Takläggare i Gävle ska lägga taket – inte du!

Låt en takläggare i Gävle lägga om taket när det behövs. Koncentrera dig på äppelträden i stället. Det är högt nog. Och en lite mer förlåtande arbetsuppgift.

Om det har börjat regna in på övervåningen är det hög tid att lägga om taket. Men försök inte göra jobbet själv. Risken är att du ramlar ned eller att du inte tänker på att ta hand om fuktskadorna efter vattenläckan innan du smäller på nya takpannor.

Takläggning är ett jobb för proffsen. Amatörer skola hålla sig på marken. Om du tänker efter lite är det kanske rätt skönt. Även om du gillar det där med DIY och att klara allt själv. Det sägs nämligen att sommarmånaderna är högsäsong för fallskador på landets akutmottagningar. Och inte alltför sällan handlar det om gubbar som trillat ned från tak.

Låt takläggare i Gävle göra sitt jobb

Om du ändå vill envisas med att jobba på hög höjd, kan du kanske passa på att beskära äppelträden medan en takläggare i Gävle gör jobbet på taket. Det är en mycket rimligare höjd att vistas på för en lekman. Om du gillar känslan av att leva lite farligt ska du veta att det går att ramla och slå sig däruppifrån också.

Du behöver dessutom inte oroa dig för att en felklippt gren ska innebära katastrof för hela ditt hus. Till skillnad från ett felaktigt lagt tak, som kan förstöra en hel del om det regnar in för mycket under för lång tid. Fuktskador är dyrt att åtgärda.

9 May 2022