Målare i Uppsala överraskar

Plötsligt när man minst anar det händer det. En önskan som man inte trodde kunde bli sann förrän en fantastisk målare från Uppsala skapar möjligheter. Numera är inget längre omöjligt.

Kristian och Bianca hade blivit husägare och ville nu förverkliga sina drömmar. Lediga stunder gick åt till att gå runt i huset och smida planer. De skulle satsa stort.

När planerna var satta var det dags att boka in tid med en målare i Uppsala. De stod på trappen när han kom och Rickard, som de senare fick veta att målaren hette, hann nästan inte parkera innan de var framme och började prata.

En illusion tar form med hjälp av målaren

I vardagsrummet suckade Bianca ljudligt. Kristian berättade att hon drömt om en riktig trävägg som skulle gå fantastiskt ihop med den öppna spis de hade.

– Inga problem, säger Richard. De båda stirrar storögt på honom. Klart du ska ha din dröm, fortsätter han och skrattar. Vi gör något som kallas ådring. Då kommer det att se ut som trä. Vilken sort vill du ha?

När vardagsrummet skulle göras föreslog målaren att de skulle åka bort. Det krävdes lite mera av en sådan målning med grundfärg som får torka. Sedan är det dags för en nästan genomskinlig lasyr. Det är den som skapar ådringen.

När de äntligen fick se rummet kunde de inte tro sina ögon. Det såg ut som om de hade snickrat upp träväggar i hela rummet. Snyftningar hördes från platsen där Bianca stod. Men leendet skvallrade om hur lycklig hon var.

22 Jan 2022