Fönster kan vara en energitjuv – men också en viktig del av husets ventilation

Fönster är en av ditt hus allra viktigaste komponenter. Har du gamla fönster kan det vara dags att byta, men tänk på att inte välja alltför täta fönster.

Hur ser du ut egentligen? För dig som är ägare till en villa vars fönster inte blivit utbytta på länge kan detta vara en relevant fråga att ställa. Dina fönster är bokstavligt talat ditt fönster mot världen, och är en viktig komponent i ditt hus allmänna välbefinnande.

För det kan man faktiskt tillåta sig att tala om; att ett hus kan “må” på olika sätt. Särskilt när det kommer till fönster, som har så stor påverkan på hela husets ventilation och energieffektivitet. I dag är det vanligt att en husägare försöker täta varje drag som finns i huset, på jakt efter en lite lägre uppvärmningskostnad, men faktum är att det kan vara att skjuta sig själv i foten.

Fönster kan vara en del av husets lungor

Ditt hus är nämligen byggt med en särskild fönstertyp av en anledning. Äldre hus kan faktiskt ha hela sin ventilation beräknad på en hel del självdrag från till exempel fönster. Att helt täta till detta med supertäta energifönster bör bara göras efter att du konsulterat en expert.

När du beställer fönster från Villafönster eller någon annan svensk fönstertillverkare kan du konsultera vederbörande angående vilken fönstertyp som passar ditt hus bäst. Var noga med att specificera byggår på huset när du begär en offert.

9 Sep 2022