Nedgrävd pool – helrätt, rätt och slätt

Nedgrävd pool är det perfekta valet för dig som vill ha en lyxigt elegant trädgård med din fantastiska utsikt helt intakt. Även om det innebär visst markarbete.

Du som är rädd om din utsikt ska självklart inte installera en stor ovanmarkspool i trädgården. Att behålla alla byggnationer i marknivå är det enda sättet du kan vara säker på att alltid kunna njuta av en ostörd utsikt. När det kommer till pooler och bassänger är det naturligtvis en nedgrävd pool som du ska satsa på.

En snygg pool signalerar lyxliv och resortkänsla. Det är absolut inget fel på pooler som befinner sig ovanför marklinjen. De har många praktiska aspekter, inte minst när det kommer till installationen. Men för dig som är ute efter äkta elegans, kan det vara värt att lägga en slant på att gräva ut marken för att få plats med en nedgrävd pool.

Nedgrävd pool med mindre uppvärmningskostnader

Vilken som blir din kostnad för nedgrävd pool i trädgården beror på flera faktorer. Dels vilken typ av pool du väljer, dels hur omfattande markarbeten som behövs utföras för att få poolen på plats. De flesta leverantörer av nedgrävda pooler kan lägga fram en offert där hela installationen ingår.

När du väljer storlek på poolen bör du ta uppvärmningskostnaden för vattnet i beaktande. Beroende på ditt ekonomiska läge kan det vara klokt att satsa på en lite mindre pool, som blir billigare i drift. Du vill ju självklart ha råd med extra lyx och glamour även efter att du kört igång poolen för säsongen.

17 Nov 2022