Fördelar med att anlita en golvläggare

Även om ett golv - ett korrekt lagt sådant - ska hålla under en lång, lång tid så gör det naturliga slitaget att man då och då måste agera. Det naturliga är att man slipar golvet och genomför en efterföljande ytbehandling. Detta är det sätt som är absolut bäst sett till kostnad och resultat - en golvslipning är både prisvärd och tar samtidigt fram golvets vackra egenskaper.

“ I vissa fall går det inte att slipa golvet. Det kan vara för nött, slipat för många gånger eller inte stämma överens med den egna smaken. Här krävs ett byte och en anlitad golvläggare “

Men, i vissa fall så är en golvslipning inte möjlig att genomföra. Golvet kan vara slipat för många gånger och där det inte finns någon slipyta, golvet kan vara vara av exempelvis klickmodell - där många inte går att slipa - och golvet i fråga kanske inte stämmer överens med sin personliga smak. Har du exempelvis köpt en bostad i Stockholm där vardagsrummet har ett laminatgolv inlagt så kanske detta golv är ditt val - det passade de förra ägarna; men du vill ha ett annat typ av golv.

“ Anlitar du en golvläggare så slipper du sprickor, bubblor och ett golv som lutar. Du får ett fackmannamässigt jobb utfört och ett golv som står emot tidens tand “

Oavsett vilket så fordras ett golvbyte och om detta ska vi komma med några, förhoppningsvis, värdefulla tips. Vårt första tips är både enkelt och handfast: anlita en golvläggare. Många frestas av att lägga golv på egen hand, men vår erfarenhet säger att resultatet sällan motsvarar förväntningarna. Ska du byta golv i din bostad i Stockholm så bör du ha mycket tid till övers, du bör ha kunskap, du bör ha rätt verktyg och inte ens då är det säkert att du lyckas.

Anlitar du istället en golvläggare så slipper du sprickor, du slipper ett golv som lutar, du slipper bubblor och du slipper den skevhet som många golv - lagda av lekmän - får. Du får, helt enkelt, ett fackmannamässigt utfört jobb och ett golv som håller genom att anlita en golvläggare. Förutsatt att denna är duktig.

Hitta rätt golvläggare i Stockholm

Som inom de flesta hantverkarbranscher så skiljer det mycket i kvalitet mellan olika golvläggare. Du måste välja rätt och just i Stockholm blir detta extra svårt då antalet golvläggare är väldigt många. Vi tänkte visa på några sätt som kan hjälpa dig att hitta rätt:

  • Priset: begär in offerter - inklusive Rot-avdraget - från flera golvläggare. Välj bort de dyraste och de billigaste företagen. Ett alltför högt pris är sällan motiverat och ett lågt sådant kan vara ett sätt att locka till sig kunder - trots att man håller låg kvalitet.

 

  • Referenser: En viktig punkt är att du ser över vilka arbeten som företaget gjort tidigare - och att du ringer några kunder. Referenser är extremt viktiga för att hitta rätt golvläggare. 

 

  • Garantier: Se till att få garanti på det utförda jobbet - inskrivet i avtalet. Detta både gällande arbete och material.

Vill du veta mer. Besök denna hemsida.

3 Jan 2018