Takläggare i Dalarna som även underhåller tak

Med takunderhåll och reparationer kan man få ett tak att hålla riktigt länge. Det finns takläggare i Dalarna som även erbjuder underhåll och reparation av tak.

Både sol, vind, regn och snö sliter på taket. En sprucken tegelpanna eller en vindskiva som har släppt kan ge orsak till läckage och fuktskador. Därför måste man årligen kontrollera taket både utvändigt och invändigt. Har det blåst och stormat mer än vanligt kan man behöva kontrollera taket flera gånger.

Takets största fiende är fukt och det gäller att se till att avrinningen fungerar som den ska. Stuprännor måste rensas från löv och om det växer mossa på taket måste man ta bort denna, eftersom den binder fukt. Att själv tvätta taket fritt från alger och mossa kan vara svårt. Det bästa är att anlita en takläggare.

Jämför priser mellan olika takläggare

Det kan vara svårt att själv bedöma om hela taket behöver bytas eller om det räcker med reparationer och underhåll. En seriös takläggare i Dalarna kan kostnadsfritt besiktiga taket och därefter komma med förslag på lämpliga åtgärder och en kostnadskalkyl. För att få en så korrekt bedömning som möjligt, och även jämföra priset, kan det vara bra att rådfråga två olika takläggare.

Men det är viktigt att de takläggare som besiktigar taket är specialister på taktypen, och är erfarna. Kanske kan grannen rekommendera en bra takläggare? Att gå på rekommendationer är oftast det bästa. När man anlitar en takläggare för takunderhåll och reparationer kan man som privatperson använda sig av rotavdraget.

6 Dec 2022