Linhjul för din telfer

Lyftanordningar är en vetenskap för sig. Säkerheten måste vara mer än hög för att till varje pris undvika olyckor. Reservdelar, som linhjul, av hög kvalitet är en ren nödvändighet.

Lyftanordningar är en nödvändighet i många sammanhang. En telfer på vagn eller räls gör förstås ovärderlig nytta på sin plats. Verksamheten fungerar inte utan telfer och den kan inte ersättas av någon annan lösning utan stora förändringar. Det handlar inte bara om att material och föremål ska lyftas och flyttas.

En säker användning av telfrar och andra lyftanordningar förutsätter att all utrustning är i toppskick. Konsekvenserna av att någon del inte håller för påfrestningarna kan bli mycket allvarliga. Det handlar inte bara om att material för miljoner kan förstöras. I värsta fall riskerar man också att skada människor i närheten.

En lyftanordning kräver linhjul

En konstruktion som en telfer eller en liknande lyftanordning bygger på att godset man hanterar lyfts med en krok av varierande storlek. Denna sitter fast i en lina eller kedja av anpassad storlek. Linhjulet är fäst i en balk på traverskranen och utan hjulet händer liksom ingenting. Inget går varken upp eller ner. Ett intressant argument för att införliva något extra linhjul eller två i det egna reservdelslagret?

Kvalitet är, som alltid, ordet för dagen. Det är vettigare att investera i material som är anpassat för de maskiner och för de vikter ni på företaget sysslar med. Hellre två linhjul av riktigt bra kvalitet än femton stycken som möjligen skulle passa i en symaskin.

29 Oct 2021