Slitet golv? Ta hjälp av en golvläggare

Upplever du att din bostad ser lite grå och trist ut – även fast du har moderna möbler, schysst inredning och trots att du nyligen städat? Det är inte alls ovanligt och i många fall så ligger orsaken till detta negativa intryck på det område där du sätter dina fötter; nämligen golvet. Ett golv har en förmåga att höja ett helt rum rent estetiskt och det har även – tyvärr – förmågan att stjälpa hela intrycket. Golvet är viktigare än vad många tror då det kommer till att skapa en inbjudande bostad. Just golvet är dock lite bortglömt i sammanhanget. Man vet att det finns där – men man tar det för givet och tänker inte på vilket dagligt slitage som det drabbas av.

Tänker man efter så är det logiskt; du går hela tiden på dina golv, dina barn leker på det – något som kan bli ganska hårdhänt – du ställer tunga möbler på det och du spiller och tappar saker på golvet. Kort och gott: golv slits ut och måste tas om hand. Detta ska vi titta lite närmare på. För; hur vet man att det är dags att agera då det kommer till golvet? Det första är att man märker det vi gick igenom ovan; känner man en slags sunkighet och dassighet i sin bostad – trots städning, inredning och annat – ja, då kan man definitivt ta sig till nästa steg.

Låt en golvläggare avgöra metod

Det steget innebär att man kontaktar en professionell golvläggare. Vi anser nämligen att man ska göra det och få en mer professionell syn på det hela. En golvläggare kan nämligen avgöra vilken metod som är bäst. Skulle du exempelvis bo i Stockholm och kontakta en golvläggare – ja, då kan denne, utifrån golvets ålder, material och skick, avgöra vilken metod som är bäst att använda sig av. I många fall – och tvärtemot vad många tror – så går det att rädda även det mest nötta golv. Detta primärt genom en golvslipning med tillhörande lackering efteråt.

Det är också en anledning till varför du på ett tidigt stadium ska kontakta en golvläggare – ditt golv kanske går att rädda genom en golvslipning och till en betydligt billigare peng. Skulle golvet i fråga inte gå att rädda – ja, då är den bästa lösningen – naturligtvis – att lägga in ett nytt och även det proceduren sker på bästa sätt hanterad av professionella händer. För, det är inte helt lätt att lägga ett golv och få ett resultat utan skarvar, spillbitar och med jämn balans.

En golvläggare har tekniken, kunskapen och verktygen för att ge dig ett nytt golv som står emot tidens tand. Viktigt att tillägga gällande en golvläggare – oavsett om du bor- och anlitar denne i Stockholm eller i någon annan svensk stad – är att tjänsterna är rot-berättigade. Oavsett om du räddar ditt golv genom en slipning eller tvingas byta det mot ett nytt så kan du dra av 30% av den totala kostnaden på din skatt – detta med ett tak på 50.000 kronor/år och per person.

15 Oct 2017