Lyxen med en nedgrävd pool i trädgården av glasfiber

Drömmer du om att ha en lyxig nedgrävd pool i glasfiber i trädgården så har du kommit rätt. Här kan man få hjälp att omvandla drömmarna till verklighet.

En egen pool, vilken lyx hemma i trädgården! Beroende på om man pratar med optimister eller pessimister får man de svar som man får. Pessimisterna säger att det är alldeles för mycket skötsel med en pool. Optimisterna pratar om alla fördelar som ljuvliga grillpartyn bredvid poolen på sommardagarna.

Tipset är att inte lyssna på någon utan göra sin egen utvärdering. Att skaffa en egen pool hemmavid är helt fantastiskt skönt. Det är aldrig långt till ett dopp och man har alltid badrocksavstånd till badet. Idag finns det många lätta sätt att rengöra sin pool på, allt från självrengörande system till städrobotar.

Bra att ha i bakhuvudet vid nedgrävd pool i glasfiber

Normalt behöver man inte bygglov för en pool som man gräver ner. Det är dock en fördel att kontakta kommunens bygglovsavdelning innan bygget startar. Om man ändrar markhöjden med jord och annat fylle kan man behöva ett marklov innan man börjar bygget.

Funderar man på att skaffa ett pooltak för att skydda poolen under året riskerar man att behöva söka bygglov. Det kan göra att kommunen betraktar pooltaket som ett hus. Skulle man strunta i att kolla upp mark- eller bygglov riskerar man att åka på vite eller tvingas riva poolen. Så kolla upp allt innan byggnationen startar så är en bra grund redan lagd för ljuvliga dagar vid och i poolen.

3 Jun 2022