Snickare har stort arbetsområde

Har du funderat på att utbilda dig till snickare? Som snickare har man oftast ett stort arbetsområde. Om man går en byggnadsutbildning på gymnasiet, får man lära sig att både kunna måla, snickra och tillverka möbler. Oftast innebär yrket att man specialiserar sig onom ett särskilt område. Det är stor skillnad på att till exempel snickra ihop en ny rekvisita på en teater, och att snickra ihop nya trämöbler. Här går vi igenom några olika arbetsområden som man kan arbeta med som snickare.

Arbeta som möbelsnickare

Att snickra möbler är ett yrke som kräver stor noggrannhet. Ofta arbetar med möbler med hög kvalitet. Det finns inte så många möbeltillverkare som kan klara sig endast på handgjorda möbler. Oftast måste man arbeta i en möbelfabrik som gör möbler på löpande band. Men det finns några möbeltillverkare som görs från grunden av en enda snickare. De har en liten kundkrets och säljer inte så många möbler men med desto större kvalitet. Oftast, om det är så att man arbetar med möbeltillverkning i liten skala men med hög kvalitet, så har man gjort ritningarna själv och ser till att möblerna blir tillverkade efter ritningarna. Det gäller då att tillverka möbler som tilltalar kunderna.

Arbeta som snickare i industri

Sedan finns det industrier som behöver snickare. De arbetar ganska så annorlunda än till exempel möbelsnickaren, som kanske ganska ensamt tillverkar varje möbel fårn grunden tills möbeln är klar och kan säljas. Oftast är det inom träindustrin som man behövs som snickare. Då kanske man sköter om maskinerna som tillverkar plankor, dörrar, fönster eller vad det nu är som man som snickare arbetar med i fabriken. Oftast handlar det om att övervaka tillverkningen och maskinerna.

Arbeta med renoveringar

Som snickare kan man även arbeta som inrednings- eller byggnadssnickare. Arbetar som snickare på ett byggföretag så ser man till så att det finns vägar, golv och tak i de byggnader som byggföretaget bygger. Oftast behövs snickare på alla byggföretag. Som snickare bygger man konstruktioner eller inredning. Arbetet som snickare är ett mycket kreativt yrke då man på ett påtagligt sätt kan se vad det är som man åstadkommer. Många sådana snickare ser till att starta egna företag och vänder sig då till privatpersoner som kan behöva snickra nya altaner, tapetsera om hemma hos dem, eller som vill isolera sitt hus bättre eller bygga till, bygga om eller vill måla om sin villa. Läs mer om snickare som man kan få tag i i Tyresö på: https://www.snickaretyresö.se.

26 Jan 2020