Takläggaren ger huset i Haninge ny fräschör

Har du ett trevligt hus men där taket är slitet och fult? Det kanske rentav regnar in lite eller så har mossan fått fäste på ett oönskat sätt. Låt takläggaren komma att titta och ge förslag.

Det behöver inte bli dyrt, och man behöver inte lägga ett helt nytt tak. Det vore ju trevligt att få ett helt nytt, men i många fall kan man förbättra det gamla för en mycket mindre slant. Om man till exempel anlitar en erfaren takläggare i Haninge får man proffstips på hur man kan göra. Visst slitage blir det alltid på gamla hus, men du kan själv göra mycket för att hålla det i trim. Du kan se efter det regelbundet och hålla mossa borta med medel som är avsedda för det.

De bästa råden från takläggaren

Har du ett plåttak, kanske du behöver måla det innan rosten får fäste. Har man takpannor ska man kolla så att det inte har blåst bort några, att allt ser bra ut och att de är hela. Be takläggaren att kontrollera takläkt, stuprör och hängrännor. Dessutom kanske du ska kolla taksäkerheten. På gamla tak kan det behövas lite nya vajrar och steg och annat, så att det är säkert för hantverkare att gå där.

Det är mycket en fastighetsägare behöver hålla reda på, men om du tillkallar en expert får du både goda råd och vettiga alternativ. När ni har pratat igenom det hela blir det kanske ett helt nytt tak i alla fall.

10 Apr 2021