Målare i Norrköping var tveksam

Som färg på husfasad är det vanligt med röd, gul och vit färg. Då och då är det husägare som vill välja en färg som sticker ut i mängden. Då kan man fråga en målare i Norrköping om tips och råd.

Andrea hade under lång tid funderat på att måla huset i en ny färg som stack ut lite. Favoriten var chockrosa, något som skulle göra sig fint särskilt om vintern. Hon hade till sist bestämt sig. Nu skulle det bli av. Hon berättade om sina planer vid tio-fikat på jobbet.

En av kollegorna trodde att det fanns regler för det och tipsade henne om att höra med en målare i Norrköping. De brukade ha koll på vilka regler som gällde.

Målare i Norrköping visste råd

Mycket riktigt fick hon veta att det kunde behövas bygglov. Det var viktigt att husfärgen harmonierade med övriga byggnader i området. Om det inte behövdes hade grannarna ändå rätt att säga sitt.

Målaren föreslog att hon skulle måla huset ljust rosa istället. Det skulle bryta mindre mot omgivande hus och troligtvis vara lättare att få igenom. Han visade några bilder på sin telefon och hon var tvungen att medge att det var väldigt fint. För att skapa lite annorlunda känsla i huset kunde hon skaffa spröjsade vita fönster som skulle ge en fin kontrast.

Andrea gillade hans idé och hörde sig för. Det visade sig att han hade rätt. Målaren från Norrköping fick jobbet att fixa hennes drömhus. Det skulle verkligen bli något utöver det vanliga. Läs mer om målare på denna sida: målarenorrköping.biz

4 Jan 2022