Kan vem som helst lägga fiskbensparkett?

Lika enkelt att lägga fiskbensparkett som klickgolv? Det är viktigt att veta att det är en enorm skillnad. För fiskbensparkett krävs betydligt mer kunskap.

Andreas såg fram emot helgens projekt. Dagarna skulle ägnas åt att lägga fiskbensparkett i vardagsrummet, något som han inte tidigare gjort. Men han var redo för utmaningen. Allt han behövde var inhandlat och låg hemma i gästrummet redo att användas. En tidsplan var gjord så han kunde njuta av sista lediga kvällen på söndagen.

Fredag kväll kunde han inte hålla sig och började ta bort plastmattan som just nu låg i rummet. Under såg det inte för roligt ut, men hade golvet legat bra förut var det nog bara att lägga på det nya utan problem. Trött men nöjd med att redan ha gjort första delen gick han till sängs.

Lägga fiskbensparkett, en utmaning

Direkt efter läste han åter igenom en arbetsbeskrivning han hittat på nätet. Han satte igång och insåg snart att det skulle bli mera tidskrävande än han trott. Men det stoppade honom inte. Hela dagen jobbades det hårt med bara korta pauser för mat och toabesök. Sent på kvällen var både kroppen och ögonen trötta.

Andreas granskade gårdagens jobb. Något var fel. Golvet såg inte ut att ligga tätt och buktade en aning. Han synade golvet noga och såg att en bit halvvägs in på gårdagens jobb inte var exakt som de andra. I stället för att börja om hyrde han in en golvläggare. Fiskbensparkett krävde mer kunskap än vad han besatt. Det var bara att erkänna.

5 May 2022