Takfirma som även bryr sig om de små viktiga detaljerna

Ett nytt tak behöver även hängrännor, vindskivor och andra viktiga detaljer. Det finns därför vissa fördelar med att anlita en takfirma med eget plåtslageri.

Inget tak är komplett utan hängrännor, stuprännor, vindskivor och kanske också skorstensplåtar. Utan dessa plåtdetaljer kommer inte regn- och smältvatten att ledas bort effektivt. I det långa loppet kan det leda till att fastigheten får problem med fukt och mögel. Ska man lägga om taket lönar det sig därför att ta hjälp av en takfirma med eget plåtslageri.

De vanligaste takmaterialen är tegel, betong och plåt. Det är alla material som passar klassisk nordisk arkitektur bra. Det är också material som klarar lite tuffare väderförhållanden och som har lång livslängd. I alla fall om man väljer kvalitativt material och även ser till att underhålla och reparera taket när det behövs.

Anlita en certifierad takfirma

Ska man lägga om taket är det viktigt att man väljer en certifierad takfirma med goda referenser. Detta för att säkerställa att taket läggs enligt konstens alla regler. Vill man vara helt säker att arbetet utförts korrekt kan man låta en oberoende besiktningsman kontrollera taket när det är nytt. Eller så väljer man en takläggare som lämnar garanti på sina tak.

Men tänk på att garantin inte gäller om takfirman går i konkurs. Kontrollera därför takföretagets ekonomi genom att ringa upp Skatteverket och fråga om det finns några obetalda skatter och avgifter. Viktigt är förstås att takfirmas företagsnamn och organisationsnummer finns med på avtalet.

Hitta din takfirma här: www.ccplatab.se

21 Jul 2023