Chevronparkett - ett elegant och tidlöst golv

Har du funderat på att lägga in ett nytt golv i vardagsrummet, men har svårt att hitta ett golv som passar? Det är en fråga som kräver lite extra tankekraft. Dels så handlar det om ett rum där man ska premiera det rent estetiska och där man kan göra vissa avkall på funktion och exempelvis slitstyrka - men dels så handlar det även om ett val där, det i och med detta, kan komma att kosta lite pengar.

Väljer du en chevronparkett så väljer du förvisso ett ganska exklusivt och ett ganska dyrt golv - men du väljer också ett golv som både är unikt och som är hållbart. Fördelen med en chevronparkett är att du - liksom vid andra golv av ek - kan slipa ytan med jämna mellanrum och applicera en ny ytbehandling då golvet börjar tappa sin glans.

Det handlar, baserat på detta, om en investering som ger dig ett hållbart golv långt, långt in i framtiden. Detta är även ett riktigt bra val för både miljö och klimat då du aktivt tar avstånd från det slit-och-släng-samhälle som vi lever i. Du köper ett golv som bär en kostnad rent initialt, men som betalar av sig för varje år som går.

Talande för en chevronparkett

Ett chevrongolv och en parkett med detta mönster kallas även för fransk fiskben, vilket ger en ganska bra indikation kring hur mönstret ser ut. Ett ovant öga kommer direkt att säga att du lagt in en fiskbensparkett, men där vid en närmare granskning direkt kan se skillnaderna dem emellan.

En chevronparkett har ett ännu tydligare visuellt uttryck än en vanlig, klassisk fiskbensparkett: golvet skjuter liksom ut och detta som en följd av de skarpa linjerna som bildar formen av en pilspets. Vill man ytterligare förhöja detta så kan man också välja rökt ek och få ett mörkare träslag. Detta kan också blandas för ett än mer unikt och personligt golv.

Ska du byta golv i vardagsrummet så missa inte de möjligheter som en chevronparkett för med sig!

25 Apr 2023