Snickare med totalentreprenad som service

Det finns på förhand ett ekonomiskt värde i att undersöka priserna inför ett byggprojekt. Ska du exempelvis bygga ett Attefallshus på din tomt i Stockholm så handlar det om många mindre beståndsdelar och där fler än en firma kommer att anlitas.

Dels så ska du gjuta en platta, dels så ska du bygga själva stommen, dels brädfodra, dels isolera, lägga tak och golv. Samtidigt så ska du även se till att vatten och elektricitet dras om du tänkt dig att - som många andra - använda ditt Attefallshus som en komplementbostad och där du ser en chans att hyra ut detta utrymme till någon som är i behov av det (vilket är många, om man ser till Stockholm och bostadskrisen där).

Men, vår tes är att du inte behöver anlita en firma för gjutningen, en firma för el- och vatten, en annan för rena snickerier och en fjärde, femte och sjätte för tak, golv och målning. Det går att anlita en snickare som erbjuder dig totalentreprenad.

Frestande att välja flera företag

Räknar du på ett dylikt projekt så kommer du garanterat att se att totalpriset blir billigare om du väljer flera olika företag. Du kan då ta in offerter från alla snickare, alla takläggare, elektriker och rörmokare och därigenom också ge dig en chans att välja de billigaste. Tanken är god, men vår erfarenhet är att den sällan lönar sig i längden.

Devisen om ju fler kockar gäller även vid byggprojekt. Vad händer om någon firma uteblir, vad sker om ett företag sölar på och vad sker om någonting visar sig bli fel? Arbetet förskjuts och kostnaden ökar därigenom. Anlitar du en och samma firma så kommer du att komma billigare undan, men kanske framförallt: du kommer att få ett mer hållbart resultat.

Ta in offerter från flera företag

Det finns många snickare i Stockholm som erbjuder upplägget innebärande totalentreprenad där man sköter om allting. Det gör att du kan använda samma princip som vi ovan beskrev. Innebärande att du kontaktar så många företag som möjligt och tar in deras respektive offerter för att därefter ge dig möjligheten att dels välja bort de dyraste och dels också de absolut billigaste. Det senare kanske kräver en förklaring.

Se över referenser hos din snickare

Billigt är sällan bäst, det är de flesta medvetna om. Det är skillnad i kvalitet mellan att köpa ett par skor för hundra kronor och ett par skor för 1500 kronor. Detsamma gäller - tyvärr - även för olika tjänster och då det kommer till exempelvis snickare så kan ett lågt pris mycket väl indikera en sämre produkt. Detsamma gäller även det motsatta där ett alltför högt pris sällan motsvarar förväntningarna. Har du tagit in en massa offerter från snickare så är rådet att du väljer en firma från mellanskiktet rent prismässigt.

Priset i fråga är dock inte värt någonting om du inte undersöker företaget vidare. Det är ett måste idag med tanke på hur många fuskjobb som förekommer. Att ringa till tidigare kunder och kolla upp referenser är ett måste som du inte har råd att bortse ifrån. Ju fler referenser du orkar kontakta, desto säkrare kommer ditt arbete att bli i slutändan.

Mer info om snickeriarbeten på http://www.stockholmsnickare.nu.

30 Dec 2018