Hur väljer man material till badrumsrenoveringen?

En badrumsrenovering innebär många beslut som kakel eller våtrumstapet, klinkers eller plastmatta och mycket annat. Här kommer några tips på hur man kan tänka kring olika material.

Ett badrum kan se ut på många olika sätt. Det kan vara mysigt och inbjudande, enkelt och fräscht, romantiskt, modernt och lyxigt etc. Fundera över vilken stil ni tycker om och hur ni vill att badrummet ska se ut. För inspiration kan man till exempel titta i inredningstidningar och leta på nätet. Att också besöka olika butiker för badrumsinredning kan vara bra. Då får man också en chans att känna på olika material och se hur de ser ut i verkligheten.

Självfallet behöver man också ta hänsyn till budgeten då man väljer material. Våtrumstapeten är ett något billigare alternativ till kakel men är minst lika hållbar. Dessutom har våtrumstapeten fått ett uppsving de senaste året och utbudet har växt, precis som för plastmattan. Det går också betydligt snabbare att tapetsera och lägga in en plastmatta, vilket innebär att man även spar in på arbetskostnaden.

Viktigt med rätt hantverkare

När man genomför en badrumsrenovering i Västerås krävs det hantverkare med våtrumscertifikat, annars gäller inte försäkringen om det skulle uppstå problem vid ett senare tillfälle. Eftersom en badrumsrenovering kräver många olika slags hantverkare är det smidigast att anlita en byggfirma med totalentreprenad. Det är oftast billigare samtidigt som renoveringen blir klar snabbare. Man slipper också skriva kontrakt med flera olika företag och får allt samlat på en och samma faktura.

18 Apr 2021