Målare i Nacka skulle kunna måla med oljefärg

Målare i Nacka skulle i och för sig kunna måla om hemma hos dig med oljefärg, likt de gamla mästarna. Men vad dyrt det skulle bli att måla om med sådan färg.

Konsten att måla i olja kan härledas ända tillbaka till grottmålningar på 800-talet i Afghanistan. I Europa började man använda den runt 1100-talet. Men det var först på 1400-talet som den började slå igenom på allvar och teknikerna utvecklades. Klassisk oljemålning görs i flera lager där ljusare färger döljs av mörkare.

Anlitar du en målare i Nacka är chansen väldig liten att denne skulle använda sig av sådan teknik. Även om färgen som användes skulle vara oljebaserad är det inte många som jobbar med olika färglager. Skulle man dessutom jobba med sådan oljefärg som man hittar i konsttillbehörsbutiker skulle målningen av din vägg bli väldigt dyr.

Målare i Nacka jobbar effektivt och till bra priser

När du bestämt dig för att ta hjälp av en målare i Nacka vill du ha någon som tänker på dina väggar och även på din plånbok. Du vill också hitta någon som kan ge dig alla de tjänster du behöver. Ju större utbud, desto större chans att de också har det du efterfrågar. Kolla därför om målerifirman har följande tjänster:

  • Fasadmålning och annan utvändig målning
  • Tapetsering och målning av rum
  • Målning av våtrum
  • Fönstermålning
  • Målning åt företag och BRF

När du har fått fram ett begränsat antal intressanta firmor är det dags att begära offert på målning så att du kan jämföra priser. Läs mer om målare på den här hemsidan: målareinacka.se 

10 Apr 2022