Blästring gör det gamla nytt i Stockholm

Blästring är en enkel och miljövänlig metod att göra ytor rena och få dem att bli som nya. Företag som arbetar med blästring i Stockholm tar in objekt till verkstaden eller kommer ut på plats.

Även om blästring som metod uppfanns redan på 1860-talet började den inte användas i större utsträckning förrän hundra år senare. Det var när man började använda metoden för att rengöra tankfartyg som utvecklingen satte igång på allvar. Nu används blästring i många sammanhang eftersom det är ett skonsamt sätt att rengöra olika föremål från korrosion, alger eller smuts.

Företag som utför blästring i Stockholm använder moderna metoder och redskap när de med hjälp av tryckluft sprutar sand på det som ska rengöras. Fördelen med att använda tryckluft är bland annat att sanden når vinklar som kan vara svåra att komma åt med en slip.

Blästring skapar en stark yta som är lätt att måla om

När du lämnar in en släpkärra för blästring i Stockholm eller får din pool renoverad får du en yta som är lätt att måla om. Man kan göra blästring på de flesta material. Den skapar en lätt ruggad yta som gör objekt man behandlat lätta att måla om eftersom färgen får bra fäste.

Blästring är en ren och torr metod. Om du kontaktar ett företag som utför blästring i Stockholm kan du få hjälp med allt från att renovera grindar till att ge bilfälgar nytt liv. Det lönar sig dessutom att renovera istället för att köpa nytt.

15 Apr 2022