Golvet som rummets hjärta och själ

Parkettgolv eller massiva trägolv är något av de bästa och vackraste du kan ha i din bostad. Hur tar du hand om dem? Hur lång livslängd har de kvar? Du vet väl att du kan slipa de flesta golven.

När en inredare ser på ett rum tar hen in vad som redan finns och jobbar utifrån det. Med andra ord utgår inredaren från den stil och de material som finns i rummet. Ett vackert trägolv med anor från förr, är det välbevarat eller behöver det kanske bytas ut? Ett riktigt bra trägolv eller parkettgolv kan slipas i flera omgångar och har således flera liv. För att ta fram själen och karaktären i golvet är det fantastiskt att börja med en ordentlig golvslipning. Där kan inredaren i samråd med golvföretaget avgöra vilken efterbehandling golvet ska få för att uppnå exakt den känsla du vill ha i rummet.

Färger och stilar på golv

Har du ett massivt trägolv eller kanske en fiskbensparkett i din bostad? Vilket golv du än har så bör du utgå från stilen. Därefter kan du välja en olja eller en lack i vilken du tillför pigment för att göra golvet ljusare eller mörkare. När du funnit rummets hjärta, golvets själ och känsla kan du enkelt gå vidare med färgsättning av väggar och val av passande möbler. När allt i ett rum är i balans mellan material, färger, former och struktur kan du enkelt uppleva den harmoni som infinner sig. Vilken stil gillar du? Vad är din inredares kännetecken? Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.stockholmsgolvslipning.nu/

4 Dec 2020