Nya idéer för dig som ska bygga hus

Vill du bygga ditt eget hus? Siktar du på ett trähus eller ett i sten? Vad finns det för fördelar med att bygga stenhus? Har du några frågor om vad som gäller kan du ta en titt här nedanför.

Tanken på ett eget hem är nog det som finns hos alla människor. Att ha ett eget krypin, något som finns där och väntar när du kommer hem på kvällen, eller för all del på morgonen. En del människor vill ha ett gediget trähus, andra vill hellre ha ett mer underhållsfritt material. Det som är intressant är vad du vill ha. Vilket hus vill du komma hem till?

Stenblocken i ett stenhus är gjorda av sand, vatten och kalk. Det gör det hela mycket miljövänligt. Ingen armering behövs heller. Resultatet blir ett jämnt och behagligt inomhusklimat. Det bästa av alla världar.

Tankar runt att bygga stenhus

Det är ofta en massiv stomme på stenhus. Detta gör att stommen isolerar mot kyla och samtidigt kan den lagra en mängd härlig och god värme. Tack vare att stenhuset har en förmåga att minska buller utifrån bidrar huset till en behaglig och relativt tyst inomhusmiljö. En tredje sak är att sten inte kan brinna. Det innebär att risken för brand minskar väsentligt. De föremål som är på insidan kan ju förstås börja brinna. Tyger, gardiner, kuddar och andra textilier är ju i sig verkligen lättantändliga, men själva byggnaden brinner aldrig ner till grunden. Det är riktigt skönt för dig att veta.

13 Jul 2021