Trädfällning på vackra Värmdö

Har du träd på din tomt som behöver fällas, kan du med fördel kontakta ett företag som ägnar sig åt att fälla träd. Trädfällning på Värmdö blir då inga problem, vare sig för dig eller dem.

Att fälla ett träd kräver sin man eller kvinna. Det är bilar som ska köras, kranar som ska manövreras och sågar som ska aktiveras. När du fäller ett träd är säkerheten det som kommer i första hand. Det ska vara säkert för alla inblandade och miljön. Inga träd får hamna på grannens tomt eller trilla över någon annans hus. Lika viktigt är det att den som håller i sågen, inte råkar ut för några skador. När de gäller fällning av träd är det bra att komma ihåg att träden ska fraktas bort också.

Trädfällning är inget för en lekman

För att du ska kunna få lov att fälla ett träd ska du ha utbildning. Det finns numera körkort för att få lov att använda motorsåg. Ett sådant kort kan du ta genom att anmäla dig till speciella utbildningar för just motorsågar. Det kan till exempel vara ett studieförbund som anordnar dessa utbildningar.

Ska du fälla lite träd på din egen mark där det inte finns någon i närheten som kan skadas, är det väl helt okej att gå loss lite på egen hand efter att du tagit körkortet. Men ska du fälla träd där det finns andra människor och byggnader i den omedelbara närheten, kan det vara ett tryggare val att låta proffs utföra jobbet åt dig. Läs mer om trädfällning på denna hemsida: trädfällningvärmdö.nu

21 Oct 2021