Tips inför badrumsrenoveringen

Att renovera badrum har i Stockholm visat sig vara en väldigt lukrativ marknad och detta både sett ur bostadsägarens och företaget som genomför renoveringens ögon. Om vi börjar med den som äger bostaden så kan denna genom att renovera sitt badrum tjäna väldigt mycket på detta – dels då naturligtvis ur ett rent trivselperspektiv men även om man ser till en eventuell vinst vid en försäljning. Att renovera badrum i Stockholm är nämligen en sådan detalj som gör att kunder är villiga att betala lite extra då de ska köpa.

 Man väljer nämligen i en allt högre grad redan färdigrenoverade objekt snarare än – som det såg ut för några år sedan – de som måste fräschas till. Anledningen till detta stavas ränteläget och tack vare att detta nu är så pass lågt så känner kunder i Stokcholm att de helst vill kunna flytta in utan att exempelvis börja sin tid i det nya boendet med att renovera badrum-, kök eller andra rum där man spenderar mycket tid. Det här gör alltså att en bostadsägare som funderar på att renovera sitt badrum alltså utan tvekan i dagsläget kan göra detta i Stockholm – det finns nämligen väldigt goda möjligheter att tjäna mycket pengar på detta i slutändan. Naturligtvis påverkas denna hypotes av ränteläget och annat – men så länge bostadsmarknaden i Stockholm ser ut som den gör så bör det alltid löna sig att renovera sitt badrum eller andra rum som kunder helst ser är fräscha och redo att använda direkt.

Tar vi det sedan ur företagens perspektiv så är det ju egentligen bara att vända på situationen och tänka att ju fler som är redo att renovera badrum i Stockholm – ja, ju större marknad finns det ju också för de som specialiserat sig på detta. Här ska man dock veta att just Stochholm är extra konkurrensutsatt och att det – på grund av den heta marknaden för att renovera badrum – även smugit sig in en del oseriösa aktörer på marknaden. Detta är ett stort problem som tyvärr visat sig vara väldigt svårlöst och det egentligen enda som man som kund kan göra är att vara noggrann vid research och kolla upp referenser etc kring företaget i fråga. Annars löper man nämligen – tyvärr – en stor riskt att bli lurad och tvingas göra om hela denna badrumsrenovering på grund av vattenskador. Alltså – kolla upp innan du skriver på och betala ingenting i förskott. Det här gäller inte bara då det kommer till att renovera badrum i Stockholm utan egentligen allt som har med hantverkare att göra.

Kan jag själv renovera badrum i Stockholm?

Om man är skicklig och lagd åt det praktiska hållet så kan man definitivt själv renovera badrum – detta beroende naturligtvis på i vilken omfattning. Börjar det handla om att dra el- eller vatten så måste man ju faktiskt ha behöringhet för detta och här måste man alltså kontakta en certifierad person eller företag. Kakla och annat kan man sköta själv. Dock – det är inte lätt att renovera badrum, oavsett om det sker i Stockholm elelr någon annanstans i Sverige. Ta god tid på dig.

7 Jun 2017