Många moment i nybygget

Den som bygger hus mer eller mindre på löpande band behöver inte tänka på byggordningen. För den personen kommer de olika moment som ingår i ett bygge naturligt, och det är svårt att kanske tänka sig bygga på något annat sätt. Men för den som inte bygger så ofta, för en lekman är det annorlunda. Då måste man tänka till innan man gör något. Det viktiga blir att ha kontroll över byggprocessen.

Planering och budgetering

Det först man gör är att planera bygget av huset. Antingen bygger man från grunden. Då bör man ha en arkitekt som gör själv husritningen. En arkitekt ser till att allt ska fungera, att taket har rätt lutning, att det finns bärande bjälkar och pelare och allt annat som man som lekman inte kan.

Man måste även beräkna alla kostnader. Hur mycket kan man satsa på bygget? Har du råd med det som du har tänkt dig med huset? Vad kommer en extra altan att kosta, eller en balkong, ett garage och så vidare. Det gäller också att alltid räkna med att saker och ting kostar mer än vad man har planerat. Det kan också hända oförväntade saker som man bör budgetera för-

Bygga konstruktion

När man väl har budgeterat och planerat bygget ska man ta ställning till om man själv ska bygga eller om man ska köpa ett modulhus; alltså ett färdigt hus som kommer i delar och som byggs ihop på platsen. Köper man ett modulhus, behöver man inte tänka så mycket på att leda bygget. Det gör företaget som du köper modulhuset av. De drar in rör, drar kablar och elledningar. De brukar även bygga husgrunden och monterar in alla fönster och dörrar.

Städa på arbetsplatsen

När konstruktionen är färdigbyggd eller modulhuset är på plats är det sedan viktigt att städa. Det är sällan vanliga lekmän tänker på en sådan sak- För proffsen är det en vanesak. Ordning och reda på en byggarbetsplats är väsentligt. Ska man hitta allt som krävs för att kunna jobba vidare på byggarbetsplatsen måste det vara städat så att byggjobbarna hittar det som de behöver för att kunna arbeta vidare.

Bygga inredningen

Särskilt innan man börjar med att bygga på inredningen, är det viktigt att bygget städas upp. Man vill inte bygga in i inredningen något av byggdammet och skräpet. Anlita rätt byggstädare för det jobbet. Det gäller ju att ta vara på det som inte ska brännas upp utan ska sorteras på rätt ställe. Läs mer om en byggstädfirma som utför byggstädningen åt dig i Stockholm.

31 Oct 2018