Glas – ett material med många olika betydelser

Glas - ett material som man har nytta av inom många olika områden. Var vi ön befinner oss i livet kommer glas vara en del av det. Om det så endast handlar om fönstren hemma eller på arbetsplatsen, ett uterum eller någon form av dekorativ glaskonst på ett museum, kommer glaset alltid att finnas där. Därför är det viktigt att det hanteras rätt.

Mer komplicerat än man kan tro

En glasmästare är en person med en utbildning inom glashantering. Det är ett jobb med fokus på precision och försiktighet. Om inte glaset noga mäts ut och skärs till enligt exakta mått måste hela rutan göras om igen.  Det vanligaste är att glasmästare byter ut fönsterrutor och dylikt i människors privata hem eller på arbetsplatser. Flertalet glasmästare i Stockholm och andra större städer har t.o.m. jour och byter ut trasiga glasrutor när som helst under dygnet.

Oftast blir glasmästarens insatser hyfsat små, men ibland kan det handla om större jobb. Exempelvis att installera en hel vägg eller en del av ett tak i glas. Är beställningen dessutom baserad på specialmått blir arbetet ännu större.

Hitta rätt glasmästeri i Stockholm

Om du är på jakt efter en glasmästare i Stockholm finns det ganska många att välja bland. Vissa glasfirmor är specialiserade på en viss ort, medan andra arbetar i hela Stockholms-regionen. Det kan vara knepigt att veta exakt vilken firma som bör anlitas.

Ett bra tillvägagångssätt är att kolla referenser och tidigare jobb utförda av den aktuella glasmästaren. När det kommer till referenser på internet är det bra att vara källkritisk. Allt behöver inte stämma. Som allt annat som finns på internet kan det vara så att företaget själva eller deras familj och vänner gått in och skrivit positiva kommentarer.

Djupdyk i företaget

Förutom att kolla referenser kan det vara en bra idé att gå lite djupare i undersökningen av glasmästare i Stockholm. Exempelvis att kolla kreditupplysning och dylikt kan löna sig. Förarbetet kan leda till att många negativiteter och konsekvenser undviks. Både tid och pengar kan sparas genom att lägga lite extra tid på förundersökningen. Dessutom ger det en bra överblick över företagen i din närhet och kan komma väl tillhands vid framtida behov.

Ju tydligare plan, desto lättare blir processen

När den perfekta glasmästaren valts ut, är det bra att komma upp med en ordentlig plan över arbetet som önskas utföras. Gör en ordentlig och noga mätning över glasytan och kom fram till vilket typ av glas som önskas för arbetet. På så sätt kommer arbetet att gå smidigare, både för dig som kund och för glasmästaren. Han eller hon kan genom detta göra sig en bild över hur omfattande arbetet är och på så sätt komma fram med en betalningsplan. Om det är problematiskt att mäta upp den önskade ytan går det självklart att fråga glasmästaren om hjälp och råd.

Kontakta fler, spara mer

För att hitta det billigaste alternativet för glasmästare i Stockholm, eller i någon annan stad för den delen, är att kontakta ett flertal olika firmor angående vad du vill ha hjälp med och sedan välja det billigaste alternativet.

20 Jun 2017