Golvslipning är inget jätteprojekt idag

På det stora hela så är en golvslipning nästan alltid att föredra framför att köpa nya golv. Har du en bostad i Stockholm vars golv börjar se slitna, tråkiga och nötta ut så kan en golvslipning - med en efterföljande ytbehandling - göra så att golven i fråga ser som nya ut igen. Fördelarna med detta är att du tjänar pengar - ganska stora sådana - och att du får ett golv av högre kvalitet för denna ringa summa.

Många kvalitetsgolv rivs ut i onödan och det är rent av sorgligt då man ser vilka golv som läggs in istället. Ett äldre golv är vackert och har en patina som nya golv saknar; dessutom så handlar det i många fall om hantverk som inte längre används. Det gör en golvslipning till det bästa alternativet.

Och, vi ska även tillägga följande: idag så är en golvslipning ett mindre projekt än tidigare. Många har sämre erfarenheter baserade på att det flyger damm överallt, att det låter extremt mycket och att man använder sig av tunga, otympliga maskiner. Så såg det ut för några år sedan, men idag så är en golvslipning nästan att anse som dammfri.

På de stora ytorna - där man använder de tyngre slipmaskinerna - så samlas dammet upp direkt av maskinen. Det är bara i hörnen och längs väggarna som damm kommer att synas och detta är av en rent försumlig mängd där man kan använda en vanlig dammsugare.

Närbild på slipat parkettgolv

Hitta rätt företag för din golvslipning i Stockholm

Ska man göra jobbet själv eller ska man anlita en professionell firma för sin golvslipning? Vi skulle säga att alternativ nummer två är bäst. Detta av flera olika skäl. Det är möjligt att genomföra en golvslipning på egen hand, man kan hyra slipmaskiner och man kan köpa allt som behövs i övrigt.

Men, man bör även vara medveten om att det handlar om ett precisionsarbete. Det är inte helt lätt att få kläm på hur en 80-kilos maskin beter sig och det finns, i och med detta, en stor risk i att golvet tar skada. Sammantaget så tjänar man kanske några kronor, men det är inte så stor besparing att den ska anses som avgörande.

Väljer du att ta professionell hjälp med din golvslipning i Stockholm så kan du använda dig av Rot-avdraget och just den detaljen tycker vi fäller avgörande i frågan om pengar. Att du kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbete gör en enorm skillnad. En golvslipning, med ytbehandling, tar kanske en arbetsdag och denna arbetsdag kommer att ge dig ett golv som håller i åtskilliga år: det är det värt att betala några extra kronor för.

Tänk dock på att det finns en skillnad mellan olika företag också. Både vad gäller kvalitet och pris. Du bör alltid ta in så många offerter som möjligt och att ringa några referenser rekommenderas alltid. Ju fler tidigare kunder du orkar kontakta, desto bättre bild kommer du att få av det företag du slutligen väljer att anlita.

Välj aldrig första bästa och låt dig inte lockas av det lägsta anbudet du får in. Du vill ha ett snyggt, inbjudande och hållbart golv. Det får du genom att välja rätt företag för din golvslipning. Fel företag kan ge dig stora bekymmer och ett golv som inte alls lever upp till dina förväntningar.

Läs mer om golvslipning på https://www.golvsliparnastockholm.nu/

13 Jan 2020