Vill du jobba utomhus?

Har du funderat på vilka jobb det finns där man får spendera dagarna utomhus? Vill du jobba med olika projekt? Skulle du vilja förverkliga en dröm om att köra hjullastare och grävmaskin?

Det finns flera omväxlande yrken att välja på idag, men många av dem innebär att du mest sitter bakom ett skrivbord eller bakom ratten ute på vägarna. Vill du istället ha ett utomhusjobb med omväxling kan allt som har att göra med trädgård, skog, mark och anläggningar vara ett riktigt bra alternativ.

För den som gillar att sitta bakom ratten men i lugn takt istället för att flänga runt på vägarna kan ett arbete som markanläggare vara svaret. Men vad gör man egentligen om man arbetar med markarbeten i Göteborg? Finns det några konkreta svar? Eller beror det helt enkelt på vilka upphandlingar som görs? Låt oss titta närmare på vilka arbetsuppgifter du kan få om du skulle välja att jobba utomhus och vara ansvarig för mark och anläggning.

Arbetsuppgifter för en markanläggare

Att anlägga mark kan innebära flera saker. Dina uppgifter kan till exempel vara att rulla ut konstgräs på en fotbollsplan, en lekpark eller lägga plattor och sten på trottoarer eller gator. Du kan få gräva runt ett hus för att det behöver dräneras. Vidare kan det behöva dras fjärrvärme, byggas vägar, byggas husgrunder eller anläggas parker.

Om man tänker efter är det fler platser att arbeta på än man kanske tror från första början. Du kör hjullastare och grävmaskiner på dagarna varvat med att vara nere på marken och handgripligen se till att saker kommer på plats. Dina arbetsplatser kan variera i det oändliga. Det behövs markanläggare vid broar, tunnlar, flygplatser, industriområden, skolor eller varför inte på ett nöjesfält.

Asfaltering i litet och stort

Skulle du vilja jobba med asfalt kan det förekomma jobb ute på vägarna och då kan det hända att du får arbeta på nätter likväl som på dagtid. Det är vanligt att nattarbete förekommer då man behöver göra stora arbeten ute på motorvägar. Då går jobben i skift för att uppgiften snabbt ska bli klar, underlätta för trafik och slippa störningar.

Det är ett riskabelt arbete då man arbetar så nära bilar som kommer i full fart. Även om det är avspärrat och hastigheten är nedsatt till trettio kilometer i timmen kan det vara riskabelt. Då är det bra mycket säkrare att lägga asfalt på en garageuppfart.

5 Oct 2020