Så blir en sliten trappa en välkomnande entré med hjälp av en trapphusrenovering

Hur kan man öka trivseln med hjälp av en trapphusrenovering? Räcker det med ny färg på väggarna eller bör föreningen göra flera fräscha uppdateringar?

När det är dags att renovera trapphuset är det viktigt med en tydlig plan. Den som utför en trapphusrenovering måste ha full koll på vad det är som ska förbättras. Vilka funktioner bör trapphuset ha? Vilken färgsättning? Är ljuskällorna tillräckliga? Fungerar hissen som den ska? Och bör det kanske installeras postboxar?

Färgsättningen i ett trapphus är viktigare än man tror. Det signalerar vilken stämning hela huset bär på och påverkar de boende varenda dag. Ett slitet trapphus i en omodern färg är något som drar ner humöret för de boende och bidrar till att hela huset känns slitet. Detta kan dessutom påverka husets värde negativt.

En trapphusrenovering med vackra och smarta material

När väl färgsättningen för en trapphusrenovering är på plats är det dags att välja material till trapphuset. Den som valt en ljus profil i sitt trapphus kan uppskatta ljust träslag och inslag av kalksten eller ljus marmor. Vill man ha en mörkare ton kan mörkbetsad ek och skiffer göra sig fint i ett trapphus.

Sist men inte minst bör man vid en trapphusrenovering se till att alla ljuskällor byts ut till LED. Denna justering är positiv på många sätt. Dels bidrar LED-lampor till ett mer förändringsbart ljus och dessutom drar de även ner energikostnaderna i huset. En smart uppdatering för alla boende i huset, med andra ord.

Läs mer trapphusrenovering på https://storkhousing.se/.

7 Jun 2023