Garageportar - dags att investera?

Om du lever i Stockholm och har äldre garageportar så är svaret på frågan ett rungande ja. Det finns ett enormt värde i att se över de garageportar och välja en modern modell. Många av de äldre modellerna har uppenbara brister och vissa av dem kan rentav vara farliga. Garageportar har en begränsad livslängd: hur gamla är dina?

Vad gäller garageportar så finns det idag fler alternativ än förr. Det finns de klassiska - takskjutportar, slagportar och vikdörrar - men det finns även andra som exempelvis rullportar. Den tekniska utvecklingen har gått framåt rejält och det finns stora fördelar med att se över vilka alternativ som passar bäst för din villa i Stockholm - eller för er BRF.

Garageportar idag ger dig rejäl valuta för pengarna och ser man till hur exempelvis en BRF i Stockholm kan agera så finns definitivt ett mervärde. Genom att byta garageportar så ökar värdet på varje enskild lägenhet: detta genom att fastigheten får ett estetiskt lyft och där portarna i fråga integrerar med övrig stil i området. Förr har detta varit ett problem: garageportar har varit förfulande i många fall, men nu går de att anpassa på ett tydligare sätt och detta både till färg, struktur och ytskikt. Detsamma gäller, givetvis, även för villaägare i Stockholm som numera - på samma sätt - kan ge huset ett estetiskt lyft genom att byta garageportar.

Stora fördelar med nya garageportar i Stockholm

Det handlar emellertid inte enbart om utseende och estetik. Garageportar i en mer modern version ger även andra fördelar. En sådan handlar om isolering och möjligheten att spara pengar på uppvärmning.

Har du problem med en för hög kostnad för uppvärmning? I många fall så finns ett läckage och inte sällan så är garageportar en bov i dramat. Moderna modeller isolerar bättre och stänger ute kall luft samtidigt som den varma stannar inomhus. Det ger lägre kostnader och ett behagligare inomhusklimat.

Säkerhet är en annan fråga. Visste du att många inbrott man ser i Stockholm sker via garaget och där garageportar med lätthet antingen dyrkas eller forceras upp? Moderna portar är omöjliga att ta sig in genom via våld och det handlar således om en rejäl investering i den egna säkerheten. Detta oavsett om du har ett fristående garage eller ett sådant som ger möjlighet att komma in i din bostad.

Har du värdefull utrustning, maskiner - och givetvis din bil - i garaget så finns all anledning att se över den här frågan. Gör det svårt för tjuven genom att välja moderna, tekniskt utvecklade garageportar i Stockholm. Detta kan även ge dig en lägre premie hos ditt försäkringsbolag.

10 Jan 2022