Totalentreprenad Stockholm - tips och råd

Större byggprojekt och mer komplexa renovering sköts med fördel av proffs och där man som privatperson tar, minst, ett steg tillbaka. Genom att välja professionell hjälp så väljer man en säkerhet som dels ligger i att kostnaderna inte skenar iväg och dels i att man vid eventuella problem kan ha en enklare väg mot åtgärder och mot exempelvis försäkringsbolag som ställer krav på fackmannamässigt utförda jobb.

Det man även bör överväga är att välja totalentreprenad i Stockholm. Detta då just den typen av entreprenadform ger många fördelar och dit bland annat dessa kan nämnas:

  • Effektivare jobb. Grundprincipen med totalentreprenad i Stockholm är att du anlitar en och samma firma snarare än flera stycken. Det företag du anlitar tar över hela ansvaret och är de som ser till att samordna alla hantverkar. Lekmän kan ha svårt att få ihop arbetsgången och detta kan leda till höga kostnaden och ineffektivitet.
  • Ansvar. Du slipper ta ansvar vid eventuella problem eller anmärkningar i samband med besiktning. Företaget du anlitar bär detta så fort ni skriver avtal. Du tar ett steg tillbaka - men är ändå inblandad i projektet genom den kontaktperson som utses.
  • Prisvärt. Det effektiva jobb som totalentreprenad i Stockholm borgar för kommer att leda till lägre kostnader. Ingen hantverkare står och hänger på en spade i väntan på att en annan ska bli klar - allt flyter på framåt och det sparar dig pengar.

Givetvis så handlar det också om att hitta rätt partner. Det ligger på ditt bord att undersöka och ta reda på så mycket som möjligt om de företag du valt att ta in offerter från. Referenser är en underskattad nyckel i att hitta rätt. Har man genomfört ett projekt liknande ditt och haft totalentreprenad även där? Be alltid om nummer och se till att ringa dessa kunder för att verifiera uppgifterna.

Tänk även på att säkerställa att företaget har kapacitet för att klara av alla detaljer inkluderade i det projekt du ska genomföra. Finns det exempelvis grävmaskiner, finns det rörmokare, elektriker och snickare? Kolla upp och se till att det kan visas upp certifikat och yrkesbevis. Kort sagt: gör din research!

28 Nov 2022