Golvslipning Stockholm - undersök dina möjligheter

Golven i ditt hem påverkar mer än vad du tror. Ett nött och slitet golv kommer att rinna över på den övriga inredningen. Oavsett om du har ljust och fräscht i övrigt och oavsett vilka möbler du har så kommer golvet att ta över. Ett fräscht golv däremot - det har en förmåga att höja vilken bostad som helst. Hur ser dina golv ut i Stockholm?

Att golv slits är naturligt. Du sätter dagligen din egen kroppstyngd på ytan, du har tunga möbler, du tappar saker, dina barn leker på golvet och din dammsugare kan exempelvis repa ytan. Dessutom drar du in väta och smuts utifrån, något som även det kommer att påverkar golvets utseende. Det naturliga slitaget finns alltid och det krävs ett regelbundet underhåll för att hålla ett golv i det skick man vill nå. En del av detta underhåll handlar om en golvslipning.

En golvslipning i Stockholm är något som borde vara vanligare, men i många fall så ser man istället att golv rivs ut och ersätts med nya. Vilket är totalt onödigt då en golvslipning har väldigt många fördelar. Dels så är den avsevärt mycket billigare än ett nytt golv. Dels så blir resultatet bättre. Ett äldre golv har skaffat sig en patina och det har växt klart. Genom att slipa bort det översta lagret så tar man åter fram den inneboende skönheten i golvet. Väljer man ett nytt golv så kommer detta att kräva en lång tid innan det når samma estetiska höjder.

Kan man slipa parkettgolv?

En annan fördel handlar om att de flesta golv också går att slipa. Man kan slipa parkettgolv, man kan slipa betonggolv och man kan slipa vanliga trägolv. Det som krävs är att det finns en slipmån. Har ett golv slipats många gånger så kan detta innebära att golvet är för tunt. Det är det enda egentliga hindret och det går naturligtvis att undersöka detta innan; något som företaget man anlitar för en golvslipning i Stockholm kan hjälpa dig med.

Många vill riva ut ett golv för att man tröttnat på det. Man vill ha ett golv med en annan framtoning - ett varmare sådant, ett ljusare golv eller ett golv i en helt annan färg. Att förändra är roligt, men det är inte synonymt med en tung investering i ett helt nytt golv. Det går att förändra även ett äldre golv i samband med en golvslipning. Genom att välja en annan ytbehandling så kan du få ett golv med mer värme, med mer glans eller - genom en pigmentering - ett golv i en annan färg.

Ytbehandlingen sätter tonen för golvet, men tänk även på att den kommer att vara ett skydd. Rådet är att du konsulterar företaget du anlitar för golvslipning om vilken lösning de rekommenderar till respektive rum. I ett rum med mycket slitage så ska skyddet stå i centrum.

21 Dec 2021