Stuckatur Stockholm - tips och råd

Stuckatur i Stockholm var - precis som i övriga delar av världen - väldigt vanligt förekommande under 16-17- och 18-talet. Ser man till stuckatur så handlar det om ett dekorativt element som har anor långt tillbaka till antiken och som fick en enorm spridning i och med renässansen.

I USA kom den viktorianska arkitekturen att förvandla stuckatur till ett självklart element i offentliga byggnader och i bostäder för de mer bemedlade.

Stuckatur idag ser man inte lika mycket av, men faktum är att det har börjat röra på sig mer och mer i den frågan. I synnerhet i vår huvudstad: stuckatur i Stockholm har blivit allt populärare och här nedan ska vi titta lite närmare på detta. Hur ska man egentligen ställa sig till stuckaturarbeten i Stockholm och för vilka passar det? Vi radar upp några punkter:

  • Stuckatur ger skönhet. Ser man till stuckatur så handlar det uteslutande om skönhet, elegans och lyx. Sätter du stuck i din bostad så kommer detta att innebära att du får lite mer personlighet och en mer ombonad, lyxig känsla.
  • Stuckatur för alla? Man brukar säga att stuckatur inomhus kräver viss takhöjd. Sant är att en bostad med högre takhöjd ofta gifter sig perfekt med stuckatur då det ramar in och får hemmet att kännas mindre tomt och ödsligt. Lika sant är emellertid att stuckatur i Stockholm även kan sättas i mer vanliga bostäder - men att det då handlar om smakfullhet och balans. Less is more - det får aldrig bli kitsch av det hela.
  • Personlig och modern stuckatur i Stockholm. Det finns tillverkare av stuck i Stockholm som använder sig av moderna material och tekniker för att - på ett prisvärt sätt - kunna möta kundernas önskemål och behov. Dessa kan tillverka skräddarsydd stuckatur, men där man även kan välja befintlig sådan. Företagen kan även restaurera och reparera äldre stuckatur på ett snyggt och smakfullt sätt. Är du intresserad av stuck så är det till dessa företag du vänder dig.

Hitta mer information om ämnet genom att besöka stuckaturföretagstockholm.se.

28 Apr 2023