Sälj dina gamla lastpallar och tjäna pengar

Som företagare är det vanligt att man har gamla lastpallar ståendes som inte längre används. Men istället för att bara slänga dem kan man sälja dem till företag som är specialiserade på lastpallar. På så sätt bidrar man till en bättre miljö samtidigt som man kan tjäna lite extra pengar.

Fördelarna med att sälja lastpallar

Förutom att det är miljövänligt att återanvända gamla lastpallar, finns det flera andra fördelar med att sälja dem till en uppköpare. För det första slipper man själv bekymra sig om transporten. Uppköparna kommer nämligen och hämtar upp lastpallarna direkt från ens företag. För det andra kan man tjäna en slant på att sälja dem. Priset man får beror på skicket och om pallarna behöver repareras, men även trasiga eller smutsiga pallar kan ha ett värde.

Vad kan man sälja?

Alla sorters pallar av bättre virke och som är tänkta att användas flera gånger kan säljas till en uppköpare, inklusive pallkragar. Det gör inget om lastpallarna är trasiga eller har andra skönhetsfel, de kommer att besiktigas och eventuellt repareras innan de säljs vidare till andra som behöver dem i sin verksamhet.

Hur går det till?

Det är enkelt att sälja lastpallar till en etablerad aktör. Det enda man behöver göra är att stapla dem på ett lämpligt ställe och tala om hur många det är. Sedan kommer man överens om en lämplig dag för upphämtning. Efter upphämtning besiktigas lastpallarna och en värdering görs. Därefter får man pengarna utbetalda till sitt företagskonto.

28 Jun 2023