Undvik olyckor när du ska gräva med hjälp av markentreprenad

Hur kan jag gräva ner en pool i min trädgård? Vad gör jag om avloppet på min tomt behöver bytas ut? När det kommer till markarbeten är det bra att söka hjälp av en markentreprenör i Stockholm.

Att anlita någon som har erfarenhet av att gräva i olika material och vet hur man arbetar på bästa sätt på just din tomt har många fördelar. Du riskerar inte att förstöra något i onödan och det färdiga resultatet blir optimerat utifrån var fukten på din tomt samlas. Du får hjälp med vilket material som ska användas för återfyllnad och du riskerar dessutom inte att några väsentliga ledningar eller rör i marken förstörs. Genom att anlita ett företag som arbetar med markentreprenad i Stockholm kan du få hjälp med hela processen från idén om vad det är du vill ha hjälp med till det färdiga resultatet. Kanske har du alltid drömt om att ha en egen pool eller så behöver avloppsledningarna till din fastighet bytas ut eller så är det dags för ny dränering.

Rätt utrustning för att utföra jobbet

Ett företag som jobbar med markentreprenad i Stockholm har dessutom alltid rätt utrustning för det jobb du vill ha hjälp med. Kanske behöver inte tomten grävas upp, det kan räcka med att fräsa upp ett spår i gräsmattan om det till exempel ska läggas ner en kabel för fiber. Om det är väldigt fuktigt och blött i marken är det bra att använda en maskin som ger ett lågt marktryck för att inte förstöra i onödan. Ibland krävs det bygglov eller andra tillstånd från kommunen, till exempel om ett nytt avlopp ska anläggas. Många entreprenörer kan hjälpa till även med detta så att du slipper ta hand om krångliga och tidskrävande byråkratiska processer. Oftast går det snabbare och blir billigare om någon som är van att göra den här typen av ansökningar sköter detta.

Möjlighet till rot-avdrag

När det kommer till markarbete är det oftast arbetskostnaden som är den största utgiftsposten. Men som privatperson har man ofta möjlighet att sänka denna kostnad med ungefär 30 procent tack vare sitt ROT-avdrag. De flesta företag inom markentreprenad i Stockholm som arbetar mot privatpersoner brukar ta hand om ROT-avdraget åt kunden. Oftast betalar du som kund 70 procent av kostnaden på fakturan till entreprenören och resterande 30 procent söker entreprenören om från Skatteverket för din räkning. Det brukar oftast framgå av offerten om det är du som kund som ska sköta ROT-avdraget eller om entreprenören gör det. Vi rekommenderar att läsa mer på: https://www.markentreprenadstockholm.se/

24 Jul 2020