Rensa bland elprylarna

Gamla lampor, adventsljusstakar som har blivit omoderna och brödrosten som har sett sina bästa dagar borde bara slängas, men vi vill ändå gärna spara på allt som känns rätt så bra att ha.

Känner du igen det? Varje gång du plockar fram julgransbelysningen och ser de gulnade ljusen tänker du att den är ju ändå helt okej och alla lampor lyser, men nästa år så ska du minsann köpa en ny i god tid. Det är kanske ännu värre när man plockar fram en tung och otymplig dammsugare och släpar på den varje gång man städar. Man gör sig själv en björntjänst, för det vore ju så enkelt att bara åka iväg till sin närmaste elfirma i Uppsala.

Man vill ha allt

Man kanske fruktar det värsta innerst inne, att när man väl kommer iväg till en elfirma vill man ha allt där finns. Det finns ett uppdämt behov av ny elektronik, nya och lättare material, snygga och moderna adventsljusstakar, bättre ljus i lamporna och en mer kraftfull dammsugare. Designen har ändrats, och det kan vara roligt att få en ny modell på sin kökslampa.

Det kan också fungera som en inspirationskälla. När du går in på elfirman kanske du pratar med personalen om vad det finns för nya dammsugare, tvättmaskiner, ledbelysningar och andra nyheter som du aldrig tidigare har sett. Det hela kanske slutar med att ni har bestämt en tid för installation hemma hos dig. Nya elprylar är mycket mer strömsnåla än de gamla, och de har många fler finesser.

8 Aug 2021