Planera badrummet rätt

En badrumsrenovering är inget litet projekt och det finns mycket som kan gå fel där om man inte ser upp. Att noga förbereda och planera är därför a och o, men även att välja rätt hantverkare.

Planeringen är jätteviktig i en badrumsrenovering. Enklast är att först sätta en budget över hur mycket badrummet får kosta. Då spar man mycket tid när man sedan börjar titta på olika material och inredning, eftersom dessa finns i alla möjliga prisklasser. Många drömmer om ett lite lyxigare badrum, och även med en liten budget kan små saker ge det där lilla extra. Att exempelvis betala några tusenlappar mer för att få golvvärme installerat kan ge den där lyxkänslan som man längtat efter. Även om det innebär en högre renoveringskostnad höjer det också värdet på bostaden.

Fel hantverkare kan innebära att hemförsäkringen inte gäller

Badrummet är det rum som man helst inte ska renovera själv, eftersom det är viktigt att tätskikt, golvbrunn och rörinstallationer blir rätt, så att inte fuktskador uppstår. De hantverkare man anlitar måste vara särskilt certifierade för att få utföra arbeten i våtrum, annars gäller inte hemförsäkringen om det skulle uppstå problem. Att anlita vilka hantverkare som helst duger alltså inte. Enklast är att välja ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad eftersom man då slipper skriva kontrakt med flera olika hantverkare. Men det kan vara bra att först jämföra priser mellan olika byggfirmor specialiserade på renovering av badrum. Kontakta därför ett par olika och be om ett kostnadsförslag, men även referenser, och kolla upp dessa. Läs mer om badrumsrenoveringar på denna sida: badrumsrenoveringbromma.nu

11 Mar 2021