Plattsättare i Stockholm gör väggar och golv

De flesta badrum och tvättstugor har kaklade väggar för att vara lätta att hålla rena och för att skydda från vattenskador, men plattsättare i Stockholm sätter gärna plattor på golv också.

Det finns många sätt att variera en vägg med plattor. Färg, storlek och yta kan varieras nästan hur mycker som helst. Man kan få ett verkligt personligt rum genom att leka med form och mönster. Men allt kakel passar inte att sätta in överallt. Plattsättare vet vad som passar var och hjälper gärna till med planeringen.

Kakel är ett material som tål mycket slitage, så om det har satts dit av en hantverkare kommer det att hålla. En platta är inte så dyr men för att täcka ett helt rum krävs det många, så det är en investering som man vill skall hålla och vara vacker. Man vill kunna glädjas åt det många år och det kan man.

Plattsättare vet vilket bra material det är och att det också passar till golv

I länder med kalla vintrar brukar man vilja ha varma, mjuka golv. Därför väljer man oftast trägolv. Men ett golv med klinkers kan bli precis lika varmt, kanske varmare om man lägger värmeslingor under plattorna. I badrummet kanske man vant sig vid det men det är också väldigt bra i en hall. Smuts och väta blir lätt att torka bort och skorna håller sig varma och torra. Därför använder plattsättare gärna klinkers när de lägger golv, just för att det är så bra.

24 Nov 2021