Fördelar med att anlita en takläggare

Ett korrekt lagt tak ska hålla mellan 50-80 år och det är också den låga tiden man ska ha i åtanke då man står inför att byta taket på sitt hus. Skulle du upptäcka att ditt tak på huset i Stockholm inte längre håller måttet och att ett byte fordras så ska du tänka långsiktigt snarare än att försöka göra en snabb ekonomisk vinst.

Menas med detta: felet många gör är att man väljer att byta taket på egen hand. man köper allt material, man läser på lite kring hur en takläggning ska se ut, man hyr ställningar och så sätter man igång. Vi menar att man definitivt kommer att tjäna pengar på detta - men för stunden.

Hur länge håller ett sådant tak i jämförelse med ett tak lagt av en professionell takläggare? Vi skulle säga att det kan skilja uppemot 20 år i ren livslängd och där har vi också vår tanke om långsiktighet förklarad.

En takläggare ger dig fler valmöjligheter

Nu är det inte bara själva takläggningen och den längre livstiden för taket som är fördelaktigt med att anlita en takläggare. Vi skulle säga attd et finns några andra talande punkter och vi tänkte presentera dessa nedan:

  • Vilket material?En takläggare kan i sin samlade bedömning ge tips som kan göra arbetet billigare. Du kanske har tegel på ditt nuvarande tak i Stockholm - men det kanske är möjligt att byta till ett plåttak istället och därmed få en lägre belastning på hela huskroppen. Ett tak i tegelimitation kanske är mer hållbart i längden och utan att påverka husets estetik. En takläggare kan ge värdefulla tips.

 

  • Rot-avdraget: Du kan idag använda en generös skatterabatt i form av Rot-avdraget där du dara av 30% av den totala arbetskostnaden för jobbet din takläggare i Stockholm lägger ner. Detta med ett tak på 50.000 kr/år och person.

 

  • Materialrabatt: Många takläggare har förmånliga rabatter hos bygghandlar och kan därmed erbjuda dig bättre priser än om du skulle köpt materialet på egen hand. En lite bortglömd fördel.

 

  • Allt i ett:Hur gör du med ditt gamla tak? Hur ser du till att ditt arbete med takläggningen blir så säker som möjligt? Det kommer alltid merkostnader vid ett takbyte där du behöver hyra en container för att bli av med det gamla taket och där du behöver hyra ställningar (och eventuellt säkerhetslinor) för att kunna jobba säkert. Anlitar du en takläggare så ingår detta i priset.

 

  • Konkurrensfördelen: I Stockholm så kan du använda konkurrensen mellan takläggare för att få till stånd ett bättre pris. ta in flera offerter, ställ dessa mot varandra och våga förhandla lite. Här kan du banta ner priset ganska rejält.
17 Dec 2017