Trägrindar för säkerhet och skönhet

Med bra trägrindar av hög kvalitet går det att säkra sin trädgård från rymmande hundar eller ovälkomna besökare, och att samtidigt försköna din trädgård.

När någon säger trägrindar så kan det skapa varierande bilder i olika människors fantasier. Någon kanske ser en klassisk trägrind med en halv sol på ovandelen, i strålande gul färg. Medan någon annan kanske ser en enklare variant med stående pinnar i vit färg.

Trägrindar är helt enkelt det du gör dem till och går att välja i en stor mängd olika storlekar, färger och utföranden. Allt för att du ska kunna få en grind som passar till dig, din trädgård och ditt staket. Eller annan inhägnad. För trägrindar går att sätta som öppning i allt från staket och stängsel till murar eller häckar. Det är bara du och din smak som sätter gränser.

Valet av trägrindar

Antingen du väljer att själv bygga trägrindar, eller att köpa dem färdiga, så finns det mycket att välja bland. Men det är klokt att vara noga när det kommer till storleken och vad du vill använda grinden till.

Om grinden ska vara på en plats där det är mycket blåsigt så kan det vara klokt att ha en så gles grind som möjligt, så att inte vinden går för hårt åt den. Men om tanken är att hålla mycket små hundar eller andra djur inne i trädgården, så kan det behövas en grind som täcker bättre. Så kan det även vara ifall du vill att grinden ska skapa insynsskydd.

23 Sep 2023