Golvslipning för sönderfestade parkettgolv på Östermalm

Golvslipning kommer kunna rädda ditt golv som blivit hackigt efter din hemmafest på Östermalm. Men du bör satsa på mjuka tofflor till gästerna nästa gång.

På Östermalm finns fantastiska våningar, perfekta för att anordna hemmafest efter hemmafest i. Och som alla vana partypinglor vet, slår man inte bara klackarna i taket när det är dags för fest. Utan även i golvet. Tyvärr, får man väl säga, för den som har ett vackert parkettgolv. Det blir nämligen lätt fula märken efter högklackade skor.

Men för dig vars golv fått utstå en omild behandling från dansande stilettklackar kan det också kännas skönt att höra att hoppet inte är ute för din parkett. Inte helt ute, i alla fall. Ett parkettgolv i trä går alldeles utmärkt att slipa om, både en och två gånger.

Golvslipning ger ett gott resultat värt att vårda

Efter att du beställt golvslipning på Östermalm kan det dock vara en god idé att byta strategi vid nästa hemmafest. Ett parkettgolv tål nämligen bara att slipas om ett visst antal gånger innan det blir för tunt. Fråga din golvslipare om statusen på ditt golv nästa gång hen är där och slipar golvet, så vet du vilka marginaler du har att röra dig med.

Investera sedan i en hel hög mjuka, fluffiga svandunstofflor till dina gäster. På så sätt kan ni behålla den rätta nivån av lyx och glamour, samtidigt som du slipper det onödiga slitaget på ditt parkettgolv. Dessutom finns ytterligare positiva effekter med att välja tofflor framför höga klackar: Dina gästers fötter kommer sannolikt orka dansa väldigt mycket längre i sträck.

20 Jan 2023