Bergvärme i Stockholm

Det är vanligt att man söker efter nya värmekällor i dagens Stockholm. Och bland de som snabbt ökat i popularitet kan man hitta något som heter bergvärme.

När man talar om bergvärme så kan det vara något som man inte riktigt känner till. Eller så förstår man vad det betyder men kanske inte vet hur det går till att få in den värmen i sin villa i Stockholm. Men det är enklare än vad man kanske kan tro vid första anblicken.

Bergvärme innebär att man drar nytta av den värme som finns i berggrunden för att värma upp villor och andra bostäder. Det innebär att man borrar rakt ner i berget och därefter installerar ett system som drar upp värmen ur berget och omvandlar den till ett fungerande värmesystem inuti bostaden. Ett system som ofta inte behöver mer omvårdnad än direktverkande el.

Smart med bergvärme i Stockholm

För ett antal år sedan började man leta efter alternativa energikällor som skulle dra ner på behovet av uppvärmning med direktverkande el eller oljepannor. Och det var då som man bland annat kom på att det fanns mycket pengar att spara på den miljövänliga energikällan som idag kallas för bergvärme.

Om man vill ha bergvärme i sin villa i Stockholm så är det enkelt att kontakta en firma som arbetar med detta. Och det man egentligen behöver för att kunna få bergvärme är en bit mark att kunna borra i. Det vill säga en trädgårdsplätt, för det behövs inte några större ytor för borrning och pump.

2 Apr 2023