Det är ett ofog att inte ha fogfria golv

Kan man göra det lättare för sig än att välja helgjutna och fogfria golv som är lätta att hålla rena, som tål kemikalier, hård belastning, mycket slitage och som ändå är snygga att titta på?

Om man ska lägga golv i en industrihall, en arena eller någon annan lokal där det är mycket slitage så är det bäst att lägga ett fogfritt golv som är lätt att hålla rent och tätt. De bästa är att ta kontakt med ett seriöst, kunnigt företag innan man ger sig på att ordna med golvet för det finns epoxi, akryl eller polyuretan som har lite olika egenskaper.

Ett fogfritt golv är snyggt och hållbart

Innan man börjar med golvet bestämmer man vilken färg man vill ha. De ljusgrå industrigolvens tid är förbi. Nu finns olika färger och tjocklekar att välja på och man kan få halkskydd inlagt från första början.

Det är arbetet med underlaget som gör att golvet blir snyggt och hållbart. Folk som arbetar med att lägga ut golvmassa ser därför till att marken är stabil. De slipar och jämnar ut om den inte är plan. Sedan lägger de på en vätska som gör att golvmassan klistrar fast sig ordentligt. När det jobbet är klart återstår bara att hälla på den sorts industrigolv som man har valt och vänta på att det stelnar. Det blir stenhårt och tål tungt, smutsigt eller kladdigt arbete. Ett fogfritt golv är snyggt och håller i decennier, om det görs av folk som kan.

3 Oct 2021