Letar du golvläggare?

Anlita golvläggare i Dalarna

Är det så att du behöver lägga ett nytt golv? Gratulerar, att få ett nytt golv är mycket snyggt. Om man får tag i rätt golvläggare, vill säga. Vilket material ska du välja? Valet av golvmaterial bör tas utifrån hur du använder rummet där det nya golvet ska ligga. Är det i köket, kan man gott och väl lägga golv antingen i snyggt furu med tiljor, med klinker (som är lätt att rengöra) eller varför inte ett lantligt stengolv? Är det i hallen kanske man vill lägga ett golv med golvvärme och klinker. Är det i vardagsrummet kanske man önskar sig en snyggare parkett eller ett fint trägolv med tiljor.

Lägga golv själv

Beroende på hur underlaget på golvet ser ut kan du antingen lägga klinkern direkt på golvet, ellel så bör du förbereda golvet innan du påbörjar klinkerläggningen. Det är mycket viktigt att göra förarbetet så grundligt du bara kan innan du påbörjar golvläggningen med klinker. Det bästa är om du kan använda det gamla golvet som redan ligger och lägga klinker ovanpå det. Då kan du räkna med att den tidigare golvläggaren har gjort sitt arbete noggrant i förväg. Har du ett flytande golv som underlag, kan du inte använda det som underlag för att lägga klinker på. Av förståeliga skäl kan golvet inte bukta, utan måste vara helt plant.

Anlita golvläggare

Är du det minsta osäker på om du kan lägga klinker på golvet som du redan har, bör du anlita en golvläggare. Googla "golvläggare" och sedan den ort där du bor och behöver din golvläggare, så att du får tag i någon golvläggare nära där du bor. Ta sedan kontakt och be om offert och referenser. Referenserna är viktigare än offerten då den som är noggrann vill ha ett bra golv, till rätt pris, och inte ett billigt golv men som inte håller i längden.

Bor du i Dalarna?

Den som bor i Dalarna har ett 50-tal golvläggare att välja mellan, eventuellt fler än så. När du ska välja golvläggare i Dalarna bör du anlita den som har mest erfarenhet och kan lägga alla slags golv. Ska golvet som du ska lägga vara i badrummet bör man absolut anlita en golvläggare som är auktoriserade av GVK – Svensk våttrumskontroll, då hantverkaren måste kunna hantera våtutrymmen. Det är mycket viktigt med lutningen och vattenlås när man läggare golv i badrum. Ju fler certifieringar som golvläggaren har avlagt desto bättre golvläggare, så läs på noggrant innan du bestämmer dig. Här kan du läsa mer om golvläggare i Dalarna på: https://www.golvläggaresödradalarna.se.

13 Sep 2019