Skydda din bostad med en dränering i Eskilstuna

Att få in fukt i sitt hus kan ställa till med stora problem. Därför gäller det att ligga steget före. Gör en dränering i Eskilstuna som håller vattnet borta.

Kent hade nyligen köpt sig en äldre villa inne i Eskilstuna. Hans nya hem hade verkligen chansen att bli idylliskt. Han hade som han kallade det ett tvåvåningshus, fast andra våningen var i källaren. Det var lite oroväckande. Kent hade nämligen börjat se fläckar på väggen. Han hade en misstanke om vad det var, men var inte säker.

Kent tog med sig en vän hem som hade bättre koll och konstaterade att det var en fuktfläck. Den behövdes åtgärdas snarast och det behövde förhindras att nya kom till. Villan var som sagt äldre och det fanns ingen dränering idag. Det första Kent gjorde var därför att anlita ett företag som kunde utföra en dränering av hans hus.

Viktigt med en ordentligt dränering

Kent försökte inte att drabbas av panik. Trots det kände han sig dum och oansvarig. Men nu skulle det i alla fall åtgärdas. Med en dränering skulle vattnet inte lyckas ta sig till husgrunden på samma sätt, vilket skulle göra att risken för fukt inomhus blev mindre.

Företaget hade med sig alla maskiner som behövdes för att utföra arbetet, samt personal som hade kunskap inom just dränering. Medan de gjorde jobbet, tog Kent tag i fukten inomhus. Fukt inomhus kunde ju bli mer allvarligt och faktiskt leda till mögel som rent av kunde bli en hälsofara.

3 Aug 2023