en takläggare se över ert gamla tak och spara pengar genom att slippa dyra läckage och andra skador på fastigheten. Eller låt er takläggare lägga det nya taket från grunden så att det håller i årtionden framöver.

Ni hittar de rätta maskinerna hos en bra takläggare

En annan stor fördel med att anlita en proffsig takläggare är att de har alla nödvändiga maskiner och verktyg som behövs för att göra ett säkert jobb. Det handlar om tunga, repetitiva lyft. Det handlar om ömtåliga takpannor, och hållbara grunder att lägga dem på. Det gäller också säkerhet när det kommer till själva läggningen av taket.

Höga höjder är en stor orsak till allvarliga fallskador. Med rätt säkerhetsutrustning och erfarna takläggare som har rutinen inne så kommer ni att slippa många tårar. Vad skönt att veta att ert tak är hållbart och att det gjordes på säkrast möjliga sätt.

Snickare i Enköping

5 Aug 2023

Snickare i Enköping fixar alla byggprojekt man vill ha gjorda, både för privatpersoner och företag. Inget projekt är för litet eller för stort för snickarna.

Går du i byggtankar och vet knappt hur man börjar eller avslutar ett byggprojekt? Då har du kommit rätt! Många har idéer om hur saker och ting ska fixas och göras om både hemma och på jobbet. Det som kan vara svårt är själva genomförandefasen.

Även om man gick ut med hyfsade betyg i träslöjden så var det några år sedan. Dessutom så är det en stor skillnad på att tälja en smörkniv och bygga en altan. Utöver det så har man sällan samma tillgång på verktyg hemma som det fanns i slöjdsalen. Då är det bättre att kontakta en snickare som kan fixa jobbet för dig.

Snickare fixar både lekstuga och altan

Kanske har du lovat ungarna en lekstuga som ska se ut som Mumintrollens runda blåa hus? Eller har du lovat frugan att du ska fixa altan under sommaren – vilket år som helst? Gör verklighet av planerna, men ta hjälp istället för att fixa det själv. Bygget kommer att göras och dessutom bli bra på direkten.

Snickaren vet ungefär hur mycket material som kommer att gå åt och får på så sätt inget direkt spill över. Har man väl etablerat kontakten med en snickare i Enköping så kan man höra av sig för fler framtida byggen framöver. Det kommer att bli ett snyggt resultat varje gång och det är skönt att veta att man har med proffs att göra.

Skydda din bostad med en dränering i Eskilstuna

3 Aug 2023

Att få in fukt i sitt hus kan ställa till med stora problem. Därför gäller det att ligga steget före. Gör en dränering i Eskilstuna som håller vattnet borta.

Kent hade nyligen köpt sig en äldre villa inne i Eskilstuna. Hans nya hem hade verkligen chansen att bli idylliskt. Han hade som han kallade det ett tvåvåningshus, fast andra våningen var i källaren. Det var lite oroväckande. Kent hade nämligen börjat se fläckar på väggen. Han hade en misstanke om vad det var, men var inte säker.

Kent tog med sig en vän hem som hade bättre koll och konstaterade att det var en fuktfläck. Den behövdes åtgärdas snarast och det behövde förhindras att nya kom till. Villan var som sagt äldre och det fanns ingen dränering idag. Det första Kent gjorde var därför att anlita ett företag som kunde utföra en dränering av hans hus.

Viktigt med en ordentligt dränering

Kent försökte inte att drabbas av panik. Trots det kände han sig dum och oansvarig. Men nu skulle det i alla fall åtgärdas. Med en dränering skulle vattnet inte lyckas ta sig till husgrunden på samma sätt, vilket skulle göra att risken för fukt inomhus blev mindre.

Företaget hade med sig alla maskiner som behövdes för att utföra arbetet, samt personal som hade kunskap inom just dränering. Medan de gjorde jobbet, tog Kent tag i fukten inomhus. Fukt inomhus kunde ju bli mer allvarligt och faktiskt leda till mögel som rent av kunde bli en hälsofara.

Effektiv Betongpumpning - Gör Ditt Projekt Smidigare!

30 Jul 2023

Betongpumpning är en teknik som revolutionerat byggbranschen och blivit en ovärderlig resurs för smidigare och mer effektiva projekt.

Genom att använda betongpumpning kan man uppnå betydande tids- och kostnadsbesparingar samtidigt som man säkerställer en högkvalitativ och jämn fördelning av betongen. I denna artikel kommer vi att utforska fördelarna med effektiv betongpumpning och hur den kan hjälpa dig att optimera ditt byggprojekt.

Effektiviteten i Betongpumpningstekniken

En av de främsta fördelarna med betongpumpning är dess effektivitet. Genom att använda en betongpump kan du snabbt och enkelt transportera betongen från blandningsplatsen till den specifika platsen där den behövs, oavsett om det är en hög höjd eller långt bort från blandaren. Detta eliminerar behovet av att manuellt bära och sprida betongen, vilket sparar tid och minskar risken för fysisk belastning och skador.

Tidsbesparingar och Förbättrad Produktivitet

Genom att integrera betongpumpning i ditt byggprojekt kan du uppnå betydande tidsbesparingar. Betongen kan pumpas snabbt och effektivt till önskad plats, vilket minskar den tid det tar att slutföra betongläggningen avsevärt. Dessutom möjliggör betongpumpning att flera arbetsområden kan täckas samtidigt, vilket förbättrar projektets övergripande produktivitet och effektivitet.

Jämn Fördelning och Hög Kvalitet

En annan fördel med betongpumpning är dess förmåga att säkerställa en jämn fördelning av betongen över hela arbetsområdet. Genom att använda specialutformade betongpumpar kan betongen sprutas eller pumpas direkt till specifika platser, vilket ger en jämn fördelning utan avvikelser eller ojämnheter. Detta resulterar i en högkvalitativ betongyta och minskar risken för sprickbildning eller andra skador på grund av ojämn fördelning.

Funderar du på att byta tak?

28 Jul 2023

Taket är utan tvekan en av de viktigaste delarna av en byggnad. Med ett dåligt eller skadat tak riskerar hela huset att ta skada. Om du planerar att bygga nytt eller byta ut ditt tak bör du välja ett tak som håller över tid.

Det viktigaste vid byggnation

Många skulle hävda att väggarna, dörrarna och fönstren är det mest betydelsefulla vid byggprojekt, eftersom det är vad vi kommer i kontakt med dagligen. Taket är dock ofta förbisedd, trots att det utgör själva grundförutsättningen för ett välkonstruerat bygge. Ett dåligt tak kan leda till problem på alla fronter. Om fukt tränger igenom taket och når väggarna kan det snabbt få hela huset att förfalla. Taket ska skydda väggarna, fönstren, golven – hela byggnaden. Därför är det viktigt att välja ett robust och hållbart material som kan fungera som husets främsta skydd. Plåt är ett sådant material.

Fördelarna med plåttak

Det finns många olika takmaterial att välja mellan, men det finns specifika fördelar med plåttak. Plåt är relativt sett lättare än till exempel tegel, vilket gör att takkonstruktionen inte behöver vara lika tung och stark. Detta minskar belastningen på väggarna. Plåt är mycket motståndskraftigt mot väder och vind och kräver i princip ingen underhåll. En annan fördel med plåt är att det kan läggas med mindre lutning än andra takmaterial. Om du har ett helt plant tak är plåt det optimala valet. Om du tycker att tegeltak skulle passa bättre till byggnadens stil finns det plåtar som är präglade för att efterlikna tegeltak. Tveka inte att kontakta en leverantör av plåttak i Stockholm idag och skaffa ett hållbart plåttak för att skydda ditt hus under många år framöver.

Rivning i Västerås kan vara bättre för dig än att bygga en bro

27 Jul 2023

Att bygga en bro i Västerås är en fin metafor. Men rivning i Västerås kan också vara en fin metafor, fast av helt andra anledningar. Fundera över det en stund.

Det talas gärna om att "bygga broar" i samhället. Metaforiskt menar man förstås att skapa förståelse och samhörighet mellan grupper eller individer. Det är ju vackert. Bilden av en bro som binder samman vägar och stadsdelar är fin. Ett riktigt brobygge kan dessutom vara ett häftigt projekt.

Men det talas mer sällan om att riva broar. Ibland kanske du är mer sugen på en rivning i Västerås än att bygga fler broar i Västerås, både verkliga och tankemässiga. Du kanske är trött på att vara alldeles för samarbetsvillig och sympatisk för ditt eget bästa. Du kanske bara vill riva broar en stund.

Rivning Före Byggande – En Smart Strategi?

Att riva en verklig bro kan vara en smart strategi om man till exempel inte vill att någon ska komma över en flod. Det är en metod som har tillämpats lika länge som det har funnits broar, vilket är väldigt länge. En rivning kan i de fallen spara både liv och värdefulla resurser.

Att riva en metaforisk bro kan vara en smart strategi om du vill vara ifred en stund. Det har tillämpats så länge det har funnits fler än en människa, vilket är ännu längre tid än vad det har funnits broar. Vad kom då först: bron eller rivningen? Vem vet?

Läs mer om rivning hos https://www.rivningvästerås.se.

Takfirma som även bryr sig om de små viktiga detaljerna

21 Jul 2023

Ett nytt tak behöver även hängrännor, vindskivor och andra viktiga detaljer. Det finns därför vissa fördelar med att anlita en takfirma med eget plåtslageri.

Inget tak är komplett utan hängrännor, stuprännor, vindskivor och kanske också skorstensplåtar. Utan dessa plåtdetaljer kommer inte regn- och smältvatten att ledas bort effektivt. I det långa loppet kan det leda till att fastigheten får problem med fukt och mögel. Ska man lägga om taket lönar det sig därför att ta hjälp av en takfirma med eget plåtslageri.

De vanligaste takmaterialen är tegel, betong och plåt. Det är alla material som passar klassisk nordisk arkitektur bra. Det är också material som klarar lite tuffare väderförhållanden och som har lång livslängd. I alla fall om man väljer kvalitativt material och även ser till att underhålla och reparera taket när det behövs.

Anlita en certifierad takfirma

Ska man lägga om taket är det viktigt att man väljer en certifierad takfirma med goda referenser. Detta för att säkerställa att taket läggs enligt konstens alla regler. Vill man vara helt säker att arbetet utförts korrekt kan man låta en oberoende besiktningsman kontrollera taket när det är nytt. Eller så väljer man en takläggare som lämnar garanti på sina tak.

Men tänk på att garantin inte gäller om takfirman går i konkurs. Kontrollera därför takföretagets ekonomi genom att ringa upp Skatteverket och fråga om det finns några obetalda skatter och avgifter. Viktigt är förstås att takfirmas företagsnamn och organisationsnummer finns med på avtalet.

Hitta din takfirma här: www.ccplatab.se

Rörmokare i Hägersten: Experter inom VVS

3 Jul 2023

Rörmokare i Hägersten spelar en avgörande roll när det kommer till VVS-arbeten. Trots att ingen egentligen vet varför yrket fick sitt namn i just Hägersten, började det som ett slanguttryck i staden under början av 1900-talet och har sedan dess blivit vida känt.

Med tanke på att det finns skomakare och segelmakare kan man förvänta sig att det även skulle finnas rörmakare. Men så blev det alltså inte. Det är också oklart exakt vad "mokar" betyder när det kommer till rörarbeten.

Dagens rörmokare utför betydligt mer arbete än vad som förväntades av yrket när det först introducerades. De arbetar med en rad olika uppgifter inom VVS-området, såsom värme, vatten och sanitet. Detta yrke kräver en gedigen hantverkskunskap.

För att få utfört ett bra jobb är det viktigt att begära in offerter och anlita en rörmokare i Hägersten och sedan bedöma vilket pris som ger bäst värde för pengarna. Snabba och billiga jobb kan snabbt bli kostsamma om de inte utförs korrekt. Därför är det av största vikt att anlita kunniga och auktoriserade hantverkare som kan ge fast pris och garantera ett högkvalitativ utförande.

Rörmokare, rörmontör eller VVS-montör - olika termer för samma yrkesgrupp

Möjligen har benämningen "VVS-montör" blivit mer populär på senare tid, särskilt i och med att moderna byggnader kräver arbete med rör, el och ventilation. Alla våtutrymmen behöver anföras till seriösa hantverkare som är väl insatta i korrekta installationstekniker för att säkerställa långsiktig hållbarhet.

En vattenläcka som orsakas av en felaktig installation kan leda till omfattande problem och bli en kostsam åtgärd att reparera. Vatten har förmågan att tränga in överallt och förstöra. Dessutom utgör felaktigt utförda elarbeten en farlig kombination.

Sälj dina gamla lastpallar och tjäna pengar

28 Jun 2023

Som företagare är det vanligt att man har gamla lastpallar ståendes som inte längre används. Men istället för att bara slänga dem kan man sälja dem till företag som är specialiserade på lastpallar. På så sätt bidrar man till en bättre miljö samtidigt som man kan tjäna lite extra pengar.

Fördelarna med att sälja lastpallar

Förutom att det är miljövänligt att återanvända gamla lastpallar, finns det flera andra fördelar med att sälja dem till en uppköpare. För det första slipper man själv bekymra sig om transporten. Uppköparna kommer nämligen och hämtar upp lastpallarna direkt från ens företag. För det andra kan man tjäna en slant på att sälja dem. Priset man får beror på skicket och om pallarna behöver repareras, men även trasiga eller smutsiga pallar kan ha ett värde.

Vad kan man sälja?

Alla sorters pallar av bättre virke och som är tänkta att användas flera gånger kan säljas till en uppköpare, inklusive pallkragar. Det gör inget om lastpallarna är trasiga eller har andra skönhetsfel, de kommer att besiktigas och eventuellt repareras innan de säljs vidare till andra som behöver dem i sin verksamhet.

Hur går det till?

Det är enkelt att sälja lastpallar till en etablerad aktör. Det enda man behöver göra är att stapla dem på ett lämpligt ställe och tala om hur många det är. Sedan kommer man överens om en lämplig dag för upphämtning. Efter upphämtning besiktigas lastpallarna och en värdering görs. Därefter får man pengarna utbetalda till sitt företagskonto.

← Äldre inlägg