Var finns målarna i Solna?

Letar du efter en målare i Solnmålarea? Det är en relativt liten kommun – åtminstone till ytan. Faktum är att det är Sveriges tredje minsta kommun, med en landareal på 20 kvadratkilometer. När vi talar om befolkningsantal, är det dock landets 27:e största kommun. Att människor bor så tätt här har lett till att näringslivet och tjänsteutbudet är relativt koncentrerat. Det, och närheten till Stockholm, gör att det är mycket enkelt att hitta en målare i Solna.

Dock kan det finnas anledning att stödja det lokala näringslivet. Om man bor i Solna, är det kanske också just en målare från kommunen man vill anlita. Genom att stödja lokala företagare bidrar du till att göra din kommun lite mer levande.

Så var finns egentligen målarna? Vi har använd en karttjänst för att ta reda på det.

Textens syfte är undersökande och inga varumärken kommer således att nämnas.

Huvudsta

I Huvudsta, som är en stadsdel i Solna, finns en målare. Här finns alltså möjlighet för de boende att stödja det som verkligen är nära. Målaren har fått mycket goda rekommendationer – alla vi ser ger högsta betyg förutom en (som ger näst högsta betyg). Rosorna handlar bland annat om ett trevligt bemötande, hög hantverksskicklighet samt en god förmåga att göra upp tidsplaner och hålla dem.

Skytteholm

Även för skytteholmsborna finns möjligheter att stödja det som är riktigt lokalt – alltså inte bara det som finns inom den lilla kommunen, utan också det som finns i den lilla stadsdelen. Den här målaren har inte fått särskilt många recensioner, men en väldigt nöjd kund har gett firman högsta betyg. Det här motiveras med att ägaren är ödmjuk, flexibel och i allmänhet lätt att ha och göra med. Dessutom har målarlaget med råga överträffat kundens förväntningar.

Råsunda

I Råsunda, som är en av Solnas äldsta stadsdelar, finns en etablerad målerifirma. De har fått många mycket positiva recensioner med högsta betyg, men också en del som valt att ge dem lägsta betyg. Åsikterna tycks alltså gå isär en del, även om det bör nämnas att de som gett dem högsta betyg är mångdubbelt fler än de som gett dem lägsta betyg.

En som gett lägsta betyg har anmärkningar på att en anställd planerat projektet dåligt, och inte varit bra på att höra av sig. En offert hade getts, men ingen återkoppling hade skett. En annan som gett lägsta betyg säger ungefär samma sak.

De som gett firman högsta betyg talar bland annat om att de är snabba, prisvärda och noggranna. Också att de ger fantastisk service, och att de upplevt att firman verkligen har gjort det där lilla extra för dem.

Solna centrum

Den sista målaren vi tittar på har sitt säte i närheten av Solna centrum och Hagalund. De sysslar inte bara enbart med måleri, utan även med renoveringar och husarbeten av olika slag. Nästan alla kunder har gett firman mycket bra betyg. En av kunderna var dock missnöjda med utförarnas skicklighet.

Här är en målarfirma i Solna som fick mycket goda betyyg av användarna, 

 

20 Nov 2018