Se upp för fuskjobb i Stockholm

Rubriken kan tyckas aningen dystopisk, men är tyvärr väldigt viktig att ha i åtanke om man som privatperson i Stockholm står inför en renovering, en nybyggnation eller en tillbyggnad av något slag och där man tänkt sig att använda sitt rot-avdrag. Det är nämligen just rot-avdraget som ligger till grund för de många fuskjobb som kommit att upptäckas i Stockholm och det här kan vi förklara genom en enkel formel som handlar om efterfrågan.

Kort sagt – att man numera kan använda sig av rot-avdraget vid renoveringar har gjort att fler också ser en möjlighet att förverkliga sina drömmar och nå en förändring i sina hem – till ett billigt pris. Att man exempelvis vid en badrumsrenovering kan anlita en professionell firma i Stockholm och därefter dra av upp till halva kostnaden för deras arbete har – helt enkelt - tilltalat många och således har efterfrågan ökat.

Dock – och här kommer minustecknet in i bilden; i och med den ökade efterfrågan så har också antalet företag kommit att öka i hantverks- och byggnadsbranschen. Företag som håller en väldigt varierande kvalitet och som i många fall visat sig sakna både kunskap samt yrkesbevis; men som trots det tar på sig jobb och där har vi således förklaringen till de ökade fuskjobben i Stockholm. En varning är på sin plats och lyckligtvis så finns det några tips som kan underlätta vid valet av en firma i Stockholm och som man som privatperson kan använda sig av och luta sig mot för att hitta rätt.

Hitta rätt företag för din badrumsrenovering i Stockholm

Det viktiga i frågan om att hitta ett pålitligt företag för exempelvis en badrumsrenovering i Stockholm handlar mycket om att tänka logiskt. Det vill säga; vid ett så pass stort projekt som en badrumsrenovering så bör man först och främst se till att hitta ett företag som erbjuder totalentreprenad – redan där har man sållat ut en hel del.

Det vi menar med logiskt tänkande är att man ser till priset och tänker lite kring det. Det vill säga; är det rimligt att ett företag i Stockholm kan hålla en prisnivå som ligger så pass mycket lägre än vad konkurrenterna för? Redan där har man förmodligen svaret på frågan om vilken kvalitet som man får om man anlitat det billigaste företaget.

Vidare så får man heller inte vara rädd för att fråga om certifikat hos arbetarna då de väl kommer. I och med att det kommer att arbetas med vatten (och möjligen elektricitet) vid en badrumsrenovering så kan konsekvenserna bli ganska allvarliga och väldigt kostsamma vid misstag. Man har inte råd att lita blint på ord i Stockholm längre, utan man måste fråga och forska kring vilka som gör jobbet.

Nummer tre som vi tycker att man ska använda sig av i den här frågan innebär en kontakt med tidigare kunder – en kontakt som bör ske innan man skriver på kontraktet. Att ta nummer – och ringa – till personer som tidigare anlitat företaget för en badrumsrenovering är det bästa sättet att skaffa en trygghet i Stockholm.

Här finns ett seriöst företag som vi på Lär Dig Bygga kan rekommendera: http://www.stockholmsbadrumsrenovering.se/.

3 Aug 2017