Vinn dyrbara sekunder med brandtätning

Mångas värsta mardröm är en brand. Även om alla skulle klarar sig bra, är det en stor sorg att se hela ens hem brinna upp. En brand sprider sig snabbt om det inte finns något som hindrar den.

Man kan göra mycket för att hindra branden från att släppas lös. Till exempel se till så all el är rätt dragen, aldrig lämna ljus igång obevakat, inte lämna hemmet medans diskmaskinen eller tvättmaskinen är igång, mm. Trots att man gör allt enligt konstens alla regler kan man inte försäkra sig om att det inte börjar brinna, däremot kan man vara förberedd. Se till att ha snabb tillgång till brandsläckare och brandfilt om det behövs. Brandvarnare bör finnas i varenda rum, eller i alla fall varenda våningsplan, och gärna testas då och då för att se att de funkar som de ska.

En viktig säkerhetsåtgärd

En annan väldigt bra sak är att göra en brandtätning. Tack vare denna tätning får ni mer tid på er att kunna ta er ut. Dessutom finns det även en större chans att ni faktiskt lyckas släcka branden. En brandtätning gör man inne i väggarna. Man använder material som stenull och tätar. Detta gör att röken har svårare att ta sig vidare och även branden. Vare sig man bor i hus eller lägenhet är det väldigt bra att ha. Bor man i nyare hus har de ofta något form av brandskydd. Är du dock osäker bör du kolla upp vad som finns. Snåla aldrig med säkerheten i huset. Läs mer om brandtätning här: brandtätning.net

17 Mar 2021