Balkonginglasning Stockholm - öka värdet på bostaden

Fler och fler bostadsrättsföreningar väljer att ta steget och genomföra en balkonginglasning i Stockholm. Detta sker inte av en slump. Att glasa in balkong i Stockholm är något som ger en massa mervärden. Det handlar om en ren investering där den enskilde individen kan få enorma fördelar - både för stunden och på längre sikt. Här nedan följer några av dessa fördelar:

  • Värdeökning. En balkonginglasning i Stockholm gör att värdet på bostaden blir högre. Många spekulanter ser en inglasad balkong som en riktig lyx - och man är också beredd att betala för detta. Något som leder till en budgivning och ett bättre slutpris den dagen man ska sälja sin lägenhet.
  • Förlänger säsongen. En balkong under sommaren är underbar - men underbart är, dessvärre, också kort. Vi i Sverige har en relativt kort sommar och detta gör att vi heller inte kan använda detta extra rum i den utsträckning vi skulle önska. Och, om det blåser eller regnar så blir det också något som påverkar negativt. Väljer man att glasa in balkong i Stockholm så gör man sig själv oberoende av väderleken: man kan sitta utomhus även om det spöregnar. En balkong kan användas året om ifall man kombinerar inglasningen med exempelvis en extern värmekälla. Att sitta ute på balkongen på vintern är riktigt mysigt!
  • Dämpar buller och oljud. Stockholm är en storstad och med detta kommer också liv, rörelse - och buller och oljud - som ett brev på posten. En balkonginglasning gör att en stor del av detta ljud dämpas bort. Det påverkar dels när du sitter på balkongen, men även då du befinner dig inne i lägenheten syns en stor skillnad.
  • Skräddarsydda lösningar. Det spelar ingen roll hur stor din balkong du har, vilken modell och form den kommer i - en inglasning kan alltid skräddarsys efter detta. Med rätt företag för en balkonginglasning i Stockholm så skapas en lösning som fullt ut passar din balkong. Det är viktigt även sett till att det handlar om ett projekt som kräver ett bygglov. Väljer du rätt företag så får du hjälp med att ta fram ritningar som ligger i linje med fastighetens övriga stil och arkitektur.
19 Feb 2023