Blogg

Stålkonstruktioner i Stockholm kan vara rena konstverk

13 sep 2021

Blänkande stål i solljus är en vacker syn och stålkonstruktioner i Stockholm är bra material om man vill göra en tidlös skulptur, särskilt om den ska stå utomhus och ändå behålla sin skönhet.

Det blir en gedigen konstruktion som står stadigt i blåst och regn. Lite snö gör den bara ännu vackrare. Ett konstverk som tål det mesta och som lockar blickar med sin blanka yta. Skulle någon frisinnad konstnär bestämma sig för att förbättra skulpturen med sprayfärg så kan den tvättas bort utan att ytan blir skadad.

Stål är ett starkt och hållbart material, och det används till en väldig massa annat än konst. Skelett av stål till stora byggnadskonstruktioner är också vackra där de står innan man satt dit väggar och tak. Ett rent, hållbart och miljövänligt material som kan återanvändas, bättre kan det väl inte bli?

Företag som arbetar med stålkonstruktioner är flexibla när det gäller form

Materialet är det samma, men hur det används varierar stort, och därför finns det inga begränsningar för hur stora eller små uppdrag ett företag i stålbranschen tar. De hantverkare som arbetar med materialen är utbildade certifierade svetsare och kan arbeta med byggnadssmide i stål, aluminium eller rostfritt.

De riktigt stora konstruktionerna gjuts i moduler som levereras och monteras på plats. Inredningsdetaljer som trappräcken och staket tillverkas i välutrustade verkstadslokaler med modern utrustning. Ett företag med lång erfarenhet har också skaffat sig ett bra nätverk av samarbetspartners och kan därför hjälpa till med allt från planering och beställning till leverans och montering. Läs mer om stålkonstruktioner på denna sida: stålkonstruktionerstockholm.se/

Brandtätning minskar risken för allvarliga skador

11 sep 2021

När det gäller en brand är allt det handlar om att få ut alla människor och djur i liv. För att lyckas med det bör man ha ett brandskydd. Det skyddar inte bara liv, utan skyddar även byggnaden.

Det går snabbt och det blir snabbt okontrollerat, en brand är det man pratar om. Allt för många byggnader som börjar brinna, går inte att släcka. Istället försöker man hålla det kontrollerat tills det brinner ner själv. Det innebär stora skador och kan även innebära att det blir ett ras. Ännu värre är det om man inte fått ut alla människor från byggnaden. För branden, den tar ingen hänsyn. Det spelar ingen roll vem som är där inne, den slukar allt i sin väg. Så för att inte bli en av dem, som tror att det aldrig kommer hända. Men om det händer står man utan ett skydd. Skaffa ett brandskydd redan idag.

Brandtätning är ett effektivt brandskydd

Det finns en hel del olika brandskydd att välja mellan. Vilka det finns och vad som passar en bäst, kan man få hjälp med. De som är proffs på detta kan även hjälpa en med det bästa och mest effektiva brandskyddet för ens hem. Utöver ett brandskydd bör och ska man ha brandlarm, helst ett i varenda rum. Utöver det är det bra att ha brandsläckare och brandfilt. Man kan aldrig säkra sig nog. Gå även igenom hur ni ska agera vid en brand, det är inte fel att påminna sig själv ibland. Läs mer om brandtätning på denna webbsida: brandtätningstockholm.se/

Anlita en målare i Täby och njut av perfekta resultat

10 sep 2021

När det gäller målning är det viktigt att resultatet blir perfekt. Ett noggrant utfört arbete och en snygg finish. Har du inte tid eller ork för det är det bättre att anlita en målare i Täby.

Att måla om huset under helgen verkade som en underbar idé. Men... Färgblandningen blev inte alls som du hade tänkt dig. Det märkte du dock inte förrän färgen torkat på väggen. Och de där snygga ränderna du ville ha på väggen i köket, de blev krokiga och rinniga. Nej, den fantastiskt kreativa helgen du planerat för dig gick åt skogen. Nu sitter du trumpen på en målarburk och suckar. Om du bara hade anlitat en målerifirma, då hade du sluppit all denna frustration. Men det kostar ju pengar! Ja, men det kommer det göra nu ändå, för när frugan kommer hem och ser hur väggen ser ut måste du ut och köpa nytt. Sanningen är oundviklig: bäst resultat får man endast med hjälp av professionella målare i Täby.

Vissa målare erbjuder andra tjänster

Det bästa med mångfacetterade företag är att du kan få hjälp med andra arbeten i hemmet. Du kan du få hjälp med tapetsering om du exempelvis inte vill måla i barnens sovrum. Och självaste målningen brukar inkludera målning av snickerier, som dörrar, luckor och fönster. Ibland kan de även utföra olika renoveringar. Då kan du få allt gjort av samma entreprenör. Utan mellanhänder och utan att kontakta flera olika företag. Smidigare än så kan det knappast bli.

Söker ni expertiser av plåtslagare i Göteborg?

8 sep 2021

När man ska hålla på med plåtslageri, då ska man göra det med proffsen. Att forma och arbeta med plåt är inte alltid det enklaste. Men för plåtslagare i Göteborg är det inget problem alls.

Har du fått en oönskad bula på bilen? En krock eller skada händer alldeles för lätt i trafiken. Det är inte alltid man behöver sitta i bilen när det händer. Kanske har man varit inne i affären medan någon körde på bilen för att sedan fly därifrån. Det är alltid tråkigt när sånt händer, framför allt när man får stå för skador andra har orsakat. Men oavsett vilket så kan en plåtslagare hjälpa till med bucklan. Plåtslagare i Göteborg är proffs på plåt och kan ta itu med även svårare bucklor. Såklart är inte detta det enda området de arbetar inom. Utan många gör även tak och andra saker som montering av taksäkerhetsanordningar, med mera.

Plåtslagare formar plåten

Som plåtslagare kan man använda sig av både handverktyg och maskiner. Det beror helt på vad man arbetar med. Med hjälp av verktyg formar de plåten till önskvärd form och storlek. De kan både göra det för tak och andra saker som har plåt. Behöver man en plåtslagare hittar man detta enkelt genom en sökning på internet. I Sverige finns det cirka 7000 plåtslagare, så att hitta en nära dig är inget problem. Bor du i en större stad så har du fler alternativ än i en mindre, vilket kan vara skönt.

Målare i Stockholm skapar konst

17 aug 2021

Det finns en del rum som bara får en att tappa andan. Som i kyrkan, även fast man inte är troende är det otroligt vackert med all konst på väggarna. En konst som målare i Stockholm kan fixa till dig.

Varför ska man lyssna på andra om hur man ska ha det? När man var barn var man modig och orädd. Vem bryr sig om man bär rött och lila på samma dag. Allt kan matcha så länge någon vill bära det. Någonstans på vägen när man växte upp tappade man all denna självsäkerhet. Istället för att ha det man själv ville ha, valde man det som blev mer accepterat. Som inte stack ut för mycket. Inte bara med ens kläder och utseende, utan även inne i hemmet. Ganska tråkigt kan man tycka. Men för att ta ut steget lite mer, ta ett steg i rätt riktning, kommer målaren få göra något annorlunda när den målar om. För detta huset ska inte se ut som någon annans.

Målare ger dig vad du vill ha

Med bestämdhet gör man det man vill göra. Det är lite nervöst att göra något som sticker ut så mycket. Men om någon ska vara i ens hem så får de acceptera en som man är. För vem vill vara som alla andra? För att få ett perfekt resultat är en målare i Stockholm hos dig. De lyssnar på alla önskemål du har gällande målningen. Det bästa av allt, inte en enda dömande kommentar har du fått. Proffsiga som de är gör de bara som du önskat. Och de gör det riktigt bra, allt för att du ska bli nöjd med arbetet.

Vad du kan ha rätt till när du anlitar målare

Är du trött på att höra dina nära och kära tjata på dig om att anlita ett företag? Du har liksom förstått det nu. Dessutom, hur dåligt kan det bli? Om man anlitar en firma svart får man jobbet betydligt billigare. Är det verkligen inte värt det? Svar – nej det är det inte. En målning kan bli väldigt dålig, och vid ett dåligt jobb har du inget som helst du kan göra. Jo, betala någon annan för att fixa kaoset du redan betalt för. När du anlitar ett företag har de oftast både garanti och försäkring. Dessutom kan du ha rätt till rot- avdraget som hjälper till och håller nere kostnaden. Ta det säkra för det osäkra.

Golvslipning för ny golvyta i Nacka

16 aug 2021

Är du trött på ditt golv? Men du har inte råd att riva upp det och lägga ett nytt? Då kan du förändra ditt golv på ett enkelt och billigt sätt. Genom en golvslipning i Nacka får du ett nytt golv igen.

Låter det som magi? Att du kan få ett nytt golv av ditt gamla, och dessutom till en bråkdel av summan som ett nytt golv skulle kosta? Hur går det till, kanske du undrar? Bor du i Nacka? Har du hört talas om golvslipning i Nacka? Inte? Då är det dags att du blir bekant med det nu. För det är med hjälp av en golvslipning som du kan få ett golv där den slitna ytan är borta och istället får du en yta som du kan göra precis vad du vill med. Magi? Nej. Bara en helt vanlig golvslipning alltså. En åtgärd som är så pass billig att du inte ens behöver fundera över att göra det.

Friska golv med golvslipning

När du väljer en golvslipning så får det flera olika effekter. Du får en ny yta som du kan behandla, och därmed få ett nytt golv igen. Men du får även en yta som blir mer tålig och hållbar än den tidigare. För om du har ett golv som är slitet och kanske till och med trasigt, så innebär det att ytan är bruten på ett sätt som kan innebära att vätska från golvtvätt och spill kan komma ner och skada golvet. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: https://www.golvslipningnacka.nu/

Nytt golv med golvslipning på Södermalm

13 aug 2021

Har du funderat på att lägga om ditt golv? Har du ett gediget trägolv? Bor du på Södermalm? Då kan du få ett golv som ser ut som nytt igen genom en perfekt, enkel och mycket billig golvslipning.

Södermalms finaste golv. Är det ditt kanske? Kan det vara så att du dessutom har Södermalms smartaste golv? Och det golv på Södermalm som har många olika utseenden? Då har du troligen ett gediget trägolv, som kan slipas många gånger. Du har säkert också upptäckt att du enkelt kan anlita ett företag som arbetar med golvslipning. Ett sätt som gör att ditt golv blir som nytt igen. Men inte bara det. För efter en golvslipning kan du välja precis vilken ytbehandling du vill. Golvslipning är dessutom mycket billigare än om du ska lägga ett nytt golv. Smart, billigt, fint, föränderligt. Som ditt golv på Södermalm, alltså.

Golvslipning av proffs

Vill du att golvslipningen ska gå som en dans så ska du anlita professionella dansare. Ja, den typen som arbetar med golvslipningsmaskiner alltså. För när du ser en professionell golvslipare så är det en fascinerande syn. Maskinen och föraren som rör sig över ditt golv som om det var en dröm. Och efterlämnar ett golv som också är som en dröm. Numera finns det även golvslipningsmaskiner som samlar upp sitt eget damm. Kan det bli bättre än så i din dröm? Ja, kanske med den läckra ytbehandlingen som du redan gått och funderat på under en tid. Läs mer om golvslipning på denna sida: golvslipningsödermalm.se

Brandisolering förebygger att allt brinner ned

11 aug 2021

För att skydda både fastigheter och dess innehåll bör man utrusta byggnader med brandisolering. Då kan man skydda byggnaderna bättre och enklare släcka eventuella bränder som uppstår.

Du känner säkert till uttrycket att någonting sprider sig som en löpeld. Som till exempel ett rykte. Anledningen till att man liknar hastigheten med en löpeld är förstås att brand har en tendens att sprida sig otroligt fort. Från ett rum till ett annat tar sig eld och rök fram och förstör allting i sin väg. Många byggnader brinner tyvärr ned helt i onödan. Hade de varit utrustade med brandisolering hade det kanske gått att isolera bränderna till ett eller något enstaka rum. Därmed hade man kunnat rädda både stor del av själva byggnaden, men också mycket av innehållet som bokstavligt talat går upp rök. Möbler, dokument, fotoalbum och böcker. Allting försvinner inom loppet av ett par minuter.

Stenull används som brandisolering

Brandisolering innebär att man utrustar väggar med material som ska stå emot bränderna. Som ska hindra branden från att nå exempelvis sladdar och ledningar och därmed explodera och ta ytterligare fart. Det finns olika slags material man kan använda för att brandisolera, men stenull är kanske det vanligaste. Så, varför skulle du ta risken att jobba eller bo i en fastighet som inte är brandisolerad? Det krävs inte mycket för att ett liv ska gå upp i rök innan du knappt hinner blinka. Att isolera bränder är det mest effektiva sätt att skydda både byggnaden och för att släcka branden i fråga.

Rensa bland elprylarna

8 aug 2021

Gamla lampor, adventsljusstakar som har blivit omoderna och brödrosten som har sett sina bästa dagar borde bara slängas, men vi vill ändå gärna spara på allt som känns rätt så bra att ha.

Känner du igen det? Varje gång du plockar fram julgransbelysningen och ser de gulnade ljusen tänker du att den är ju ändå helt okej och alla lampor lyser, men nästa år så ska du minsann köpa en ny i god tid. Det är kanske ännu värre när man plockar fram en tung och otymplig dammsugare och släpar på den varje gång man städar. Man gör sig själv en björntjänst, för det vore ju så enkelt att bara åka iväg till sin närmaste elfirma i Uppsala.

Man vill ha allt

Man kanske fruktar det värsta innerst inne, att när man väl kommer iväg till en elfirma vill man ha allt där finns. Det finns ett uppdämt behov av ny elektronik, nya och lättare material, snygga och moderna adventsljusstakar, bättre ljus i lamporna och en mer kraftfull dammsugare. Designen har ändrats, och det kan vara roligt att få en ny modell på sin kökslampa.

Det kan också fungera som en inspirationskälla. När du går in på elfirman kanske du pratar med personalen om vad det finns för nya dammsugare, tvättmaskiner, ledbelysningar och andra nyheter som du aldrig tidigare har sett. Det hela kanske slutar med att ni har bestämt en tid för installation hemma hos dig. Nya elprylar är mycket mer strömsnåla än de gamla, och de har många fler finesser.

Nya idéer för dig som ska bygga hus

13 jul 2021

Vill du bygga ditt eget hus? Siktar du på ett trähus eller ett i sten? Vad finns det för fördelar med att bygga stenhus? Har du några frågor om vad som gäller kan du ta en titt här nedanför.

Tanken på ett eget hem är nog det som finns hos alla människor. Att ha ett eget krypin, något som finns där och väntar när du kommer hem på kvällen, eller för all del på morgonen. En del människor vill ha ett gediget trähus, andra vill hellre ha ett mer underhållsfritt material. Det som är intressant är vad du vill ha. Vilket hus vill du komma hem till?

Stenblocken i ett stenhus är gjorda av sand, vatten och kalk. Det gör det hela mycket miljövänligt. Ingen armering behövs heller. Resultatet blir ett jämnt och behagligt inomhusklimat. Det bästa av alla världar.

Tankar runt att bygga stenhus

Det är ofta en massiv stomme på stenhus. Detta gör att stommen isolerar mot kyla och samtidigt kan den lagra en mängd härlig och god värme. Tack vare att stenhuset har en förmåga att minska buller utifrån bidrar huset till en behaglig och relativt tyst inomhusmiljö. En tredje sak är att sten inte kan brinna. Det innebär att risken för brand minskar väsentligt. De föremål som är på insidan kan ju förstås börja brinna. Tyger, gardiner, kuddar och andra textilier är ju i sig verkligen lättantändliga, men själva byggnaden brinner aldrig ner till grunden. Det är riktigt skönt för dig att veta.

Försvåra för tjuven

20 jun 2021

Vill du skydda din fastighet kan du välja något som är ogenomträngligt. Något som kommer stå kvar långt efter att du har flyttat och som tål allt vad väder, vind och andra krafter kan orsaka.

Det är nog få saker som är lika hemska som att komma hem och upptäcka att det har varit inbrott. Att någon har varit inne och rotat runt i det som är ditt privata. Kanske det till och med är saker som var mycket värdefulla för dig som inte längre finns kvar. Tjuven kommer antagligen inte ens att få så mycket för det som är stulet. Men det handlar inte bara om själva stölden, utan även om att någon har varit inne i din fastighet oinbjuden. Du börjar undra hur de har kommit in och om de kan komma tillbaka. Säkert kommer tankarna snurra kring hur de har snokat runt och rotat i alla dina privata saker.

Säkerhet för företaget

Antingen det rör sig om ett inbrott i en bostad eller på ett företag så är det en stor chock och en hemsk händelse. Om inbrottet sker på ditt företag kan viktiga handlingar eller dyrbar utrustning vara borta. Och du kanske till och med har information som kan skada företaget om det läcker ut. Butiker kan också vara mycket lockande för kriminella att bryta sig in i. Därför är det många butiker som använder sig av saxgaller. Det är ett effektivt inbrottsskydd och fungerar som ett galler som du kan dra för och öppna precis hur du vill.

Med ett snyggt tak över huvudet

20 jun 2021

Är du lycklig över ditt nya hem, men har ändå känslan av att det är någonting som skaver. Kanske taket? Om taket är fult kan det markant påverka hemmets uttryck. Tur då, att det går att ordna!

Ska du flytta till ett nytt, fint hus? Då känns det förmodligen spännande och kul. Tänk vad du kan göra med all ny yta, och att få njuta av de vackra golven och den snirkliga stuckaturen. För att inte tala om taket som är så – fult. Ja, tyvärr kan det vara så i en del bostäder. Allt är helt underbart, förutom just taket. Man kanske tänker att det inte gör så mycket, för hur ofta tittar man upp i taket, egentligen? Men faktum är att det påverkar mer än man kan tro. Taket är ju, förhållandevis, en väldigt stor yta. Och det är inte någonting man kan dölja med mattor, direkt. Däremot kan man dölja det med färg!

Takmålning innan inflyttning

Ja, man kan måla taket. Kanske har du ett tak av furubrädor, laserade i ett pigment som inte alls känns som du. Då är det bara att måla över! Eller bara och bara, man måste tänka på lite saker innan förstås. Till exempel att täcka för allting undertill så att färg inte råkar droppa på möbler. Men här har du ju guldläge – passa på innan du flyttat in alla möbler. Det är den absolut smidigaste lösningen. Lycka till med din takmålning! Det kommer bli alldeles strålande snyggt. Läs mer om takmålning på denna webbsida: takmålningstockholm.se

Korrekta bygglovsritningar gör ditt bygglov till en dans

14 jun 2021

Vill du ha en bygglovsritning utförd? Har du fått tag i en tomt där du vill bygga ditt drömhus? Vet du vad som krävs för att få bygglov och vad som måste presenteras i en inlämnad ritning?

En vacker dag kanske din dröm går i uppfyllelse. Du hittar en tomt där du kan bygga ett hus. Och inte vilket hus som helst. Det är ditt drömhus som ska uppföras. Nu ska det letas arkitekt och funderas på material i stommen och senare i inredningen. Vilken resa det kommer att bli. Från att bara ha en tomt, till att få bygglov, därefter fixa grund och sedan resa själva stommen till huset. Att bestämma hur det ska se ut på insidan, vilka kranar som behövs, golv att lägga, värmekällor och ventilation. Det tar lite tid att få till ett drömhus.

Inga tvivel på att det blir riktigt

Det är viktigt att det företag som anlitas gör helt korrekta bygglovsritningar, annars kan det bli riktigt tokigt i slutändan. Är det en felaktigt utförd byggritning kan det innebära att du inte får ditt bygglov. En situation du vill undvika till varje pris. Du har ju beställt en bygglovsritning för att bygget ska kunna gå att genomföra. Men vad behöver man då ta med i sin ritning? Är det något som är lätt att förutsäga eller krävs det en expert på området, kan man undra. Ett bra företag som gör bygglovsritningar har full koll på dessa frågor. Hitta ett kanonföretag och saken är löst.

Slipp ogräs på uppfarten

2 jun 2021

Fy, så trött du är på att rensa uppfarten från ogräs var och varannan vecka. Inget sätt verkar bra, och dessutom flyttar sig gruset mot sidorna så att du måste kratta uppfarten konstant.

Ogräsmedel, brännare och manuell rensning. Det spelar ingen roll om du lägger en duk under ditt grus, för ogräs sprids även uppifrån. Så plötsligt ligger du där på alla fyra och rensar otaliga maskrosor, grästuvor och annat som slagit rot. Plattor har du testat, och då var det ännu värre att hålla rent. För ogräset satte sig i varenda springa. Nej, nu får det vara nog. Nu tänker du göra som flera av grannarna har gjort. Nämligen satsa på en asfaltering av din uppfart. Så skönt det ska bli att kunna lägga din tid på annat. Som att rensa ogräs i rabatterna i stället.

Hållbar och stark yta

Asfalt är något som du är van att se på vägar och parkeringar. Det är ett material som är både hållbart och starkt, men som ändå släpper igenom vatten. Därför är det också ett material som mer och mer används på uppfarter till villor och fritidshus. Väljer du asfalt så kan du slippa tänka på underhåll. Du behöver inte rensa ogräs. Allt det jobbiga som du kämpar med på uppfarten kan du släppa helt och hållet. Så tänk hur mycket tid du kommer att få över till annat framöver. Samtidigt som din uppfart bara är där och ser snygg och tålig ut för all framtid.

Att renovera - både kul och jobbigt

24 maj 2021

Behöver ni renovera ert badrum? En renovering kan ställa till det en hel del för en när ett viktigt rum plötsligt inte går att använda under en längre period. Men det är värt det i slutändan.

Att göra om hemma är alltid roligt. Speciellt när man gör om så pass att man kan se tydliga resultat. Men det kan också vara jobbigt att behöva leva i ett renoveringskaos, även om man vet att det bara är under en begränsad period. Det kan vara hantverkare som springer in och ut men också att hemmet ser helt galet ut. Att inte kunna använda sina rum som vanligt kan vara stor del i att många väljer att inte renovera i första taget. Men det är faktiskt värt det. Har ni ett badrum som skulle ha behövt renoveras för länge sedan? Då är det dags att göra det.

Gör en badrumsrenovering

Att göra en badrumsrenovering tar både tid och energi då man under en tid får leva utan ett fungerande badrum. Man behöver också vänta in alla olika hantverkare som ska hjälpa till. Ska ni renovera badrum i Göteborg kan ni kolla på nätet efter en lämplig firma som kan hjälpa er. Ofta kan dessa firmor samverka med andra hantverkarna som behövs, som rörmokare och elektriker. Att se till att badrummet fungerar och är fräscht är viktigt eftersom vi spenderar så pass mycket tid där. Mögel och annat som kan bildas i badrum kan tränga igenom in till väggarna om man inte gör något åt saken.

← Äldre inlägg